American mac & cheese

kuipje groentebouillon cheddar gruyère mozzarella parmezaan peper en zout nootmuskaat paprikapoeder panko
ingrediënten - info macaroni knoflookpoeder boter mosterd vloeiende bloem volle melk kookroom
De mac & cheese begon vanaf 1790 zijn successtory in de Noord-Amerikaanse keuken. Thomas Jefferson, die de derde president zou worden van de VS, bracht het Italiaanse recept voor macaroni mee na zijn diplomatieke carrière in Frankrijk. Het was evenwel zijn chef-kok James Hemings, die deze pastaschotel met kaas voor hem maakte en het recept uitschreef. James Hemings werd geboren in slavernij in 1765 en werd op achtjarige leeftijd gekocht door Thomas Jefferson. Voilà, nu weet je alweer iets pittigs te vertellen aan tafel bij het opdienen van dit gerecht.
Suggestie: rasp je kazen zelf. Als je geraspte kaas uit een pakje gebruikt, zit er bijna zeker een chemisch product in om het klonteren te vermijden. Veel kans dat je saus daardoor korrelig wordt. Bovendien smaakt versgeraspte kaas beter. Gebruik verse buffelmozzarella om het Amerikaanse ‘rek- effect’ te benaderen bij het opscheppen van de macaroni uit de schotel.
American mac & cheese mac & cheese klaar voor de oven mac & cheese uit de oven
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng met een flinke klont boter, roer om en zet afgedekt weg. Maak een roux van boter met vloeiende bloem. Leng aan met melk en scheutjes kookroom tot een lichte bechamel. Meng met een kuipje groentebouillon en een eetlepel mosterd. Kruid naar eigen smaak met peper, zout, nootmuskaat, knoflookpoeder en zacht paprikapoeder. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de geraspte kazen toe: gruyère, parmezaan, cheddar en mozzarella. Voeg, als alle kaas gesmolten is, de macaroni toe. Schep deze bereiding in een diepe ovenschotel. Smelt in een pannetje een flinke klont boter. Meng met een zak panko en roer om. Bestrooi de ovenschotel met een laag gruyère en cheddar. Spreid er de panko gelijkmatig overheen. Zet de schotel een half uurtje in een oven voorverwarmd op 185°C. Controleer tegen het einde of de toplaag mooi gekleurd maar niet verbrand is. Klaar om op te dienen.
Creatief Koken de              passie kookvurige

American

mac & cheese

Bereiding
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng met een flinke klont boter, roer om en zet afgedekt weg. Maak een roux van boter met vloeiende bloem. Leng aan met melk en scheutjes kookroom tot een lichte bechamel. Meng met een kuipje groentebouillon en een eetlepel mosterd. Kruid naar eigen smaak met peper, zout, nootmuskaat, knoflookpoeder en zacht paprikapoeder. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de geraspte kazen toe: gruyère, parmezaan, cheddar en mozzarella. Voeg, als alle kaas gesmolten is, de macaroni toe. Schep deze bereiding in een diepe ovenschotel. Smelt in een pannetje een flinke klont boter. Meng met een zak panko en roer om. Bestrooi de ovenschotel met een laag gruyère en cheddar. Spreid er de panko gelijkmatig overheen. Zet de schotel een half uurtje in een oven voorverwarmd op 185°C. Controleer tegen het einde of de toplaag mooi gekleurd maar niet verbrand is. Klaar om op te dienen.
De mac & cheese begon vanaf 1790 zijn successtory in de Noord-Amerikaanse keuken. Thomas Jefferson, die de derde president zou worden van de VS, bracht het Italiaanse recept voor macaroni mee na zijn diplomatieke carrière in Frankrijk. Het was evenwel zijn chef-kok James Hemings, die deze pastaschotel met kaas voor hem maakte en het recept uitschreef. James Hemings werd geboren in slavernij in 1765 en werd op achtjarige leeftijd gekocht door Thomas Jefferson. Voilà, nu weet je alweer iets pittigs te vertellen aan tafel bij het opdienen van dit gerecht.
Ingrediënten
ingrediënten - info macaroni knoflookpoeder boter mosterd vloeiende bloem volle melk kookroom
kuipje groentebouillon cheddar gruyère mozzarella parmezaan peper en zout nootmuskaat paprikapoeder panko
receptfiche receptfiche American mac & cheese mac & cheese uit de oven Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige