ingrediënten - info
runderstoofvlees
kalfkarbonaden
rode paprika’s
ui
bloem
boter
Wentel de stukken vlees door bloem en kruid met peper en
zout. Schroei ze dicht in boter.
Doe het vlees daarna in een stoofpot en zet het onder met
runderbouillon. Laat het een uurtje stoven tot het vlees mals
is. Bind de saus met wat bloem opgelost in water.
bœuf Stroganov
Het zal je nauwelijks verbazen dat dit gerecht Russische
roots heeft.
Het is opgedragen aan graaf Aleksandr Grigorevitsj
Stroganov, die zich in de jaren 1860 en volgende liet
opmerken door de verovering van Siberië tot meerdere
eer en glorie van het Keizerrijk Rusland.
Na de Oktoberrevolutie werd het in West-Europa
geïntroduceerd door uitgeweken Russen.
Het blijft een momument van een gerecht, dat voor zover
wij zelf hebben vastgesteld, nog vaak te vinden is op de
menukaart van restaurants in het oosten van Europa.
Bak gesneden ui, knoflook, spekjes champignons en
paprikareepjes in boter. doe deze bereiding samen met een
paar eetlepels tomatenpuree bij het vlees. Laat nog een
kwartiertje sudderen op laag vuur.
Serveer met zure room en gestoomde broodknoedels
(knedliky), rijst of lintpasta.
runderbouillon
tomatenpuree
zacht paprikapoeder
champignons
zure room
knoflook
peper & zout