ganzenvet
lamsstoofvlees
verse knoflook
rode ui
sjalotjes
jonge worteltjes
gepelde tomaten
lamsfond
rode wijn
kruidenzout
ingrediënten - info
verse tijm
verse rozemarijn
laurier
verse basilicum
vloeiende bloem
olijfolie
peper en zout
zoete aardappelen
Bestuif de stukken lamsstoofvlees met vloeiende bloem en
schroei ze rondom dicht in olijfolie.
Doe in schijven gesneden verse knoflookbollen, ringen van
rode ui, gesnipperde sjalot, gesneden jonge worteltjes en
gepelde tomaten in een tajine.
Doe het lamsvlees erbij, kruid met verse tijm, rozemarijn,
laurier, peper en zout. Overgiet met lamsfond, een glas rode
wijn en een beetje water.
Dit is geen Noord-Afrikaans recept, maar toch gebeurt de
bereiding in een tajine.
De functie daarvan is vergelijkbaar met een aardewerken
stoofpot of een Römertopf.
Hier werd gekozen voor een elektrisch apparaat. Dit heeft
het enorme voordeel dat enkel de bereidingstijd
gecontroleerd moet worden en niet de temperatuur.
Reken voor dit gerechtje op 2 ½ uur.
stoofpotje van lam met rozemarijn
Controleer na 2 uur of het vlees gaar is en laat indien nodig
verder pruttelen. Voeg kort voor het einde van de gaartijd
verse basilicum toe.
Serveer met een aardappelbereiding naar keuze, of zoals hier,
met in ganzenvet gebakken zoete aardappel gekruid met
kruidenzout.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.