ingrediënten - info ui boter cassonadesuiker kalfsfond bruine Leffe aardappelen room
Koken met bier vraagt om een heel andere benadering van de receptuur, dan bij het gebruik van wijn. De zurige smaak ervan mag niet doorwegen, maar moet enkel een fris accent geven aan het gerecht. Daarom is het aangeraden om, behalve bij het maken van een saus, niet meteen een volledig fles in de kookpot te kieperen, maar het bier mondjesmaat toe te voegen aan vlees en groenten. Corrigeren kan dan nog indien nodig.

tournedos van varkenshaasje met Leffesaus

eieren vloeiende bloem peper en zout nootmuskaat parmaham seizoensgroenten varkenshaasje boter
Groenten: kies mini-groenten volgens seizoen. Stoom ze gaar. Snijd medaillons van het varkenshaasje. Bak 5 minuten aan elke kant en zet afgedekt weg. Op het bord: 2 medaillons met een lepel van de saus. Werk af met de gestoomde seizoensgroenten en een aardappelflensje.
Donkere Leffesaus: snipper ui en sauteer in een beetje boter. Bestrooi met wat cassonadesuiker. Voeg kalfsfond en een fles bruine Leffe toe en laat verder inkoken. Zeef de saus en bind indien nodig. Maak aardappelpannenkoekjes: mix in de blender gekookte aardappelen met room, eieren en vloeiende bloem. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg fijn gesnipperde parmaham toe en bak flensjes van dit deeg in een antikleefpan.
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Koken met bier vraagt om een heel andere benadering van de receptuur, dan bij het gebruik van wijn. De zurige smaak ervan mag niet doorwegen, maar moet enkel een fris accent geven aan het gerecht. Daarom is het aangeraden om, behalve bij het maken van een saus, niet meteen een volledig fles in de kookpot te kieperen, maar het bier mondjesmaat toe te voegen aan vlees en groenten. Corrigeren kan dan nog indien nodig.

tournedos

van varkenshaasje

met Leffesaus

ingrediënten - info ui boter cassonadesuiker kalfsfond bruine Leffe aardappelen room
Donkere Leffesaus: snipper ui en sauteer in een beetje boter. Bestrooi met wat cassonadesuiker. Voeg kalfsfond en een fles bruine Leffe toe en laat verder inkoken. Zeef de saus en bind indien nodig. Maak aardappelpannenkoekjes: mix in de blender gekookte aardappelen met room, eieren en vloeiende bloem. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg fijn gesnipperde parmaham toe en bak flensjes van dit deeg in een antikleefpan.
eieren vloeiende bloem peper en zout nootmuskaat parmaham seizoensgroenten varkenshaasje boter
Groenten: kies mini-groenten volgens seizoen. Stoom ze gaar. Snijd medaillons van het varkenshaasje. Bak 5 minuten aan elke kant en zet afgedekt weg. Op het bord: 2 medaillons met een lepel van de saus. Werk af met de gestoomde seizoensgroenten en een aardappelflensje.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
privacy beleid