komkommermousse
met zalmeieren
Voor deze hors d’oeuvre werd gekozen voor
een zo strak mogelijke presentatie. Géén
toefje peterselie, geen bieslooksprietjes.
Probeer om de eitjes op één laag dik uit te
smeren over de mousse.
Serveren op ijs is niet écht nodig, tenzij je
dit gerechtje aanbiedt in een buffet waar het
misschien niet onmiddellijk geconsumeerd
wordt.
citroen
peper en zout
gelatineblaadjes
kruidenkaas
room
zalmeitjes
Snijd een komkommer in ontpitte blokjes. Stoof
de blokjes in wat olie. Voeg een lepeltje
groentebouillon, witte wijn en citroensap toe.
Kruid met peper en zout. Mix met de
staafmixer. Voeg af het vuur, geweekte gelatine
toe.
Meng kruidenkaas, type Boursin, met
opgeklopte room. Meng vervolgens met de
afgekoelde komkommerbereiding tot een
homogene massa. Schep de mousse in kleine
platte verrines en laat opstijven in de koeling.
Werk af met één enkele laag zalmeitjes.
Presenteer op ijs.