saltimbocca van kalkoen marsalasaus
Maak de kalkoenlapjes onder plastiekfolie met een deegrol dunner of gebruik de vleeshamer. Kruid met peper en zout. Leg op elk lapje een blaadje salie, een plak ham, een schijf mozzarella en prik vast. Bak de lapjes langs beide zijden in olijfolie.

saltimbocca van kalkoen met marsalasaus

Saltimbocca van kalkoen is een variant op het meer gekende recept met vitello oftewel kalfslapjes. De marsalasaus is dan weer minder gebruikelijk, maar geeft een goede en evenwichtige smaakbalans. Het is een hoofdgerecht en wordt naar Italiaanse traditie als dusdanig aangeboden met enkel het vlees en de saus. Heb je toch behoefte aan ‘contorni’ oftewel één of meer bijgerechtjes, dan is dat meestal met een slaatje. Frietjes erbij kan ook. Maar pasta als bijgerecht vragen, is zoals vloeken in de kerk.
marsala olijfolie bloem peper & zout pasta parmezaan
Marsalasaus: week het aanbaksel los met marsala, zeef, laat inkoken met gevogeltefond en bind de saus indien gewenst. Dien op met pasta en parmezaan.
kalkoenlapjes salie parmaham mozzarella gevogeltefond
Creatief Koken de              passie kookvurige print

saltimbocca

van kalkoen

met marsalasaus

Maak de kalkoenlapjes onder plastiekfolie met een deegrol dunner of gebruik een vleeshamer. Kruid met peper en zout. Leg op elk lapje een blaadje salie, een plak ham, een schijf mozzarella en prik vast. Bak de lapjes langs beide zijden in olijfolie.
Marsalasaus: week het aanbaksel los met Marsala, zeef, laat inkoken met gevogeltefond en bind de saus indien gewenst. Dien op met pasta en parmezaan.
Saltimbocca van kalkoen is een variant op het meer gekende recept met vitello oftewel kalfslapjes. De marsalasaus is dan weer minder gebruikelijk, maar geeft een goede en evenwichtige smaakbalans. Het is een hoofdgerecht en wordt naar Italiaanse traditie als dusdanig aangeboden met enkel het vlees en de saus. Heb je toch behoefte aan ‘contorni’ oftewel één of meer bijgerechtjes, dan is dat meestal met een slaatje. Frietjes erbij kan ook. Maar pasta als bijgerecht vragen, is zoals vloeken in de kerk.
marsala olijfolie bloem peper & zout pasta parmezaan
kalkoenlapjes salie parmaham mozzarella gevogeltefond
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
meer recepten met kalkoen :
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
de              passie Creatief Koken kookvurige