pompoencurry
Voorbereiding. Schil een flespompoen,
verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in
grote dobbelstenen. Snijd een tweetal uien,
twee grote wortelen en een vijftal teentjes
knoflook in een fijne brunoise. Gebruik daartoe
eventueel een blendertje.
Verhit een flinke scheut wokolie in een wokpan.
Bak de pompoenblokjes tot ze halfzacht zijn.
Voeg de andere groentenmix toe en roerbak tot
de uisnippers glazig zijn.
citroengraspoeder
komijnpoeder
koriander
wokolie
tomatenpuree
kokosmelk
kippenbouillon
ingemaakte rode
paprika
peper en zout
Voeg een groot glas kippenbouillon toe en
roerbak nog een minuutje. Voeg verder toe:
een blik kokosmelk, een potje tomatenpuree en
een paar eetlepels ingemaakte zoetzure rode
paprika uit een bokaaltje.
Voeg de kruiding toe: een tweetal eetlepels
rode currypasta, een snuifje suiker en naar
smaak citroengraspoeder, komijnpoeder,
gedroogde koriander, gemberpoeder, peper en
zout.
Laat al roerend sudderen tot de smaken goed
vermengd zijn. Controleer of de
pompoenblokjes volledig gaar zijn. Bind de
curry eventueel met wat vloeiende bloem
opgelost in water.
Dien op als een vegetarisch gerecht, eventueel
in combinatie met rijst of noedels. Er kan ook
een stukje kip bij voor wie veggie niet echt ziet
zitten.
flespompoen
uien
wortelen
gember
knoflook
rode currypasta
fijne suiker
vloeiende bloem
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer recepten met pompoen :
kruimelpad:
meer vegetarische recepten: