stoofpotje van lam met rozemarijn
ganzenvet lamsstoofvlees verse knoflook rode ui sjalotjes jonge worteltjes gepelde tomaten lamsfond rode wijn kruidenzout
ingrediënten - info verse tijm verse rozemarijn laurier verse basilicum vloeiende bloem olijfolie peper en zout zoete aardappelen
Bestuif de stukken lamsstoofvlees met vloeiende bloem en schroei ze rondom dicht in olijfolie. Doe in schijven gesneden verse knoflookbollen, ringen van rode ui, gesnipperde sjalot, gesneden jonge worteltjes en gepelde tomaten in een tajine. Doe het lamsvlees erbij, kruid met verse tijm, rozemarijn, laurier, peper en zout. Overgiet met lamsfond, een glas rode wijn en een beetje water.
Dit is geen Noord-Afrikaans recept, maar toch gebeurt de bereiding in een tajine. De functie daarvan is vergelijkbaar met een aardewerken stoofpot of een Römertopf. Hier werd gekozen voor een elektrisch apparaat. Dit heeft het enorme voordeel dat enkel de bereidingstijd gecontroleerd moet worden en niet de temperatuur. Reken voor dit gerechtje op 2 ½ uur.

stoofpotje van lam met rozemarijn

Controleer na 2 uur of het vlees gaar is en laat indien nodig verder pruttelen. Voeg kort voor het einde van de gaartijd verse basilicum toe. Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, of zoals hier, met in ganzenvet gebakken zoete aardappel gekruid met kruidenzout.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Dit is geen Noord-Afrikaans recept, maar toch gebeurt de bereiding in een tajine. De functie daarvan is vergelijkbaar met een aardewerken stoofpot of een Römertopf. Hier werd gekozen voor een elektrisch apparaat. Dit heeft het enorme voordeel dat enkel de bereidingstijd gecontroleerd moet worden en niet de temperatuur. Reken voor dit gerechtje op 2 ½ uur.

stoofpotje van lam

met rozemarijn

Bestuif de stukken lamsstoofvlees met vloeiende bloem en schroei ze rondom dicht in olijfolie. Doe in schijven gesneden verse knoflookbollen, ringen van rode ui, gesnipperde sjalot, gesneden jonge worteltjes en gepelde tomaten in een tajine. Doe het lamsvlees erbij, kruid met verse tijm, rozemarijn, laurier, peper en zout. Overgiet met lamsfond, een glas rode wijn en een beetje water.
Controleer na 2 uur of het vlees gaar is en laat indien nodig verder pruttelen. Voeg kort voor het einde van de gaartijd verse basilicum toe. Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, of zoals hier, met in ganzenvet gebakken zoete aardappel gekruid met kruidenzout.
Bereiding Ingrediënten
ganzenvet lamsstoofvlees verse knoflook rode ui sjalotjes jonge worteltjes gepelde tomaten lamsfond rode wijn kruidenzout
ingrediënten - info verse tijm verse rozemarijn laurier verse basilicum vloeiende bloem olijfolie peper en zout zoete aardappelen
de              passie Creatief Koken kookvurige