saltimbocca
van kalkoen
met marsalasaus
Maak de kalkoenlapjes onder plastiekfolie met
een deegrol dunner of gebruik een vleeshamer.
Kruid met peper en zout.
Leg op elk lapje een blaadje salie, een plak
ham, een schijf mozzarella en prik vast.
Bak de lapjes langs beide zijden in olijfolie.
Marsalasaus: week het aanbaksel los met
Marsala, zeef, laat inkoken met gevogeltefond
en bind de saus indien gewenst.
Dien op met pasta en parmezaan.
Saltimbocca van kalkoen is een variant op
het meer gekende recept met vitello oftewel
kalfslapjes.
De marsalasaus is dan weer minder
gebruikelijk, maar geeft een goede en
evenwichtige smaakbalans.
Het is een hoofdgerecht en wordt naar
Italiaanse traditie als dusdanig aangeboden
met enkel het vlees en de saus.
Heb je toch behoefte aan ‘contorni’ oftewel
één of meer bijgerechtjes, dan is dat
meestal met een slaatje. Frietjes erbij kan
ook. Maar pasta als bijgerecht vragen, is
zoals vloeken in de kerk.
marsala
olijfolie
bloem
peper & zout
pasta
parmezaan
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
meer recepten met kalkoen :
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee: