rib-eye steak met saus 'café de Paris'

rib-eye steak met saus 'café de Paris'

Saus: fruit gesnipperde ui en knoflook in een beetje olijfolie. Doe er een hoeveelheid (1/4 liter of meer) blanke kalfsfond en een glas rode wijn bij en breng aan de kook. Maak een kruidentuiltje, samengebonden met keukentouw, van platte peterselie met stengel, verse tijm, rozemarijn en dragon. Leg het in de pot en laat samen een kwartiertje sudderen. Zeef de bereiding. Giet er nu een flesje lichte room bij, een lepeltje honing en een flinke scheut cognac. Kruid met een theelepeltje currypoeder, zachte paprika, peper uit de molen en rotszout. Laat inkoken tot sausdikte of bind de saus indien gewenst. Snijbiet: scheid de bladeren van de stengels, ontnerf en hak ze grof. Hak de stengels in centimeterdikke schijfjes. Stoof de gehakte bladeren in een beetje olijfolie in een hete pan tot ze geslonken zijn. Stoom de stengels kort en bak ze daarna gaar. Kruid beiden met peper en zout.
Bak de steaks tot de gewenste ‘cuisson’ in boter. Halveer de gedroogde kerstomaatjes, hak de zwarte olijven en laat de ansjovisfilets uitlekken. Maak verse mayonaise en bak handgesneden frietjes. Tweemaal, eerst op lage temperatuur om te pocheren en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna op hoge temperatuur, tot knapperige Belgische frietjes. Frituur een handvol verse dragon in de frituurolie als die aan het afkoelen is (150°C) Op het bord: een steak overgoten met saus. Een lepel snijbietblaadjes met daarop een schep van de stengels. Daarnaast de frietjes. Werk af met ansjovisfilets, gedroogde tomaatjes, gehakte zwarte olijven en gefrituurde dragon. Dien op met een individueel potje zelfgemaakte mayonaise.
lichte room honing cognac currypoeder zacht paprikapoeder peper & zout snijbiet kerstomaatjes op olie zwarte olijven ansjovisfilets frietjes mayonaise
Creatief Koken de              passie kookvurige
receptinfo print
rib-eye steaks ui knoflook olijfolie kalfsfond rode wijn platte peterselie verse tijm verse rozemarijn verse dragon boter

rib-eye steak

met saus

‘café de Paris'

Saus: fruit gesnipperde ui en knoflook in een beetje olijfolie. Doe er een hoeveelheid (1/4 liter of meer) blanke kalfsfond en een glas rode wijn bij en breng aan de kook. Maak een kruidentuiltje, samengebonden met keukentouw, van platte peterselie met stengel, verse tijm, rozemarijn en dragon. Leg het in de pot en laat samen een kwartiertje sudderen. Zeef de bereiding. Giet er nu een flesje lichte room bij, een lepeltje honing en een flinke scheut cognac. Kruid met een theelepeltje currypoeder, zachte paprika, peper uit de molen en rotszout. Laat inkoken tot sausdikte of bind de saus indien gewenst. Snijbiet: scheid de bladeren van de stengels, ontnerf en hak ze grof. Hak de stengels in centimeterdikke schijfjes. Stoof de gehakte bladeren in een beetje olijfolie in een hete pan tot ze geslonken zijn. Stoom de stengels kort en bak ze daarna gaar. Kruid beiden met peper en zout.
Bak de steaks tot de gewenste ‘cuisson’ in boter. Halveer de gedroogde kerstomaatjes, hak de zwarte olijven en laat de ansjovisfilets uitlekken. Maak verse mayonaise en bak handgesneden frietjes. Tweemaal, eerst op lage temperatuur om te pocheren en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna op hoge temperatuur, tot knapperige Belgische frietjes. Frituur een handvol verse dragon in de frituurolie als die aan het afkoelen is (150°C) Op het bord: een steak overgoten met saus. Een lepel snijbietblaadjes met daarop een schep van de stengels. Daarnaast de frietjes. Werk af met ansjovisfilets, gedroogde tomaatjes, gehakte zwarte olijven en gefrituurde dragon. Dien op met een individueel potje zelfgemaakte mayonaise.
lichte room honing cognac currypoeder zacht paprikapoeder peper & zout snijbiet kerstomaatjes op olie zwarte olijven ansjovisfilets frietjes mayonaise
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 snijbiet
ander recept met rib-eye steak :
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige
rib-eye steaks ui knoflook olijfolie kalfsfond rode wijn platte peterselie verse tijm verse rozemarijn verse dragon boter