sint-jacobsvruchten
en gekarameliseerd
witloof
Stoof het gehalveerd witloof, breng op smaak
met peper en zout en karamelliseer in de pan
met suiker.
Bak in dezelfde pan op een hoog vuur de sint-
jacobsmosselen 2 minuten aan elke kant.
Besprenkel met rode balsamico
In het bord: een lepel witloof en een sint-
jacobvrucht.
Het seizoen van de sint jacobsnoten of
‘coquilles Saint-Jacques’ zoals je ze soms
op menukaarten ziet staan, loopt van
september tot maart.
De schelpdiertjes zijn het best in de
wintermaanden.
Koop je ze in de schelp, gooi die dan niet
weg. Je kan ze perfect vullen als origineel
vispannetje bij andere bereidingen.
Het oranje-gele koraal wordt in dit recept
niet gebruikt. Het is wel eetbaar en dient
vaak om sausjes kleur en smaak te geven.
gezouten boter
rode balsamico
witte suiker
peper & zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.