fabada asturiana

fabada asturiana

peterselie rozemarijn tijm knoflook uien paprikapoeder saffraan olijfolie peper en zout
Zet de witte bonen een nachtje in de week. Giet ze af, laat even uitlekken en schep ze in een diepe kasserol. Leg er een kruidentuiltje bij van laurier, peterseliestengels, tijm en rozemarijn. Snijd een paar uien en sjalotjes. Bak ze in wat boter samen met een paar teentjes geplet knoflook. Doe deze bereiding bij de bonen. Leg een paar stukken varkensstaart en een paar dikke sneden gezouten spek en een stuk chorizo in de pot. Giet er nu kippenbouillon bij tot alles ondergedompeld is. Breng de temperatuur tegen het kookpunt aan en laat de bereiding minstens 2 uur sudderen. Proef naar het einde van de kooktijd de kruiding en breng verder op smaak met saffraan, zacht paprikapoeder, peper en zout.
ingrediënten - info witte bonen (Fabes) bloedworst (morcilla's) chorizo gezouten spek kippenbouillon varkensstaart laurier
Een stoofpotje uit Noord-Spanje dat vooral in de wintermaanden op tafel komt. Het originele recept, dat sedertdien weinig of geen wijziging gekend heeft, dateert uit de 18e eeuw. De combinatie met bloedworst lijkt voor ons ongewoon. Maar het past toch buitengewoon goed in het geheel. Merk op: bedwing je neiging om er tomaten of tomatenpuree in te verwerken. Ook andere vleessoorten zoals bijvoorbeeld gekonfijte eendenbout zijn not done, want dan gaan we eerder in de richting van de Franse cassoulet. No passeran in fabada!
Snijd een paar bloedworsten en chirizo’s op dikke schijven en bak ze in een pan met wat olijfolie. Zet ze warm weg tot het moment van opdienen. De afwerking. Haal het kruidentuiltje en de varkensstaarten uit de pot. Schep op de borden een pollepel bonen met daarop stukken gebakken chorizo en bloedworst. Zorg er ook voor dat op elk bord een stuk gekookt spek uit de pot ligt. Werk af met een plukje peterselie.
Creatief Koken de              passie kookvurige

fabada asturiana

Bereiding
Zet de witte bonen een nachtje in de week. Giet ze af, laat even uitlekken en schep ze in een diepe kasserol. Leg er een kruidentuiltje bij van laurier, peterseliestengels, tijm en rozemarijn. Snijd een paar uien en sjalotjes. Bak ze in wat boter samen met een paar teentjes geplet knoflook. Doe deze bereiding bij de bonen. Leg een paar stukken varkensstaart en een paar dikke sneden gezouten spek en een stuk chorizo in de pot. Giet er nu kippenbouillon bij tot alles ondergedompeld is. Breng de temperatuur tegen het kookpunt aan en laat de bereiding minstens 2 uur sudderen. Proef naar het einde van de kooktijd de kruiding en breng verder op smaak met saffraan, zacht paprikapoeder, peper en zout.
Ingrediënten
ingrediënten - info witte bonen (Fabes) bloedworst (morcilla's) chorizo gezouten spek kippenbouillon varkensstaart laurier
peterselie rozemarijn tijm knoflook uien paprikapoeder saffraan olijfolie peper en zout
Een stoofpotje uit Noord-Spanje dat vooral in de wintermaanden op tafel komt. Het originele recept, dat sedertdien weinig of geen wijziging gekend heeft, dateert uit de 18e eeuw. De combinatie met bloedworst lijkt voor ons ongewoon. Maar het past toch buitengewoon goed in het geheel. Merk op: bedwing je neiging om er tomaten of tomatenpuree in te verwerken. Ook andere vleessoorten zoals bijvoorbeeld gekonfijte eendenbout zijn not done, want dan gaan we eerder in de richting van de Franse cassoulet. No passeran in fabada!
Snijd een paar bloedworsten en chirizo’s op dikke schijven en bak ze in een pan met wat olijfolie. Zet ze warm weg tot het moment van opdienen. De afwerking. Haal het kruidentuiltje en de varkensstaarten uit de pot. Schep op de borden een pollepel bonen met daarop stukken gebakken chorizo en bloedworst. Zorg er ook voor dat op elk bord een stuk gekookt spek uit de pot ligt. Werk af met een plukje peterselie.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige