kerstomaatjes
gedroogde tomaatjes
verse tijm
piment d’Espelette
peper en zout
room
eieren
Schil de paprika’s en snijd ze met de aubergines en
courgettes in kleine proporties. Plet een paar
knoflookteentjes.
Bak dit alles in wat olijfolie en voeg verse kerstomaatjes en
gedroogde tomaatjes toe. Kruid met vers geritste tijm, piment
d’Espelette, peper en zout.
clafoutis met mediterrane groenten
Clafoutis is een klassiek Frans nagerecht met kersen.
Deze versie is er ééntje met groenten, maar wel met
ongeveer dezelfde bereidingswijze.
Meng een busje room, 2 losgeklopte eieren met 2 eigelen en
het opgeklopt eiwit van de 2 eieren.
Giet het mengsel over de groenten in een ovenschotel, ingevet
met olijfolie. Meng goed en zet de schotel 25 minuten in een
oven op 200°C tot de bereiding van de rand loskomt.
ingrediënten - info
rode en gele paprika’s
aubergine
courgette
knoflook
olijfolie
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: