Thüringer Bratwurst
Een originele Thüringer Rostbratwurst is
geografisch beschermd en mag alleen in
dat gebied geproduceerd worden. De
productie ervan is onderworpen aan
duidelijke specificaties inzake
samenstelling, smaak en grootte.
Met andere woorden, een frituursnack met
standing!
Daarom wagen we het niet de worst (na) te
maken. Die haal je gewoon in
speciaalzaken, maar ook in winkelketens
met Duitse roots.
De saus is wél het uitproberen waard. En de
combinatie van beiden: das schmeckt
lecker!
Hak de uien heel fijn en braad glazig in een
beetje olijfolie. Voeg tomatenpuree toe en blus
af met een beetje water.
Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en
laat even doorkoken. Breng nu de saus op
smaak met sojasaus, chilipoeder en de
kerriepoeder. Als de saus te dik is, ietsje
verdunnen met water.
Bak de braadworst en dien op met frietjes.
250 gr ketchup
3 el balsamico
2 el honing
½ el sojasaus
1 tl chilipoeder
2 el kerriepoeder
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassend gerecht:
Duitse braadworsten
2 uien
1 el tomatenpuree
2 el olijfolie