sangria met Licor 43
Schil een paar sinaasappelen en snijd ze in stukken. Pers ze uit en giet het sap in een brede diepe kookpot. Schep er het fruit bij. Giet er nu naar believen Licor 43 bij en roer alles goed om. Kruid met een beetje kaneelpoeder, maar overdrijf niet. De smaak ervan moet subtiel aanwezig zijn, maar mag zeker niet overheersen. We maken tenslotte geen glühwein. Vul aan met Spaanse rode wijn van goede kwaliteit. Dat is de basisbereiding. Die gaat afgesloten de koelkast in voor minstens 2 uur, maar liefst langer. Je kan een eigen mix maken met toevoeging van witte rum, schijfjes citroen, perziken en suikersiroop. Bruiswater of zelfs cava kan net voor het opdienen toegevoegd worden.

sangria met Licor 43

Wie Spanje bezoek, kent deze likeur zeker wel. Heel lekker met wat ijsblokjes, maar ook te gebruiken in cockails of zoals hier in de sangria. Het drankje bestaat sinds 1924 en bevat liefst 43 ingrediënten. Vandaar de benaming dus.
Doe dan net voor het opdienen voldoende ijsblokjes bij de bereiding en laat nog al roerend even verder koelen. Vul een typische sangria-kan met fruit en sangria. Leg in elk glas een ijsblokje. Giet de glazen vol, maar zonder het fruit! Waarom heeft een sangriakan anders een smalle ‘teut’ zou je denken? En ja, OK, op de foto heb ik toch wat fruit in m’n glas geschept. Er staat geen boete op…
Facultatief: citroen witte rum rietsuikersiroop cava of bruiswater
sinaasappelen rode Rioja wijn Licor 43 kaneelpoeder
Creatief Koken de              passie kookvurige print

sangria

met Licor 43

Schil een paar sinaasappelen en snijd ze in stukken. Pers ze uit en giet het sap in een brede diepe kookpot. Schep er het fruit bij. Giet er nu naar believen Licor 43 bij en roer alles goed om. Kruid met een beetje kaneelpoeder, maar overdrijf niet. De smaak ervan moet subtiel aanwezig zijn, maar mag zeker niet overheersen. We maken tenslotte geen glühwein. Vul aan met Spaanse rode wijn van goede kwaliteit. Dat is de basisbereiding. Die gaat afgesloten de koelkast in voor minstens 2 uur, maar liefst langer. Je kan een eigen mix maken met toevoeging van witte rum, schijfjes citroen, perziken en suikersiroop. Bruiswater of zelfs cava kan net voor het opdienen toegevoegd worden.
Wie Spanje bezoek, kent deze likeur zeker wel. Heel lekker met wat ijsblokjes, maar ook te gebruiken in cockails of zoals hier in de sangria. Het drankje bestaat sinds 1924 en bevat liefst 43 ingrediënten. Vandaar de benaming dus.
Doe dan net voor het opdienen voldoende ijsblokjes bij de bereiding en laat nog al roerend even verder koelen. Vul een typische sangria-kan met fruit en sangria. Leg in elk glas een ijsblokje. Giet de glazen vol, maar zonder het fruit! Waarom heeft een sangriakan anders een smalle ‘teut’ zou je denken? En ja, OK, op de foto heb ik toch wat fruit in m’n glas geschept. Er staat geen boete op…
Facultatief: citroen witte rum rietsuikersiroop cava of bruiswater
sinaasappelen rode Rioja wijn Licor 43 kaneelpoeder
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept sinaasappel - appelsien  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
selectie:
kruimelpad:
soortgelijk drankje:
de              passie Creatief Koken kookvurige