gegrilde sardines met citroensaus

gegrilde sardines met citroensaus

Maak de saus: smelt boter en fruit daarin gesnipperde sjalot en gehakte peterselie.  Voeg een scheutje witte balsamico en citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Kuis de sardientjes en marineer ze een uurtje in een mengeling van olijfolie, geplet knoflook en peterselie. Leg ze in een grillrooster. Grill kort, een tweetal minuutjes aan elke kant op een niet te hete barbecue. Dien de sardientjes op met citroenschijfjes, een gemengde salade, geroosterde stokbrood en de saus in een kommetje.
Sardines zijn familie van de haringen. Ze komen bijna wereldwijd voor en danken hun naam aan het Mediterrane eiland Sardinië, waar ze zeer talrijk en dartel door het water klieven. Geloof me op m’n woord, ze leven écht niet ingeblikt, hoewel dat hun meest bekende verschijningsvorm is in onze keuken. Hobbykoks weten uiteraard beter en als de aanvoer van verse sardines weer op gang komt, dan begint het te kriebelen om ze meteen de barbecue te leggen…
verse sardines olijfolie knoflook gemengde salade stokbrood peper en zout
boter sjalot peterselie witte balsamico citroen
Creatief Koken de              passie kookvurige print

gegrilde sardines

met citroensaus

Maak de saus: smelt boter en fruit daarin gesnipperde sjalot en gehakte peterselie.  Voeg een scheutje witte balsamico en citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Kuis de sardientjes en marineer ze een uurtje in een mengeling van olijfolie, geplet knoflook en peterselie. Leg ze in een grillrooster. Grill kort, een tweetal minuutjes aan elke kant op een niet te hete barbecue. Dien de sardientjes op met citroenschijfjes, een gemengde salade, geroosterde stokbrood en de saus in een kommetje.
Sardines zijn familie van de haringen. Ze komen bijna wereldwijd voor en danken hun naam aan het Mediterrane eiland Sardinië, waar ze zeer talrijk en dartel door het water klieven. Geloof me op m’n woord, ze leven écht niet ingeblikt, hoewel dat hun meest bekende verschijningsvorm is in onze keuken. Hobbykoks weten uiteraard beter en als de aanvoer van verse sardines weer op gang komt, dan begint het te kriebelen om ze meteen de barbecue te leggen…
verse sardines olijfolie knoflook gemengde salade stokbrood peper en zout
boter sjalot peterselie witte balsamico citroen
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 sardines
selectie:
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige