jacobsvrucht gekarameliseerd witloof

sint-jacobsvruchten en gekarameliseerd witloof

ingrediënten - info sint-jacobvruchten witloof
Stoof het gehalveerd witloof, breng op smaak met peper en zout en karamelliseer in de pan met suiker. Bak in dezelfde pan op een hoog vuur de sint-jacobsmosselen 2 minuten aan elke kant. Besprenkel met rode balsamico In het bord: een lepel witloof en een sint-jacobvrucht.
Het seizoen van de sint jacobsnoten of ‘coquilles Saint- Jacques’ zoals je ze soms op menukaarten ziet staan, loopt van september tot maart. De schelpdiertjes zijn het best in de wintermaanden. Koop je ze in de schelp, gooi die dan niet weg. Je kan ze perfect vullen als origineel vispannetje bij andere bereidingen. Het oranje-gele koraal wordt in dit recept niet gebruikt. Het is wel eetbaar en dient vaak om sausjes kleur en smaak te geven.
gezouten boter rode balsamico witte suiker peper & zout
Creatief Koken de       passie kookvurige

sint-jacobsvruchten

en gekarameliseerd

witloof

Stoof het gehalveerd witloof, breng op smaak met peper en zout en karamelliseer in de pan met suiker. Bak in dezelfde pan op een hoog vuur de sint- jacobsmosselen 2 minuten aan elke kant. Besprenkel met rode balsamico In het bord: een lepel witloof en een sint- jacobvrucht.
ingrediënten - info sint-jacobvruchten witloof
Het seizoen van de sint jacobsnoten of ‘coquilles Saint-Jacques’ zoals je ze soms op menukaarten ziet staan, loopt van september tot maart. De schelpdiertjes zijn het best in de wintermaanden. Koop je ze in de schelp, gooi die dan niet weg. Je kan ze perfect vullen als origineel vispannetje bij andere bereidingen. Het oranje-gele koraal wordt in dit recept niet gebruikt. Het is wel eetbaar en dient vaak om sausjes kleur en smaak te geven.
Bereiding Ingrediënten
gezouten boter rode balsamico witte suiker peper & zout
de       passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche privacy beleid Cuisine Créative Recettes en français
de       passie Creatief Koken kookvurige