komkommermousse
met zalmeieren
Voor deze amuse werd gekozen voor een zo
strak mogelijke presentatie. Géén toefje
peterselie, geen bieslooksprietjes.
Probeer om de eitjes op één laag dik uit te
smeren over de mousse.
Serveren op ijs is niet écht nodig, tenzij je
dit gerechtje aanbiedt in een buffet waar het
misschien niet onmiddellijk geconsumeerd
wordt.
citroen
peper en zout
gelatineblaadjes
kruidenkaas
room
zalmeitjes
Meng kruidenkaas, type Boursin, met
opgeklopte room. Meng vervolgens met de
afgekoelde komkommerbereiding tot een
homogene massa. Schep de mousse in kleine
platte verrines en laat opstijven in de koeling.
Werk af met één enkele laag zalmeitjes.
Presenteer op ijs.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
Snijd een komkommer in ontpitte blokjes. Stoof
de blokjes in wat olie. Voeg een lepeltje
groentebouillon, witte wijn en citroensap toe.
Kruid met peper en zout. Mix met de staafmixer.
Voeg af het vuur, geweekte gelatine toe.
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: