moo wan - zoet varkensvlees

moo wan - zoet varkensvlees

gemberpoeder citroengraspoeder ketjap manis ketchup tomatenpuree wortelen ingemaakte rode paprika blanke kalfsfond wokolie peterselie
ingrediënten - info varkenshaasje rode ui sjalot knoflook rijstolie rijstazijn cassonade kaneelpoeder
Deze schotel is een vrije interpretatie van een klassiek gerecht uit de Thaïse keuken. In de lijn van het origineel wordt het vlees gemarineerd en gebakken in een subtiele combinatie van suikers en kruiden. Het kan opgediend worden met rijst, noedels andere groentegerechtjes uit de Thaïse keuken.
De marinade. Snipper een tweetal rode uien en evenveel sjalotjes en hak ze fijn in de blender. Meng met een drietal geperste teentjes knoflook. Voeg verder toe: een groot glas rijstolie, een half glas rijstazijn, een half glas ketchap manis (of andere zoete sojasaus), een flinke scheut ketchup, een blikje tomatenpuree en 4 à 5 eetlepels bruine suiker. Kruid naar smaak met kaneelpoeder, citroengraspoeder, gemberpoeder, peper uit de molen en zout. Het vlees. Snijd het varkenshaasje in medaillons van 2 à 3 cm dik. Leg het vlees in de marinade en zet het een uurtje afgedekt weg op kamertemperatuur. Haal de stukken vlees dan uit de marinade. Droogdeppen is niet nodig. Leg ze in een
hete wok met een beetje wokolie. Dek de wok af en laat het vlees een half uurtje sudderen tot het gaar is. Roer het in die tijd een paar keer om. De saus. Giet de marinade in een wokpan. Voeg toe: een fijn gesnipperde wortel, een handvol uitgelekte rode paprikareepjes uit een bokaaltje en een groot glas blanke kalfsfond. Breng aan de kook en laat een kwartiertje sudderen. Afwerking. Op het bord een paar medaillons van het varkenshaasje overgoten met de zoetzure saus en afgewerkt met wat gesnipperde peterselie. Dien op met gewokte taugé en noedels.
Creatief Koken de              passie kookvurige

moo wan

zoet varkensvlees

Bereiding
De marinade. Snipper een tweetal rode uien en evenveel sjalotjes en hak ze fijn in de blender. Meng met een drietal geperste teentjes knoflook. Voeg verder toe: een groot glas rijstolie, een half glas rijstazijn, een half glas ketchap manis (of andere zoete sojasaus), een flinke scheut ketchup, een blikje tomatenpuree en 4 à 5 eetlepels bruine suiker. Kruid naar smaak met kaneelpoeder, citroengraspoeder, gemberpoeder, peper uit de molen en zout. Het vlees. Snijd het varkenshaasje in medaillons van 2 à 3 cm dik. Leg het vlees in de marinade en zet het een uurtje afgedekt weg op kamertemperatuur. Haal de stukken vlees dan uit de marinade. Droogdeppen is niet nodig. Leg ze in een
Ingrediënten
ingrediënten - info varkenshaasje rode ui sjalot knoflook rijstolie rijstazijn cassonade kaneelpoeder
gemberpoeder citroengraspoeder ketjap manis ketchup tomatenpuree wortelen ingemaakte rode paprika blanke kalfsfond wokolie peterselie
Deze schotel is een vrije interpretatie van een klassiek gerecht uit de Thaïse keuken. In de lijn van het origineel wordt het vlees gemarineerd en gebakken in een subtiele combinatie van suikers en kruiden. Het kan opgediend worden met rijst, noedels andere groentegerechtjes uit de Thaïse keuken.
hete wok met een beetje wokolie. Dek de wok af en laat het vlees een half uurtje sudderen tot het gaar is. Roer het in die tijd een paar keer om. De saus. Giet de marinade in een wokpan. Voeg toe: een fijn gesnipperde wortel, een handvol uitgelekte rode paprikareepjes uit een bokaaltje en een groot glas blanke kalfsfond. Breng aan de kook en laat een kwartiertje sudderen. Afwerking. Op het bord een paar medaillons van het varkenshaasje overgoten met de zoetzure saus en afgewerkt met wat gesnipperde peterselie. Dien op met gewokte taugé en noedels.
moo wan - zoet varkensvlees receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige