gegrilde sardines met citroensaus
ingrediënten - info boter sjalot peterselie witte balsamico citroen

gegrilde sardines met citroensaus

Maak de saus: smelt boter en fruit daarin gesnipperde sjalot en gehakte peterselie.  Voeg een scheutje witte balsamico en citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Kuis de sardientjes en marineer ze een uurtje in een mengeling van olijfolie, geplet knoflook en peterselie. Leg ze in een grillrooster. Grill kort, een tweetal minuutjes aan elke kant op een niet te hete barbecue. Dien de sardientjes op met citroenschijfjes, een gemengde salade, geroosterde stokbrood en de saus in een kommetje.
Sardines zijn familie van de haringen. Ze komen bijna wereldwijd voor en danken hun naam aan het Mediterrane eiland Sardinië, waar ze zeer talrijk en dartel door het water klieven. Geloof me op m’n woord, ze leven écht niet ingeblikt, hoewel dat hun meest bekende verschijningsvorm is in onze keuken. Hobbykoks weten uiteraard beter en als de aanvoer van verse sardines weer op gang komt, dan begint het te kriebelen om ze meteen de barbecue te leggen…
verse sardines olijfolie knoflook gemengde salade stokbrood peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige print

gegrilde sardines

met citroensaus

ingrediënten - info boter sjalot peterselie witte balsamico citroen
Maak de saus: smelt boter en fruit daarin gesnipperde sjalot en gehakte peterselie.  Voeg een scheutje witte balsamico en citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Kuis de sardientjes en marineer ze een uurtje in een mengeling van olijfolie, geplet knoflook en peterselie. Leg ze in een grillrooster. Grill kort, een tweetal minuutjes aan elke kant op een niet te hete barbecue. Dien de sardientjes op met citroenschijfjes, een gemengde salade, geroosterde stokbrood en de saus in een kommetje.
Sardines zijn familie van de haringen. Ze komen bijna wereldwijd voor en danken hun naam aan het Mediterrane eiland Sardinië, waar ze zeer talrijk en dartel door het water klieven. Geloof me op m’n woord, ze leven écht niet ingeblikt, hoewel dat hun meest bekende verschijningsvorm is in onze keuken. Hobbykoks weten uiteraard beter en als de aanvoer van verse sardines weer op gang komt, dan begint het te kriebelen om ze meteen de barbecue te leggen…
Ingrediënten Bereiding
verse sardines olijfolie knoflook gemengde salade stokbrood peper en zout
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige