parmigiana alla Siciliana parmigiana alla Siciliana 2
Snijd aubergines op schijven. Bak ze in olie en kruid ze met peper en zout. Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes. Snijd vleestomaten in schijfjes. Leg in spaghettiborden een laag tomatenschijfjes overgoten met wat passata en daarop een laag aubergines. Bouw verder op, naar eigen inzicht, tot een individuele portie bereikt is met tomatenschijfjes, passata, ansjovis, eieren, geraspte mozzarella, gebakken aubergines, gekookte Italiaanse ham en pecorino.

parmigiana alla Siciliana

De oorsprong van het recept wordt betwist tussen Sicilië en Campania. Er zoals wel meer gebeurt, zijn er talrijke varianten mogelijk. Evenwel steeds met twee vaste ingrediënten: aubergines en hardgekookte eieren. Wil je een vegetarisch resultaat, laat dan de ansjovis en ham weg in dit recept.
Sluit af met nog een paar lepels passata en parmezaan. Dan afbakken in 30 minuten op 185°C en opdienen met warme passata met gesnipperde basilicum en balsamico.
parmezaan gekookte Italiaanse ham tomaten passata verse basilicum peper & zout olijfolie
aubergines ansjovisfilets buffelmozzarella eieren pecorino
Creatief Koken de              passie kookvurige print

parmigiana

alla Siciliana

Snijd aubergines op schijven. Bak ze in olie en kruid ze met peper en zout. Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes. Snijd vleestomaten in schijfjes. Leg in spaghettiborden een laag tomatenschijfjes overgoten met wat passata en daarop een laag aubergines. Bouw verder op, naar eigen inzicht, tot een individuele portie bereikt is met tomatenschijfjes, passata, ansjovis, eieren, geraspte mozzarella, gebakken aubergines, gekookte Italiaanse ham en pecorino.
De oorsprong van het recept wordt betwist tussen Sicilië en Campania. Er zoals wel meer gebeurt, zijn er talrijke varianten mogelijk. Evenwel steeds met twee vaste ingrediënten: aubergines en hardgekookte eieren. Wil je een vegetarisch resultaat, laat dan de ansjovis en ham weg in dit recept.
Sluit af met nog een paar lepels passata en parmezaan. Dan afbakken in 30 minuten op 185°C en opdienen met warme passata met gesnipperde basilicum en balsamico.
parmezaan gekookte Italiaanse ham tomaten passata verse basilicum peper & zout olijfolie
aubergines ansjovisfilets buffelmozzarella eieren pecorino
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept aubergines  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 basilicum
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige