bœuf Stroganov
ingrediënten - info runderstoofvlees kalfkarbonaden rode paprika’s ui bloem boter
Wentel de stukken vlees door bloem en kruid met peper en zout. Schroei ze dicht in boter. Doe het vlees daarna in een stoofpot en zet het onder met runderbouillon. Laat het een uurtje stoven tot het vlees mals is. Bind de saus met wat bloem opgelost in water.

bœuf Stroganov

Het zal je nauwelijks verbazen dat dit gerecht Russische roots heeft. Het is opgedragen aan graaf Aleksandr Grigorevitsj Stroganov, die zich in de jaren 1860 en volgende liet opmerken door de verovering van Siberië tot meerdere eer en glorie van het Keizerrijk Rusland. Na de Oktoberrevolutie werd het in West-Europa geïntroduceerd door uitgeweken Russen. Het blijft een momument van een gerecht, dat voor zover wij zelf hebben vastgesteld, nog vaak te vinden is op de menukaart van restaurants in het oosten van Europa.
Bak gesneden ui, knoflook, spekjes champignons en paprikareepjes in boter. doe deze bereiding samen met een paar eetlepels tomatenpuree bij het vlees. Laat nog een kwartiertje sudderen op laag vuur. Serveer met zure room en gestoomde broodknoedels (knedliky), rijst of lintpasta.
runderbouillon tomatenpuree zacht paprikapoeder champignons zure room knoflook peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige

bœuf Stroganov

ingrediënten - info runderstoofvlees kalfkarbonaden rode paprika’s ui bloem boter
Wentel de stukken vlees door bloem en kruid met peper en zout. Schroei ze dicht in boter. Doe het vlees daarna in een stoofpot en zet het onder met runderbouillon. Laat het een uurtje stoven tot het vlees mals is. Bind de saus met wat bloem opgelost in water.
Het zal je nauwelijks verbazen dat dit gerecht Russische roots heeft. Het is opgedragen aan graaf Aleksandr Grigorevitsj Stroganov, die zich in de jaren 1860 en volgende liet opmerken door de verovering van Siberië tot meerdere eer en glorie van het Keizerrijk Rusland. Na de Oktoberrevolutie werd het in West- Europa geïntroduceerd door uitgeweken Russen. Het blijft een momument van een gerecht, dat voor zover wij zelf hebben vastgesteld, nog vaak te vinden is op de menukaart van restaurants in het oosten van Europa.
Bak gesneden ui, knoflook, spekjes champignons en paprikareepjes in boter. doe deze bereiding samen met een paar eetlepels tomatenpuree bij het vlees. Laat nog een kwartiertje sudderen op laag vuur. Serveer met zure room en gestoomde broodknoedels (knedliky), rijst of lintpasta.
Bereiding Ingrediënten
runderbouillon tomatenpuree zacht paprikapoeder champignons zure room knoflook peper & zout
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige