saltimbocca van kalkoen marsalasaus
ingrediënten - info kalkoenlapjes salie Parmaham mozzarella gevogeltefond
Maak de kalkoenlapjes onder plastiekfolie met een deegrol dunner of gebruik de vleeshamer. Kruid met peper en zout. Leg op elk lapje een blaadje salie, een plak ham, een schijf mozzarella en prik vast. Bak de lapjes langs beide zijden in olijfolie.

saltimbocca van kalkoen met marsalasaus

Saltimbocca van kalkoen is een variant op het meer gekende recept met vitello oftewel kalfslapjes. De marsalasaus is dan weer minder gebruikelijk, maar geeft een goede en evenwichtige smaakbalans. Het is een hoofdgerecht en wordt naar Italiaanse traditie als dusdanig aangeboden met enkel het vlees en de saus. Heb je toch behoefte aan ‘contorni’ oftewel één of meer bijgerechtjes, dan is dat meestal met een slaatje. Frietjes erbij kan ook. Maar pasta als bijgerecht vragen, is zoals vloeken in de kerk.
de              passie Creatief Koken kookvurige
Marsala olijfolie bloem peper & zout pasta parmezaan
Marsalasaus: week het aanbaksel los met Marsala, zeef, laat inkoken met gevogeltefond en bind de saus indien gewenst. Dien op met pasta en parmezaan.
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

saltimbocca

van kalkoen

met marsalasaus

ingrediënten - info kalkoenlapjes salie Parmaham mozzarella gevogeltefond
Maak de kalkoenlapjes onder plastiekfolie met een deegrol dunner of gebruik een vleeshamer. Kruid met peper en zout. Leg op elk lapje een blaadje salie, een plak ham, een schijf mozzarella en prik vast. Bak de lapjes langs beide zijden in olijfolie.
Marsalasaus: week het aanbaksel los met Marsala, zeef, laat inkoken met gevogeltefond en bind de saus indien gewenst. Dien op met pasta en parmezaan.
Saltimbocca van kalkoen is een variant op het meer gekende recept met vitello oftewel kalfslapjes. De marsalasaus is dan weer minder gebruikelijk, maar geeft een goede en evenwichtige smaakbalans. Het is een hoofdgerecht en wordt naar Italiaanse traditie als dusdanig aangeboden met enkel het vlees en de saus. Heb je toch behoefte aan ‘contorni’ oftewel één of meer bijgerechtjes, dan is dat meestal met een slaatje. Frietjes erbij kan ook. Maar pasta als bijgerecht vragen, is zoals vloeken in de kerk.
Ingrediënten Bereiding
Marsala olijfolie bloem peper & zout pasta parmezaan
de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid