avocado met Belgische kaviaar
Pureer de avocado met de Griekse yoghurt tot een romige mousse.
Voeg naar smaak citroensap en kruiden toe.
In een champagnecoupe: een bodem mousse en daarop in het
midden een eetlepel kaviaar.
Dit koude voorgerecht heeft alles om de eindejaarsfeesten
op te vrolijken. Dat is -althans bij ons- één van de
zeldzame momenten dat er echte kaviaar op het menu
staat.
Maar dan moet het ook meteen goed zijn. Dus geen
compromissen voor iets dat erop lijkt, maar the real stuff,
liefst Belgische kaviaar.
Die is niet alleen relatief betaalbaar, maar bijzonder
smaakvol.
Elke andere kaviaar van topkwaliteit is uiteraard even oké.
Maar als je ergens in de aanbieding ‘kaviaar’ aangeprezen
ziet staan aan discountprijzen, trek dan maar je broek op
en stap er voorbij.
Je kan dit sober afwerken met een toefje zure room en wat
bieslook. Geen overdaad nodig, de focus moet op de kaviaar
blijven rusten. Deze delicatesse eet je normaal niet elke
week…
Dien op met toast.
toastbrood
citroen
peper & zout
Belgische kaviaar