ingrediënten - info
varkenslapjes
bloem
eieren
paneermeel
boter
paprikapoeder
peper & zout
Praagse schnitzels. Leg de varkenslapjes tussen twee vellen
folie en rol ze dun uit met een deegroller.
Bestuif ze met bloem, haal ze door het geklutste ei en dan
door het paneermeel gemengd met paprikapoeder.
Kruid met peper en zout. Bak de schnitzels in een pan met
ruim veel boter, 5 à 6 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin
en krokant zijn.
Jagersaus. Snijd de champignons in plakjes en bak ze in wat
bruisende boter op hoog vuur. Schep ze uit de pan en houd ze
warm en laat wat uitdampen. Stoof gesnipperde uien en een
paar geplette knoflookteentjes in dezelfde pan.
Voeg een paar eetlepels vloeiende bloem toe, roer goed om
en laat even doorbakken. Schenk onder voortdurend roeren
net zoveel runderbouillon bij de bereiding tot je een gladde
saus hebt. Laat even doorkoken.
Praagse schnitzel in jagersaus
Je kan deze schnitzels op de Praagse manier opdienen
met een schijfje citroen, augurkjes, gemengde salade en
‘hranolky’ (frietjes). Of zoals op foto, met rodekool,
jagersaus en knedliky (broodknoedels).
Het kenmerkende verschil tussen de Praagse versie en de
"Wiener Schnitzel", is dat voor de Oostenrijkse schnitzel
uitsluitend kalfsvlees gebruikt wordt.
champignons
knoflook
boter
vloeiende bloem
runderbouillon
culinaire room
worcestershiresaus
peper en zout
Roer een half flesje culinaire room en naar smaak
worcestershiresaus door de saus. Voeg de champignons toe,
roer om, kruid bij met peper en zout en breng op
serveertemperatuur.
Dien op, bijvoorbeeld met: rodekool met appeltjes en
knedliky (broodknoedels).
Kruimelpad
Selectie
Bijpassende recepten