Dit is geen Noord-Afrikaans recept, maar
toch gebeurt de bereiding in een tajine.
De functie daarvan is vergelijkbaar met een
aardewerken stoofpot of een Römertopf.
Hier werd gekozen voor een elektrisch
apparaat. Dit heeft het enorme voordeel
dat enkel de bereidingstijd gecontroleerd
moet worden en niet de temperatuur.
Reken voor dit gerechtje op 2 ½ uur.
stoofpotje van lam
met rozemarijn
Bestuif de stukken lamsstoofvlees met
vloeiende bloem en schroei ze rondom dicht in
olijfolie.
Doe in schijven gesneden verse
knoflookbollen, ringen van rode ui,
gesnipperde sjalot, gesneden jonge worteltjes
en gepelde tomaten in een tajine.
Doe het lamsvlees erbij, kruid met verse tijm,
rozemarijn, laurier, peper en zout. Overgiet
met lamsfond, een glas rode wijn en een
beetje water.
Controleer na 2 uur of het vlees gaar is en
laat indien nodig verder pruttelen. Voeg kort
voor het einde van de gaartijd verse basilicum
toe.
Serveer met een aardappelbereiding naar
keuze, of zoals hier, met in ganzenvet
gebakken zoete aardappel gekruid met
kruidenzout.
ganzenvet
lamsstoofvlees
verse knoflook
rode ui
sjalotjes
jonge worteltjes
gepelde tomaten
lamsfond
rode wijn
kruidenzout
verse tijm
verse rozemarijn
laurier
verse basilicum
vloeiende bloem
olijfolie
peper en zout
zoete aardappelen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
meer recepten met lamsvlees: