stoofpotje van lam met rozemarijn
ganzenvet lamsstoofvlees verse knoflook rode ui sjalotjes jonge worteltjes gepelde tomaten lamsfond rode wijn kruidenzout
Bestuif de stukken lamsstoofvlees met vloeiende bloem en schroei ze rondom dicht in olijfolie. Doe in schijven gesneden verse knoflookbollen, ringen van rode ui, gesnipperde sjalot, gesneden jonge worteltjes en gepelde tomaten in een tajine. Doe het lamsvlees erbij, kruid met verse tijm, rozemarijn, laurier, peper en zout. Overgiet met lamsfond, een glas rode wijn en een beetje water.
Dit is geen Noord-Afrikaans recept, maar toch gebeurt de bereiding in een tajine. De functie daarvan is vergelijkbaar met een aardewerken stoofpot of een Römertopf. Hier werd gekozen voor een elektrisch apparaat. Dit heeft het enorme voordeel dat enkel de bereidingstijd gecontroleerd moet worden en niet de temperatuur. Reken voor dit gerechtje op 2 ½ uur.

stoofpotje van lam met rozemarijn

Controleer na 2 uur of het vlees gaar is en laat indien nodig verder pruttelen. Voeg kort voor het einde van de gaartijd verse basilicum toe. Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, of zoals hier, met in ganzenvet gebakken zoete aardappel gekruid met kruidenzout.
verse tijm verse rozemarijn laurier verse basilicum vloeiende bloem olijfolie peper en zout zoete aardappelen
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Dit is geen Noord-Afrikaans recept, maar toch gebeurt de bereiding in een tajine. De functie daarvan is vergelijkbaar met een aardewerken stoofpot of een Römertopf. Hier werd gekozen voor een elektrisch apparaat. Dit heeft het enorme voordeel dat enkel de bereidingstijd gecontroleerd moet worden en niet de temperatuur. Reken voor dit gerechtje op 2 ½ uur.

stoofpotje van lam

met rozemarijn

Bestuif de stukken lamsstoofvlees met vloeiende bloem en schroei ze rondom dicht in olijfolie. Doe in schijven gesneden verse knoflookbollen, ringen van rode ui, gesnipperde sjalot, gesneden jonge worteltjes en gepelde tomaten in een tajine. Doe het lamsvlees erbij, kruid met verse tijm, rozemarijn, laurier, peper en zout. Overgiet met lamsfond, een glas rode wijn en een beetje water.
Controleer na 2 uur of het vlees gaar is en laat indien nodig verder pruttelen. Voeg kort voor het einde van de gaartijd verse basilicum toe. Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, of zoals hier, met in ganzenvet gebakken zoete aardappel gekruid met kruidenzout.
ganzenvet lamsstoofvlees verse knoflook rode ui sjalotjes jonge worteltjes gepelde tomaten lamsfond rode wijn kruidenzout
verse tijm verse rozemarijn laurier verse basilicum vloeiende bloem olijfolie peper en zout zoete aardappelen
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten print recept print print print recept recept zoete aardappelen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
meer recepten met lamsvlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige