saltimbocca van kalfslapjes
ingrediënten - info kalfslapjes parmaham salie
Sla de kalfslapjes plat met een vleeshamer. Kruid met peper en zout. Leg daarop een sneetje parmaham en een blaadje salie. Plooi dicht, prik vast met een cocktailprikker en bestuif met vloeiende bloem. Bak de lapjes in boter met een scheutje olijfolie. Giet er wat witte wijn bij en laat uitdampen. Dat alles in een tiental minuutjes. .

saltimbocca van kalfslapjes

De bereidingswijze van salimbocca alla Romana licht héél erg gevoelig bij vele Italiaanse gastronomen. Wellicht omdat de receptuur officiëel vastgelegd is sinds 1962 én omdat er talloze ‘illegale’ varianten dezelfde benaming claimen. Blijkt dat de échte saltimbocca op z’n Romeins géén mozzarella of andere kaas bevat, geen andere vleessoorten dan kalf en géén saus met iets anders erin dan witte wijn. Bovendien moeten de lapjes dichtgeplooid zijn en niet zoals vaak gebruikelijk is, open met de parmaham en salie aan één kant vastgespijkerd.
Zeef de saus, monteer met een paar klontjes koude boter en giet ze op de borden over de lapjes.
vloeiende bloem witte wijn olijfolie boter peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige

saltimbocca

van kalfslapjes

ingrediënten - info kalfslapjes parmaham salie
Sla de kalfslapjes plat met een vleeshamer. Kruid met peper en zout. Leg daarop een sneetje parmaham en een blaadje salie. Plooi dicht, prik vast met een cocktailprikker en bestuif met vloeiende bloem. Bak de lapjes in boter met een scheutje olijfolie. Giet er wat witte wijn bij en laat uitdampen. Dat alles in een tiental minuutjes. .
De bereidingswijze van salimbocca alla Romana licht héél erg gevoelig bij vele Italiaanse gastronomen. Wellicht omdat de receptuur officiëel vastgelegd is sinds 1962 én omdat er talloze ‘illegale’ varianten dezelfde benaming claimen. Blijkt dat de échte saltimbocca op z’n Romeins géén mozzarella of andere kaas bevat, geen andere vleessoorten dan kalf en géén saus met iets anders erin dan witte wijn. Bovendien moeten de lapjes dichtgeplooid zijn en niet zoals vaak gebruikelijk is, open met de parmaham en salie aan één kant vastgespijkerd.
Ingrediënten Bereiding
Zeef de saus, monteer met een paar klontjes koude boter en giet ze op de borden over de lapjes.
vloeiende bloem witte wijn olijfolie boter peper & zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige