gegrilde dorade
met ratatouille
tomatenconcentraat
dorade (goudbrasem)
olijfolie
knoflook
ui
rode paprika’s
courgette
Maak op de beide flanken van de vis drie
inkepingen tot op de graat en bestrooi met
peper en zout.
Vul de buikholte met verse tijm en rozemarijn,
geplet knoflook en wat peper en zout. Klem de
vis in een ingeolied visrooster en grill 10
minuten boven een matig warm vuur. Draai
regelmatig om.
Ratatouille: snijd een aubergine, courgette en
rode paprika in redelijk grote stukken. Haal
ontvelde tomaten leeg en snijd ze in vier delen.
De dorade, zeebrasem of goudbrasem als je
wil, leeft overal waar het water warm is en
in Europa is dat vooral in de Middellandse
zee.
In de warmere zomermaanden komt het
beestje ook voor in onze Noordzee. Je hoeft
geen slecht geweten te jebben als je dorade
wil eten. Ze worden massaal gekweekt en
wat vrij rondzwemt, wordt gevangen door
lijnvissers.
Deze vis is bijzonder smakelijk en geschikt
voor de barbecue, mits ingepast in een
visgrill.
Combineer met alles wat naar het warme
zuiden en vakantie smaakt, zoals hier met
ratatouille.
Snijd een ui in halve maantjes en fruit deze met
geplette knoflookteentjes naar smaak in
olijfolie. Voeg de gesneden groenten toe. Kruid
met verse tijm en rozemarijn, peper en zout.
Voeg desgewenst een paar eetlepels
tomatenpuree toe.
Laat op een zacht vuurtje, een tiental minuutjes
onafgedekt sudderen tot de groenten gaar zijn
maar niet overkookt.
aubergine
tijm
rozemarijn
peper en zout
tomaten
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassend gerecht: