sangria
met Licor 43
Schil een paar sinaasappelen en snijd ze in
stukken. Pers ze uit en giet het sap in een
brede diepe kookpot.
Schep er het fruit bij. Giet er nu naar
believen Licor 43 bij en roer alles goed om.
Kruid met een beetje kaneelpoeder, maar
overdrijf niet. De smaak ervan moet subtiel
aanwezig zijn, maar mag zeker niet
overheersen. We maken tenslotte geen
glühwein. Vul aan met Spaanse rode wijn
van goede kwaliteit.
Dat is de basisbereiding. Die gaat afgesloten
de koelkast in voor minstens 2 uur, maar
liefst langer.
Je kan een eigen mix maken met toevoeging
van witte rum, schijfjes citroen, perziken en
suikersiroop. Bruiswater of zelfs cava kan
net voor het opdienen toegevoegd worden.
Wie Spanje bezoek, kent deze likeur zeker
wel. Heel lekker met wat ijsblokjes,
maar ook te gebruiken in cockails
of zoals hier in de sangria.
Het drankje bestaat sinds
1924 en bevat liefst 43
ingrediënten. Vandaar
de benaming dus.
Doe dan net voor het opdienen voldoende
ijsblokjes bij de bereiding en laat nog al
roerend even verder koelen. Vul een typische
sangria-kan met fruit en sangria. Leg in elk glas
een ijsblokje. Giet de glazen vol, maar zonder
het fruit! Waarom heeft een sangriakan anders
een smalle ‘teut’ zou je denken? En ja, OK, op
de foto heb ik toch wat fruit in m’n glas
geschept. Er staat geen boete op…
Facultatief:
citroen
witte rum
rietsuikersiroop
cava of bruiswater
sinaasappelen
rode Rioja wijn
Licor 43
kaneelpoeder
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
soortgelijk drankje: