gegrilde dorade met ratatouille
tomatenconcentraat dorade (goudbrasem) olijfolie knoflook ui rode paprika’s courgette
Maak op de beide flanken van de vis drie inkepingen tot op de graat en bestrooi met peper en zout. Vul de buikholte met verse tijm en rozemarijn, geplet knoflook en wat peper en zout. Klem de vis in een ingeolied visrooster en grill 10 minuten boven een matig warm vuur. Draai regelmatig om. Ratatouille: snijd een aubergine, courgette en rode paprika in redelijk grote stukken. Haal ontvelde tomaten leeg en snijd ze in vier delen.

gegrilde dorade met ratatouille

De dorade, zeebrasem of goudbrasem als je wil, leeft overal waar het water warm is en in Europa is dat vooral in de Middellandse zee. In de warmere zomermaanden komt het beestje ook voor in onze Noordzee. Je hoeft geen slecht geweten te jebben als je dorade wil eten. Ze worden massaal gekweekt en wat vrij rondzwemt, wordt gevangen door lijnvissers. Deze vis is bijzonder smakelijk en geschikt voor de barbecue, mits ingepast in een visgrill. Combineer met alles wat naar het warme zuiden en vakantie smaakt, zoals hier met ratatouille.
Snijd een ui in halve maantjes en fruit deze met geplette knoflookteentjes naar smaak in olijfolie. Voeg de gesneden groenten toe. Kruid met verse tijm en rozemarijn, peper en zout. Voeg desgewenst een paar eetlepels tomatenpuree toe. Laat op een zacht vuurtje, een tiental minuutjes onafgedekt sudderen tot de groenten gaar zijn maar niet overkookt.
aubergine tijm rozemarijn peper en zout tomaten
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

gegrilde dorade

met ratatouille

tomatenconcentraat dorade (goudbrasem) olijfolie knoflook ui rode paprika’s courgette
Maak op de beide flanken van de vis drie inkepingen tot op de graat en bestrooi met peper en zout. Vul de buikholte met verse tijm en rozemarijn, geplet knoflook en wat peper en zout. Klem de vis in een ingeolied visrooster en grill 10 minuten boven een matig warm vuur. Draai regelmatig om. Ratatouille: snijd een aubergine, courgette en rode paprika in redelijk grote stukken. Haal ontvelde tomaten leeg en snijd ze in vier delen.
De dorade, zeebrasem of goudbrasem als je wil, leeft overal waar het water warm is en in Europa is dat vooral in de Middellandse zee. In de warmere zomermaanden komt het beestje ook voor in onze Noordzee. Je hoeft geen slecht geweten te jebben als je dorade wil eten. Ze worden massaal gekweekt en wat vrij rondzwemt, wordt gevangen door lijnvissers. Deze vis is bijzonder smakelijk en geschikt voor de barbecue, mits ingepast in een visgrill. Combineer met alles wat naar het warme zuiden en vakantie smaakt, zoals hier met ratatouille.
Snijd een ui in halve maantjes en fruit deze met geplette knoflookteentjes naar smaak in olijfolie. Voeg de gesneden groenten toe. Kruid met verse tijm en rozemarijn, peper en zout. Voeg desgewenst een paar eetlepels tomatenpuree toe. Laat op een zacht vuurtje, een tiental minuutjes onafgedekt sudderen tot de groenten gaar zijn maar niet overkookt.
aubergine tijm rozemarijn peper en zout tomaten
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
selectie:
goudbrasem - dorade  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
bijpassend gerecht:
de              passie Creatief Koken kookvurige