komkommermousse met zalmeieren
Voor deze hors d’oeuvre werd gekozen voor een zo strak
mogelijke presentatie. Géén toefje peterselie, geen
bieslooksprietjes.
Probeer om de eitjes op één laag dik uit te smeren over de
mousse.
Serveren op ijs is niet écht nodig, tenzij je dit gerechtje
aanbiedt in een buffet waar het misschien niet
onmiddellijk geconsumeerd wordt.
citroen
peper en zout
gelatineblaadjes
kruidenkaas
room
zalmeitjes
Snijd de komkommer in ontpitte blokjes. Stoof de blokjes in
wat olie met een lepeltje groentebouillon, witte wijn, citroen en
kruiden. Voeg af vuur geweekte gelatine toe.
Meng kruidenkaas, type Boursin, met opgeklopte room. Meng
vervolgens met de afgekoelde komkommerbereiding tot een
homogene massa. Schep de mousse in kleine platte verrines
en laat opstijven in de koeling.
Werk af met één enkele laag zalmeitjes. Presenteer op ijs.
website zonder commerciële advertenties