sangria met Licor 43
ingrediënten - info sinaasappelen perziken rode Rioja wijn Licor 43 kaneelpoeder
Schil een paar sinaasappelen en snijd ze in stukken. Ontpit een paar rijpe perziken en snijd ze in stukken. Pers een paar sinaasappelen uit en giet het sap in een brede diepe kookpot. Schep er het fruit bij. Giet er nu naar believen Licor 43 bij en roer alles goed om. Kruid met een beetje kaneelpoeder, maar overdrijf niet. De smaak ervan moet subtiel aanwezig zijn, maar mag zeker niet overheersen. We maken tenslotte geen glühwein. Vul aan met Spaanse rode wijn van goede kwaliteit. Dat is de basisbereiding. Die gaat afgesloten de koelkast in voor minstens 2 uur, maar liefst langer. Je kan een eigen mix maken met toevoeging van witte rum, schijfjes citroen en suikersiroop. Bruiswater of zelfs cava kan net voor het opdienen toegevoegd worden.

sangria met Licor 43

Wie Spanje bezoek, kent deze likeur zeker wel. Heel lekker met wat ijsblokjes, maar ook te gebruiken in cockails of zoals hier in de sangria. Het drankje bestaat sinds 1924 en bevat liefst 43 ingrediënten. Vandaar de benaming dus.
Doe dan net voor het opdienen voldoende ijsblokjes bij de bereiding en laat nog al roerend even verder koelen. Vul een typische sangria-kan met fruit en sangria. Leg in elk glas een ijsblokje. Giet de glazen vol, maar zonder het fruit! Waarom heeft een sangriakan anders een smalle ‘teut’ zou je denken? En ja, OK, op de foto heb ik toch wat fruit in m’n glas geschept. Er staat geen boete op…
Facultatief: citroen witte rum rietsuikersiroop cava of bruiswater
Creatief Koken de              passie kookvurige

sangria

met Licor 43

ingrediënten - info sinaasappelen perziken rode Rioja wijn Licor 43 kaneelpoeder
Schil een paar sinaasappelen en snijd ze in stukken. Ontpit een paar rijpe perziken en snijd ze in stukken. Pers een paar sinaasappelen uit en giet het sap in een brede diepe kookpot. Schep er het fruit bij. Giet er nu naar believen Licor 43 bij en roer alles goed om. Kruid met een beetje kaneelpoeder, maar overdrijf niet. De smaak ervan moet subtiel aanwezig zijn, maar mag zeker niet overheersen. We maken tenslotte geen glühwein. Vul aan met Spaanse rode wijn van goede kwaliteit. Dat is de basisbereiding. Die gaat afgesloten de koelkast in voor minstens 2 uur, maar liefst langer. Je kan een eigen mix maken met toevoeging van witte rum, schijfjes citroen en suikersiroop. Bruiswater of zelfs cava kan net voor het opdienen toegevoegd worden.
Wie Spanje bezoek, kent deze likeur zeker wel. Heel lekker met wat ijsblokjes, maar ook te gebruiken in cockails of zoals hier in de sangria. Het drankje bestaat sinds 1924 en bevat liefst 43 ingrediënten. Vandaar de benaming dus.
Ingrediënten Bereiding
Doe dan net voor het opdienen voldoende ijsblokjes bij de bereiding en laat nog al roerend even verder koelen. Vul een typische sangria-kan met fruit en sangria. Leg in elk glas een ijsblokje. Giet de glazen vol, maar zonder het fruit! Waarom heeft een sangriakan anders een smalle ‘teut’ zou je denken? En ja, OK, op de foto heb ik toch wat fruit in m’n glas geschept. Er staat geen boete op…
Facultatief: citroen witte rum rietsuikersiroop cava of bruiswater
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige