zwaardvis met cedercitroen

pesce spada al limone cedro

knoflook kappertjes peper en zout tomaten basilicum
zwaardvis met cedercitroen
zwaardvis cedercitroen oregano peterselie
Maak een marinade van het sap van cedercitroen, oregano, fijngehakte peterselie, geperste knoflookteentjes, kappertjes, peper en zout. Leg de zwaardvismoten een half uurtje in de marinade. Snijd een geschilde cedercitroen in dikke schijven. Leg de uitgelekte vismoten op de placha of skottel en bak ze 3 à 4 minuutjes aan elke kant. Overgiet regelmatig met de marinade. Leg de schijven cedro op de plancha en laat ze aan beide kanten karamelliseren. Op het bord. Een stuk zwaardvis met wat saus van de bakplaat. Daarnaast een paar schijven cedro, een paar schijfjes tomaat en werk af met verse basilicum. Dit is een hoofdgerecht en in Italië hoort daarbij een contorni, bijgerechtje naar keuze, zoals frietjes of een slaatje. In principe geen pasta.
Om verwarring te vermijden: het gaat hier niet over de ceder (conifeer), maar over de cedercitroen (cedro) als citrusvrucht. Deze wordt vooral geteeld in Calabrië (Italië) aan de Riviera del Cedri in en rond het dorpje Santa Maria Del Cedro. Daar is er een uniek museum aan gewijd, het Museo del Cedro. Wie met de camper in de buurt is, kan best overnachten op de Sosta Camper Manuel. Alleen wild camperen is goedkoper en je zit er op 100 m van het strand. We zijn er geweest en het was OK. De cedro wordt verwerkt als confituur, likeur, gekonfijt fruit. Maar ook in de farmaceutische industrie (tegen cholesterol) en de cosmetica (shampoo’s bijvoorbeeld). Los van dit alles, kan je de cedercitroen gewoon gebruiken in de keuken als vervanging van citroen of limoen.
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

zwaardvis

met cedercitroen

pesce spada

al limone cedro

Maak een marinade van het sap van cedercitroen, oregano, fijngehakte peterselie, geperste knoflookteentjes, kappertjes, peper en zout. Leg de zwaardvismoten een half uurtje in de marinade. Snijd een geschilde cedercitroen in dikke schijven. Leg de uitgelekte vismoten op de placha of skottel en bak ze 3 à 4 minuutjes aan elke kant. Overgiet regelmatig met de marinade. Leg de schijven cedro op de plancha en laat ze aan beide kanten karamelliseren. Op het bord. Een stuk zwaardvis met wat saus van de bakplaat. Daarnaast een paar schijven cedro, een paar schijfjes tomaat en werk af met verse basilicum. Dit is een hoofdgerecht en in Italië hoort daarbij een contorni, bijgerechtje naar keuze, zoals frietjes of een slaatje. In principe geen pasta.
knoflook kappertjes peper en zout tomaten basilicum
Om verwarring te vermijden: het gaat hier niet over de ceder (conifeer), maar over de cedercitroen (cedro) als citrusvrucht. Deze wordt vooral geteeld in Calabrië (Italië) aan de Riviera del Cedri in en rond het dorpje Santa Maria Del Cedro. Daar is er een uniek museum aan gewijd, het Museo del Cedro. Wie met de camper in de buurt is, kan best overnachten op de Sosta Camper Manuel. Alleen wild camperen is goedkoper en je zit er op 100 m van het strand. We zijn er geweest en het was OK. De cedro wordt verwerkt als confituur, likeur, gekonfijt fruit. Maar ook in de farmaceutische industrie (tegen cholesterol) en de cosmetica (shampoo’s bijvoorbeeld). Los van dit alles, kan je de cedercitroen gewoon gebruiken in de keuken als vervanging van citroen of limoen.
cedro likeur
cedro verwerkt in shampoo
het museum wij
zwaardvis cedercitroen oregano peterselie
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 cedercitroen - cedro
selectie:
meer recepten met zwaardvis:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige