zwaardvis
met cedercitroen
pesce spada
al limone cedro
Maak een marinade van het sap van
cedercitroen, oregano, fijngehakte peterselie,
geperste knoflookteentjes, kappertjes, peper en
zout. Leg de zwaardvismoten een half uurtje in
de marinade.
Snijd een geschilde cedercitroen in dikke
schijven.
Leg de uitgelekte vismoten op de placha of
skottel en bak ze 3 à 4 minuutjes aan elke kant.
Overgiet regelmatig met de marinade. Leg de
schijven cedro op de plancha en laat ze aan
beide kanten karamelliseren.
Op het bord. Een stuk zwaardvis met wat saus
van de bakplaat. Daarnaast een paar schijven
cedro, een paar schijfjes tomaat en werk af met
verse basilicum.
Dit is een hoofdgerecht en in Italië hoort daarbij
een contorni, bijgerechtje naar keuze, zoals
frietjes of een slaatje. In principe geen pasta.
knoflook
kappertjes
peper en zout
tomaten
basilicum
Om verwarring te vermijden: het gaat hier
niet over de ceder (conifeer), maar over de
cedercitroen (cedro) als citrusvrucht. Deze
wordt vooral geteeld in Calabrië (Italië) aan
de Riviera del Cedri in en rond het dorpje
Santa Maria Del Cedro. Daar is er een uniek
museum aan gewijd, het Museo del Cedro.
Wie met de camper in de buurt is, kan best
overnachten op de Sosta Camper Manuel.
Alleen wild camperen is goedkoper en je zit
er op 100 m van het strand. We zijn er
geweest en het was OK.
De cedro wordt verwerkt als confituur,
likeur, gekonfijt fruit. Maar ook in de
farmaceutische industrie (tegen cholesterol)
en de cosmetica (shampoo’s bijvoorbeeld).
Los van dit alles, kan je de cedercitroen
gewoon gebruiken in de keuken als
vervanging van citroen of limoen.
cedro likeur
cedro verwerkt
in shampoo
zwaardvis
cedercitroen
oregano
peterselie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
meer recepten met zwaardvis:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: