komkommermousse met zalmeieren

komkommermousse met zalmeieren

Voor deze amuse werd gekozen voor een zo strak mogelijke presentatie. Géén toefje peterselie, geen bieslooksprietjes. Probeer om de eitjes op één laag dik uit te smeren over de mousse. Serveren op ijs is niet écht nodig, tenzij je dit gerechtje aanbiedt in een buffet waar het misschien niet onmiddellijk geconsumeerd wordt.
citroen peper en zout gelatineblaadjes kruidenkaas room zalmeitjes
Meng kruidenkaas, type Boursin, met opgeklopte room. Meng vervolgens met de afgekoelde komkommerbereiding tot een homogene massa. Schep de mousse in kleine platte verrines en laat opstijven in de koeling. Werk af met één enkele laag zalmeitjes. Presenteer op ijs.
Creatief Koken de              passie kookvurige
komkommer olijfolie groentebouillon witte wijn
Snijd een komkommer in ontpitte blokjes. Stoof de blokjes in wat olie. Voeg een lepeltje groentebouillon, witte wijn en citroensap toe. Kruid met peper en zout. Mix met de staafmixer. Voeg af het vuur, geweekte gelatine toe.
print
komkommermousse met zalmeieren

komkommermousse

met zalmeieren

Voor deze amuse werd gekozen voor een zo strak mogelijke presentatie. Géén toefje peterselie, geen bieslooksprietjes. Probeer om de eitjes op één laag dik uit te smeren over de mousse. Serveren op ijs is niet écht nodig, tenzij je dit gerechtje aanbiedt in een buffet waar het misschien niet onmiddellijk geconsumeerd wordt.
citroen peper en zout gelatineblaadjes kruidenkaas room zalmeitjes
Meng kruidenkaas, type Boursin, met opgeklopte room. Meng vervolgens met de afgekoelde komkommerbereiding tot een homogene massa. Schep de mousse in kleine platte verrines en laat opstijven in de koeling. Werk af met één enkele laag zalmeitjes. Presenteer op ijs.
komkommer olijfolie groentebouillon witte wijn
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
Snijd een komkommer in ontpitte blokjes. Stoof de blokjes in wat olie. Voeg een lepeltje groentebouillon, witte wijn en citroensap toe. Kruid met peper en zout. Mix met de staafmixer. Voeg af het vuur, geweekte gelatine toe.
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige print recept print print print recept recept