ingrediënten - info
aubergines
ansjovisfilets
buffelmozzarella
eieren
pecorino
Snijd aubergines op schijven. Bak ze in olie en kruid ze met
peper en zout.
Kook de eieren hard en snijd ze in plakjes. Snijd
vleestomaten in schijfjes.
Leg in spaghettiborden een laag tomatenschijfjes overgoten
met wat passata en daarop een laag aubergines.
Bouw verder op, naar eigen inzicht, tot een individuele portie
bereikt is met tomatenschijfjes, passata, ansjovis, eieren,
geraspte mozzarella, gebakken aubergines, gekookte
Italiaanse ham en pecorino.
parmigiana alla Siciliana
De oorsprong van het recept wordt betwist tussen Sicilië
en Campania. Er zoals wel meer gebeurt, zijn er talrijke
varianten mogelijk. Evenwel steeds met twee vaste
ingrediënten: aubergines en hardgekookte eieren.
Wil je een vegetarisch resultaat, laat dan de ansjovis en
ham weg in dit recept.
Sluit af met nog een paar lepels passata en Parmezaan. Dan
afbakken in 30 minuten op 185°C en opdienen met warme
passata met gesnipperde basilicum en balsamico.
Parmezaan
gekookte Italiaanse ham
tomaten
passata
verse basilicum
peper & zout
olijfolie