parmigiana
alla Siciliana
Snijd aubergines op schijven. Bak ze in olie
en kruid ze met peper en zout.
Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes.
Snijd vleestomaten in schijfjes.
Leg in spaghettiborden een laag
tomatenschijfjes overgoten met wat passata
en daarop een laag aubergines.
Bouw verder op, naar eigen inzicht, tot een
individuele portie bereikt is met
tomatenschijfjes, passata, ansjovis, eieren,
geraspte mozzarella, gebakken aubergines,
gekookte Italiaanse ham en pecorino.
De oorsprong van het recept wordt betwist
tussen Sicilië en Campania. Er zoals wel
meer gebeurt, zijn er talrijke varianten
mogelijk. Evenwel steeds met twee vaste
ingrediënten: aubergines en hardgekookte
eieren.
Wil je een vegetarisch resultaat, laat dan de
ansjovis en ham weg in dit recept.
Sluit af met nog een paar lepels passata en
parmezaan. Dan afbakken in 30 minuten op
185°C en opdienen met warme passata met
gesnipperde basilicum en balsamico.
parmezaan
gekookte Italiaanse
ham
tomaten
passata
verse basilicum
peper & zout
olijfolie
aubergines
ansjovisfilets
buffelmozzarella
eieren
pecorino
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: