Maak het roomijs. Klop de eidooiers met de
suiker en vanillesuiker tot een luchtig en
schuimig mengsel. Voeg al roerende de melk
toe. Klop de slagroom bijna stijf. Voeg de
opgeklopte slagroom bij de andere
ingrediënten voor het roomijs. Meng goed, giet
het mengsel in de ijsmachine en werk af met
het geschikte programma.
dame blanche
Maak chocoladesaus. Smelt de
chocoladerepen au bain- marie met een paar
lepels sterke koffie en een scheut room. Meng
tot een gladde saus.
Klop de slagroom stijf met vanillesuiker. Giet dit
in een spuitzak.
Schep 2 tot 3 bollen roomijs in een ijscoupe,
overgiet met chocoladesaus, werk af met veel
slagroom en decoreer met chocoladeschilfers
of cacaopoeder.
Chocoladesaus:
pure chocolade
sterke koffie
room
Slagroom:
volle room
vanillesuiker
Versiering:
pure chocolade
cacaopoeder
Roomijs:
3 eidooiers
100g basterdsuiker
10g vanillesuiker
25 cl volle melk
20 cl room
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: