ražnjići
Maak een marinade van olijfolie, geplette
knoflookteentjes, paprikapoeder, uienpoeder,
peper en zout in een kom te mengen.
Snijd het vlees in kleine stukjes. Vul er
brochettes mee, kip en varken afzonderlijk. Leg
de spiesjes een paar uur ondergedompeld in de
marinade.
Grill de brochettes een zestal minuten langs
elke kant op de barbecue. Bedruip regelmatig
met een lepeltje marinade.
paprikapoeder
uienpoeder
knoflook
peper en zout
Ražnjići zijn vleesspiesjes die in de hele
Balkan deel uitmaken van een
barbecuefestijn. Ze onderscheiden zich op
twee manieren van de gewone brochettes
zoals wij ze kennen. Voor de ražnjići worden
kleinere stukjes vlees gebruikt. Deze
worden vooraf gemarineerd in een redelijk
pikante marinade.
varkensvlees
kippenborstfilet
olijfolie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
soortgelijk gerecht: