gegrilde sardines
met citroensaus
Maak de saus: smelt boter en fruit daarin
gesnipperde sjalot en gehakte peterselie.
Voeg een scheutje witte balsamico en
citroensap toe. Breng op smaak met peper
en zout.
Kuis de sardientjes en marineer ze een
uurtje in een mengeling van olijfolie, geplet
knoflook en peterselie.
Leg ze in een grillrooster. Grill kort, een
tweetal minuutjes aan elke kant op een niet
te hete barbecue.
Dien de sardientjes op met citroenschijfjes,
een gemengde salade, geroosterde
stokbrood en de saus in een kommetje.
Sardines zijn familie van de haringen.
Ze komen bijna wereldwijd voor en danken
hun naam aan het Mediterrane eiland
Sardinië, waar ze zeer talrijk en dartel door
het water klieven.
Geloof me op m’n woord, ze leven écht niet
ingeblikt, hoewel dat hun meest bekende
verschijningsvorm is in onze keuken.
Hobbykoks weten uiteraard beter en als de
aanvoer van verse sardines weer op gang
komt, dan begint het te kriebelen om ze
meteen de barbecue te leggen…
verse sardines
olijfolie
knoflook
gemengde salade
stokbrood
peper en zout
boter
sjalot
peterselie
witte balsamico
citroen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: