paling in tomatenroomsaus
sjalotjes verse knoflook kerstomaatjes kastanjechampignons tomatenconcentraat rode puntpaprika’s peper & zout
ingrediënten - info panklare paling verse tijm groentebouillon room boter paprikapoeder
Bak de palingmoten in boter tot ze bruin kleuren. Kruid ze met peper en zout. Sauteer in een diepe pan: fijngesneden sjalotjes, vers gesneden knoflook, op ringen gesneden puntpaprika’s, gevierendeelde kastanjechampignons en een paar kerstomaatjes. Kruid met geritste tijm, peper en zout. Voeg room, tomatenpuree en groentebouillon toe. Laat even inkoken.

paling in tomatenroomsaus

Voor dit recept heb ik mij laten inspireren door een gerechtje op het menu van ‘t Palingkot in Nieuwpoort, thans restaurant De Haven. Het wordt daar nog steeds aangeboden onder de benaming ‘paling Jeanne Panne’. Deze laatste was helaas niet de bedenkster van het recept. Jeanne Panne was een Nieuwpoortse volksvrouw. Zij werd op 16 mei 1650 terechtgesteld als heks en belandde op de brandstapel. Waarschijnlijk wordt het gerecht aan haar opgedragen bij wijze van hommage. Alle 17 Nieuwpoortse slachtoffers van heksenvervolging werden trouwens in 2012 officiëel in ere hersteld.
Voeg de gebakken de palingmoten toe en laat nog een paar minuten sudderen op een laag vuur tot ze volledig gaar zijn. Breng op smaak met zacht paprikapoeder. Serveer met frietjes en mayonaise.
de              passie Creatief Koken kookvurige

paling in

tomatenroomsaus

sjalotjes verse knoflook kerstomaatjes kastanjechampignons tomatenconcentraat rode puntpaprika’s peper & zout
ingrediënten - info panklare paling verse tijm groentebouillon room boter paprikapoeder
Bak de palingmoten in boter tot ze bruin kleuren. Kruid ze met peper en zout. Sauteer in een diepe pan: fijngesneden sjalotjes, vers gesneden knoflook, op ringen gesneden puntpaprika’s, gevierendeelde kastanjechampignons en een paar kerstomaatjes. Kruid met geritste tijm, peper en zout. Voeg room, tomatenpuree en groentebouillon toe. Laat even inkoken.
Voor dit recept heb ik mij laten inspireren door een gerechtje op het menu van ‘t Palingkot in Nieuwpoort, thans restaurant De Haven. Het wordt daar nog steeds aangeboden onder de benaming ‘paling Jeanne Panne’. Deze laatste was helaas niet de bedenkster van het recept. Jeanne Panne was een Nieuwpoortse volksvrouw. Zij werd op 16 mei 1650 terechtgesteld als heks en belandde op de brandstapel. Waarschijnlijk wordt het gerecht aan haar opgedragen bij wijze van hommage. Alle 17 Nieuwpoortse slachtoffers van heksenvervolging werden trouwens in 2012 officiëel in ere hersteld.
Bereiding Ingrediënten
Voeg de gebakken de palingmoten toe en laat nog een paar minuten sudderen op een laag vuur tot ze volledig gaar zijn. Breng op smaak met zacht paprikapoeder. Serveer met frietjes en mayonaise.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige