kerstomaatjesgedroogde tomaatjesverse tijmpiment d’Espelettepeper en zoutroomeieren
Schil de paprika’s en snijd ze met de aubergines en courgettes in kleine proporties. Plet een paar knoflookteentjes. Bak dit alles in wat olijfolie en voeg verse kerstomaatjes en gedroogde tomaatjes toe. Kruid met vers geritste tijm, piment d’Espelette, peper en zout.
clafoutis met mediterrane groenten
Clafoutis is een klassiek Frans nagerecht met kersen. Deze versie is er ééntje met groenten, maar wel met ongeveer dezelfde bereidingswijze.
Meng een busje room, 2 losgeklopte eieren met 2 eigelen en het opgeklopt eiwit van de 2 eieren.Giet het mengsel over de groenten in een ovenschotel, ingevet met olijfolie. Meng goed en zet de schotel 25 minuten in een oven op 200°C tot de bereiding van de rand loskomt.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
rode en gele paprika’sauberginecourgetteknoflookolijfolie
clafoutis
met mediterrane
groenten
kerstomaatjesgedroogde tomaatjesverse tijmpiment d’Espelettepeper en zoutroomeieren
Schil de paprika’s en snijd ze met de aubergines en courgettes in kleine proporties. Plet een paar knoflookteentjes. Bak dit alles in wat olijfolie en voeg verse kerstomaatjes en gedroogde tomaatjes toe. Kruid met vers geritste tijm, piment d’Espelette, peper en zout.
Clafoutis is een klassiek Frans nagerecht met kersen. Deze versie is er ééntje met groenten, maar wel met ongeveer dezelfde bereidingswijze.
Meng een busje room, 2 losgeklopte eieren met 2 eigelen en het opgeklopt eiwit van de 2 eieren.Giet het mengsel over de groenten in een ovenschotel, ingevet met olijfolie. Meng goed en zet de schotel 25 minuten in een oven op 200°C tot de bereiding van de rand loskomt.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!