komkommermousse met zalmeieren

komkommer olijfolie groentebouillon witte wijn citroen
Voor deze hors d’oeuvre werd gekozen voor een zo strak mogelijke presentatie. Géén toefje peterselie, geen bieslooksprietjes. Probeer om de eitjes op één laag dik uit te smeren over de mousse. Serveren op ijs is niet écht nodig, tenzij je dit gerechtje aanbiedt in een buffet waar het misschien niet onmiddellijk geconsumeerd wordt.

feestelijke recepten

peper en zout gelatineblaadjes kruidenkaas room zalmeitjes
Snijd de komkommer in ontpitte blokjes. Stoof de blokjes in wat olie met een lepeltje groentebouillon, witte wijn, citroen en kruiden. Voeg af vuur geweekte gelatine toe. Meng kruidenkaas, type Boursin, met opgeklopte room. Meng vervolgens met de afgekoelde komkommerbereiding tot een homogene massa. Schep de mousse in kleine platte verrines en laat opstijven in de koeling. Werk af met één enkele laag zalmeitjes. Presenteer op ijs.
de              passie Creatief Koken kookvurige

komkommermousse

met zalmeieren

komkommer olijfolie groentebouillon witte wijn citroen
Voor deze hors d’oeuvre werd gekozen voor een zo strak mogelijke presentatie. Géén toefje peterselie, geen bieslooksprietjes. Probeer om de eitjes op één laag dik uit te smeren over de mousse. Serveren op ijs is niet écht nodig, tenzij je dit gerechtje aanbiedt in een buffet waar het misschien niet onmiddellijk geconsumeerd wordt.
Ingrediënten Bereiding

feestelijke recepten

peper en zout gelatineblaadjes kruidenkaas room zalmeitjes
Snijd de komkommer in ontpitte blokjes. Stoof de blokjes in wat olie met een lepeltje groentebouillon, witte wijn, citroen en kruiden. Voeg af vuur geweekte gelatine toe. Meng kruidenkaas, type Boursin, met opgeklopte room. Meng vervolgens met de afgekoelde komkommerbereiding tot een homogene massa. Schep de mousse in kleine platte verrines en laat opstijven in de koeling. Werk af met één enkele laag zalmeitjes. Presenteer op ijs.
de              passie Creatief Koken kookvurige privacy beleid