pompoencurry
citroengraspoeder
komijnpoeder
koriander
wokolie
tomatenpuree
kokosmelk
kippenbouillon
ingemaakte rode paprika
peper en zout
ingrediënten - info
flespompoen
uien
wortelen
gember
knoflook
rode currypasta
fijne suiker
vloeiende bloem
Voeg een groot glas kippenbouillon toe en roerbak nog een
minuutje. Voeg verder toe: een blik kokosmelk, een potje
tomatenpuree en een paar eetlepels ingemaakte zoetzure
rode paprika uit een bokaaltje.
Voeg de kruiding toe: een tweetal eetlepels rode currypasta,
een snuifje suiker en naar smaak citroengraspoeder,
komijnpoeder, gedroogde koriander, gemberpoeder, peper en
zout.
Laat al roerend sudderen tot de smaken goed vermengd zijn.
Controleer of de pompoenblokjes volledig gaar zijn. Bind de
curry eventueel met wat vloeiende bloem opgelost in water.
Dien op als een vegetarisch gerecht, eventueel in combinatie
met rijst of noedels. Er kan ook een stukje kip bij voor wie
veggie niet echt ziet zitten.
Voorbereiding. Schil een flespompoen, verwijder de pitten en
snijd het vruchtvlees in grote dobbelstenen. Snijd een tweetal
uien, twee grote wortelen en een vijftal teentjes knoflook in
een fijne brunoise. Gebruik daartoe eventueel een blendertje.
Verhit een flinke scheut wokolie in een wokpan. Bak de
pompoenblokjes tot ze halfzacht zijn. Voeg de andere
groentenmix toe en roerbak tot de uisnippers glazig zijn.
Kruimelpad
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Selectie
meer vegetarische gerechten: