ingrediënten - info
ui
boter
cassonadesuiker
kalfsfond
bruine Leffe
aardappelen
room
Koken met bier vraagt om een heel andere benadering
van de receptuur, dan bij het gebruik van wijn.
De zurige smaak ervan mag niet doorwegen, maar moet
enkel een fris accent geven aan het gerecht.
Daarom is het aangeraden om, behalve bij het maken
van een saus, niet meteen een volledig fles in de
kookpot te kieperen, maar het bier mondjesmaat toe te
voegen aan vlees en groenten. Corrigeren kan dan nog
indien nodig.
tournedos van varkenshaasje met Leffesaus
eieren
vloeiende bloem
peper en zout
nootmuskaat
parmaham
seizoensgroenten
varkenshaasje
boter
Groenten: kies mini-groenten volgens seizoen. Stoom ze
gaar.
Snijd medaillons van het varkenshaasje. Bak 5 minuten aan
elke kant en zet afgedekt weg.
Op het bord: 2 medaillons met een lepel van de saus. Werk
af met de gestoomde seizoensgroenten en een
aardappelflensje.
Donkere Leffesaus: snipper ui en sauteer in een beetje boter.
Bestrooi met wat cassonadesuiker. Voeg kalfsfond en een
fles bruine Leffe toe en laat verder inkoken. Zeef de saus en
bind indien nodig.
Maak aardappelpannenkoekjes: mix in de blender gekookte
aardappelen met room, eieren en vloeiende bloem. Kruid met
peper, zout en nootmuskaat. Voeg fijn gesnipperde parmaham
toe en bak flensjes van dit deeg in een antikleefpan.