moo wan 
  zoet varkensvlees 
 
 
 
  De marinade. Snipper een tweetal rode uien 
  en evenveel sjalotjes en hak ze fijn in de 
  blender. Meng met een drietal geperste teentjes 
  knoflook. Voeg verder toe: een groot glas 
  rijstolie, een half glas rijstazijn, een half glas 
  ketchap manis (of andere zoete sojasaus), een 
  flinke scheut ketchup, een blikje tomatenpuree 
  en 4 à 5 eetlepels bruine suiker. Kruid naar 
  smaak met kaneelpoeder, citroengraspoeder, 
  gemberpoeder, peper uit de molen en zout.
  Het vlees. Snijd het varkenshaasje in 
  medaillons van 2 à 3 cm dik. Leg het vlees in 
  de marinade en zet het een uurtje afgedekt weg 
  op kamertemperatuur. Haal de stukken vlees 
  dan uit de marinade. Droogdeppen is niet 
  nodig. Leg ze in een 
 
 
  gemberpoeder
  citroengraspoeder
  ketjap manis
  ketchup
  tomatenpuree
  wortelen
  ingemaakte rode 
  paprika
  blanke kalfsfond
  wokolie
  peterselie
  
 
  Deze schotel is een vrije interpretatie van 
  een klassiek gerecht uit de Thaïse keuken. 
  In de lijn van het origineel wordt het vlees 
  gemarineerd en gebakken in een subtiele 
  combinatie van suikers en kruiden. Het kan 
  opgediend worden met  rijst, noedels 
  andere groentegerechtjes uit de Thaïse 
  keuken.
 
 
 
 
   
 
 
  hete wok met een beetje wokolie. Dek de wok af 
  en laat het vlees een half uurtje sudderen tot het 
  gaar is. Roer het in die tijd een paar keer om.
  De saus. Giet de marinade in een wokpan. 
  Voeg toe: een fijn gesnipperde wortel, een 
  handvol uitgelekte rode paprikareepjes uit een 
  bokaaltje en een groot glas blanke kalfsfond. 
  Breng aan de kook en laat een kwartiertje 
  sudderen.
  Afwerking. Op het bord een paar medaillons 
  van het varkenshaasje overgoten met de 
  zoetzure saus en afgewerkt met wat 
  gesnipperde peterselie. Dien op met gewokte 
  taugé en noedels. 
  
 
   
 
 
  varkenshaasje
  rode ui
  sjalot
  knoflook
  rijstolie
  rijstazijn
  cassonade
  kaneelpoeder
 
  
  
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
  
  
  
 
   
 
  
  
  
 
 
 
 
  meer recepten met varkenshaasje:
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
  meer recepten met vlees:
 
 
 
   
 
 
   
 
  
 
 
 