Bergen in Noorwegen. Foto: reisroutes.be Norsk fiskesuppe

Norsk fiskesuppe

wortel selder visbouillon zure room eieren peterselie peper en zout
Verdeel het kabeljauwhaasje in moten van een paar centimeter dikte. Snijd de gerookte zalm in repen. Kuis alle groenten. Snijd een ui in halvemaantjes en een venkel op schijfjes. Snijd een wortel in blokjes. Snijd een preistaaf in ringen, maar hou een mooi stuk van het wit apart. Leg dit in de koelkast tot gebruik. Hak verse peterselie. Maak een visbouillon. Stoof de venkel, ui, prei en wortel en selder in boter. Giet er visbouillon bij. Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Verlaag het vuur tot onder het kookpunt. Laat de kabeljauw erin pocheren maar zorg ervoor dat de bereiding niet meer kookt. Haal de vis uit de soep en bewaar op temperatuur. Roer enkele eetlepels zure room door de soep. Meng een tweetal eidooiers met een paar eetlepels soep. Giet deze liaison onder voortdurend roeren bij de warme, maar niet kokende soep. Leg de vismoten terug en breng alles op temperatuur om op te dienen.
ingrediënten - info kabeljauwhaasje visbouillon gerookte zalm venkel prei ui
Eigenlijk is dit een versie van de Bergens fiskesuppe. Bergen in Noorwegen uiteraard en niet in ons eigen Henegouwen. Het verschil met de meer algemene Noorse vissoep is dat er meer groenten in verwerkt worden, zoals selderij en wortelen. Hoewel, dit is alweer zo een gerecht met evenveel varianten als gezinskoks… Wel één constante: er zit altijd kabeljauw en zalm in.
Haal het stukje preiwit uit de koelkast en snijd het in flinterdunne ringetjes. Schep de soep in borden, leg in het midden een moot kabeljauw en daarnaast de gerookte zalm. Werk af met gehakte peterselie en de krokante preiringetjes.
Creatief Koken de              passie kookvurige

Norsk fiskesuppe

Bereiding
Verdeel het kabeljauwhaasje in moten van een paar centimeter dikte. Snijd de gerookte zalm in repen. Kuis alle groenten. Snijd een ui in halvemaantjes en een venkel op schijfjes. Snijd een wortel in blokjes. Snijd een preistaaf in ringen, maar hou een mooi stuk van het wit apart. Leg dit in de koelkast tot gebruik. Hak verse peterselie. Maak een visbouillon. Stoof de venkel, ui, prei en wortel en selder in boter. Giet er visbouillon bij. Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Verlaag het vuur tot onder het kookpunt. Laat de kabeljauw erin pocheren maar zorg ervoor dat de bereiding niet meer kookt. Haal de vis uit de soep en bewaar op temperatuur. Roer enkele eetlepels zure room door de soep. Meng een tweetal eidooiers met een paar eetlepels soep. Giet deze liaison onder voortdurend roeren bij de warme, maar niet kokende soep. Leg de vismoten terug en breng alles op temperatuur om op te dienen.
Ingrediënten
ingrediënten - info kabeljauwhaasje visbouillon gerookte zalm venkel prei ui
wortel selder visbouillon zure room eieren peterselie peper en zout
Eigenlijk is dit een versie van de Bergens fiskesuppe. Bergen in Noorwegen uiteraard en niet in ons eigen Henegouwen. Het verschil met de meer algemene Noorse vissoep is dat er meer groenten in verwerkt worden, zoals selderij en wortelen. Hoewel, dit is alweer zo een gerecht met evenveel varianten als gezinskoks… Wel één constante: er zit altijd kabeljauw en zalm in.
Haal het stukje preiwit uit de koelkast en snijd het in flinterdunne ringetjes. Schep de soep in borden, leg in het midden een moot kabeljauw en daarnaast de gerookte zalm. Werk af met gehakte peterselie en de krokante preiringetjes.
Bergen in Noorwegen. Foto: reisroutes.be
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige