gazpacho andaluz

gazpacho andaluz

bleekselder knoflook blanke fond peper en zout piment d’Espelette olijfolie peterselie
Gazpacho is van oorsprong een gerecht uit Andalusië. Het is ondertussen in héél Spanje een topper op het menu, te vinden bij de voorgerechten. De originele versie van het gerecht bestaat enkel uit rauwe groenten en kruiden. In principe hoort er dus geen bouillon in de bereidingswijze, maar het geeft wel nét iets meer smaak aan het gerecht. Andalusische Gazpacho wordt ijskoud geserveerd.
tomaten zoete ui rode puntpaprika wortelen komkommer
Maak alle groenten schoon. Snijd ongeveer 1 kg rijpe vleestomaten in blokjes, snipper een grote zoete ui schil een zoete puntpaprika met een dunschiller en verwijder de zaadjes. Snijd een tweetal wortelen op blokjes en plet naar smaak twee of meer knoflookteentjes. Schil een komkommer en snijd ook die in blokjes. Schil een stengel selder en snijd die in reepjes. Meng alle groenten goed, giet er wat olijfolie bij en kruid met peper, zout en een mespuntje piment d’Espelette. Je kan deze bereiding nu een nachtje laten rusten op een koele plek, maar in een snellere versie giet je er gewoon twee bokaaltjes blanke fond bij. Meer mag ook, maar dan heb je een dunnere soep als eindresultaat. Giet de soep in een blender en mix op hoogste snelheid tot een gebonden gazpacho. Zet die afgedekt weg in de koelkast of een uurtje in de diepvries voor een sneller resultaat. Serveer ijskoud en afgewerkt met blokjes komkommer en tomaat, plukjes peterselie en scheutjes olijfolie.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

gazpacho andaluz

Maak alle groenten schoon. Snijd ongeveer 1 kg rijpe vleestomaten in blokjes, snipper een grote zoete ui schil een zoete puntpaprika met een dunschiller en verwijder de zaadjes. Snijd een tweetal wortelen op blokjes en plet naar smaak twee of meer knoflookteentjes. Schil een komkommer en snijd ook die in blokjes. Schil een stengel selder en snijd die in reepjes. Meng alle groenten goed, giet er wat olijfolie bij en kruid met peper, zout en een mespuntje piment d’Espelette. Je kan deze bereiding nu een nachtje laten rusten op een koele plek, maar in een snellere versie giet je er gewoon twee bokaaltjes blanke fond bij. Meer mag ook, maar dan heb je een dunnere soep als eindresultaat. Giet de soep in een blender en mix op hoogste snelheid tot een gebonden gazpacho. Zet die afgedekt weg in de koelkast of een uurtje in de diepvries voor een sneller resultaat. Serveer ijskoud en afgewerkt met blokjes komkommer en tomaat, plukjes peterselie en scheutjes olijfolie.
bleekselder knoflook blanke fond peper en zout piment d’Espelette olijfolie peterselie
Gazpacho is van oorsprong een gerecht uit Andalusië. Het is ondertussen in héél Spanje een topper op het menu, te vinden bij de voorgerechten. De originele versie van het gerecht bestaat enkel uit rauwe groenten en kruiden. In principe hoort er dus geen bouillon in de bereidingswijze, maar het geeft wel nét iets meer smaak aan het gerecht. Andalusische Gazpacho wordt ijskoud geserveerd.
tomaten zoete ui rode puntpaprika wortelen komkommer
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 komkommer 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wortelen 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 selder knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer soep:
de              passie Creatief Koken kookvurige