pompoencurry

pompoencurry

citroengraspoeder komijnpoeder koriander wokolie tomatenpuree kokosmelk kippenbouillon ingemaakte rode paprika peper en zout
Voeg een groot glas kippenbouillon toe en roerbak nog een minuutje. Voeg verder toe: een blik kokosmelk, een potje tomatenpuree en een paar eetlepels ingemaakte zoetzure rode paprika uit een bokaaltje. Voeg de kruiding toe: een tweetal eetlepels rode currypasta, een snuifje suiker en naar smaak citroengraspoeder, komijnpoeder, gedroogde koriander, gemberpoeder, peper en zout. Laat al roerend sudderen tot de smaken goed vermengd zijn. Controleer of de pompoenblokjes volledig gaar zijn. Bind de curry eventueel met wat vloeiende bloem opgelost in water. Dien op als een vegetarisch gerecht, eventueel in combinatie met rijst of noedels. Er kan ook een stukje kip bij voor wie veggie niet echt ziet zitten.
flespompoen uien wortelen gember knoflook rode currypasta fijne suiker vloeiende bloem
Voorbereiding. Schil een flespompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in grote dobbelstenen. Snijd een tweetal uien, twee grote wortelen en een vijftal teentjes knoflook in een fijne brunoise. Gebruik daartoe eventueel een blendertje. Verhit een flinke scheut wokolie in een wokpan. Bak de pompoenblokjes tot ze halfzacht zijn. Voeg de andere groentenmix toe en roerbak tot de uisnippers glazig zijn.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

pompoencurry

Voorbereiding. Schil een flespompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in grote dobbelstenen. Snijd een tweetal uien, twee grote wortelen en een vijftal teentjes knoflook in een fijne brunoise. Gebruik daartoe eventueel een blendertje. Verhit een flinke scheut wokolie in een wokpan. Bak de pompoenblokjes tot ze halfzacht zijn. Voeg de andere groentenmix toe en roerbak tot de uisnippers glazig zijn.
citroengraspoeder komijnpoeder koriander wokolie tomatenpuree kokosmelk kippenbouillon ingemaakte rode paprika peper en zout
Voeg een groot glas kippenbouillon toe en roerbak nog een minuutje. Voeg verder toe: een blik kokosmelk, een potje tomatenpuree en een paar eetlepels ingemaakte zoetzure rode paprika uit een bokaaltje. Voeg de kruiding toe: een tweetal eetlepels rode currypasta, een snuifje suiker en naar smaak citroengraspoeder, komijnpoeder, gedroogde koriander, gemberpoeder, peper en zout. Laat al roerend sudderen tot de smaken goed vermengd zijn. Controleer of de pompoenblokjes volledig gaar zijn. Bind de curry eventueel met wat vloeiende bloem opgelost in water. Dien op als een vegetarisch gerecht, eventueel in combinatie met rijst of noedels. Er kan ook een stukje kip bij voor wie veggie niet echt ziet zitten.
flespompoen uien wortelen gember knoflook rode currypasta fijne suiker vloeiende bloem
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 pompoen
meer recepten met pompoen :
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
de              passie Creatief Koken kookvurige