Een klassieke tomaat-garnaal is precies wat
de benaming zegt: een uitgeholde tomaat
met een vulling van grijze
Noordzeegarnaaltjes vermengd met wat
smaakstoffen. Hier dit basisrecept in een
‘luxe’-uitvoering met gerookte zalm en meer.
tomaat-garnaal
Snijd 1/3 van de tomaat (bovenkant) af en haal
het leeg met een lepeltje.
Doe een lepel mayonaise in de lege tomaat.
Schep daarop de handgepelde grijze
garnaaltjes. Je kan er het hoedje nu terug
opzetten indien gewenst.
Dresseer het bord volgens inspiratie met grijze
garnaaltjes, gerookte zalm, gesnipperde sjalot,
hardgekookt ei, gehakte peterselie,
eikenbladsla, bieslook, citroen, peper, zout en
cayennepeper.
eikenbladsla
bieslook
citroen
gerookte zalm
peper uit de molen
cayennepeper
grote tomaten
Noordzeegarnaal
verse mayonaise
sjalot
peterselie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten met vis en zeevruchten: