krabmousse met mandarijntjes
Meng de Griekse yoghurt met het sap van een uitgeperst
mandarijntje, gesnipperde dille, een scheutje Mandarine
Napoléon, peper en zout.
Rooster een sneetje pompernikkel en snijd er lange
driehoeken uit.
In een glas: een bodempje yoghurt, daarop het krabmengsel.
Werk af met gesnipperde bieslook, een bewaarde krabschaar,
een driehoekje getoaste pompernikkel en twee sprieten
bieslook.
Pompernikkel is donkerbruin roggebrood. Het wordt
gemaakt in Westfalen (Duitsland) en is gezond.
Het bevat geen andere toegevoegde stoffen dan water en
zout.
Het blijft 16 uur in de oven, zodat de suikers in het meel
volledig gekarameliseerd zijn.
Mandarine Napoléon
dille
room
bieslook
peper en zout
Laat het krabvlees uitlekken en bewaar de beste stukken uit de
scharen.
Ontdoe de mandarijntjes van vliezen. Snijd ze in partjes en
meng met het krabvlees. Kruid met peper en zout en voeg een
scheutje Mandarine toe.