ingrediënten - info
kalfslapjes
parmaham
salie
Sla de kalfslapjes plat met een vleeshamer. Kruid met peper
en zout.
Leg daarop een sneetje parmaham en een blaadje salie. Plooi
dicht, prik vast met een cocktailprikker en bestuif met
vloeiende bloem.
Bak de lapjes in boter met een scheutje olijfolie. Giet er wat
witte wijn bij en laat uitdampen. Dat alles in een tiental
minuutjes.
.
saltimbocca van kalfslapjes
De bereidingswijze van salimbocca alla Romana licht héél
erg gevoelig bij vele Italiaanse gastronomen.
Wellicht omdat de receptuur officiëel vastgelegd is sinds
1962 én omdat er talloze ‘illegale’ varianten dezelfde
benaming claimen.
Blijkt dat de échte saltimbocca op z’n Romeins géén
mozzarella of andere kaas bevat, geen andere
vleessoorten dan kalf en géén saus met iets anders erin
dan witte wijn. Bovendien moeten de lapjes dichtgeplooid
zijn en niet zoals vaak gebruikelijk is, open met de
parmaham en salie aan één kant vastgespijkerd.
Zeef de saus, monteer met een paar klontjes koude boter en
giet ze op de borden over de lapjes.
vloeiende bloem
witte wijn
olijfolie
boter
peper & zout