tomaat-garnaal
Een klassieke tomaat-garnaal is precies wat de benaming zegt: een uitgeholde tomaat met een vulling van grijze Noordzeegarnaaltjes vermengd met wat smaakstoffen. Hier dit basisrecept in een ‘luxe’-uitvoering met gerookte zalm en meer.

tomaat-garnaal

Snijd 1/3 van de tomaat (bovenkant) af en haal het leeg met een lepeltje. Doe een lepel mayonaise in de lege tomaat. Schep daarop de handgepelde grijze garnaaltjes. Je kan er het hoedje nu terug opzetten indien gewenst. Dresseer het bord volgens inspiratie met grijze garnaaltjes, gerookte zalm, gesnipperde sjalot, hardgekookt ei, gehakte peterselie, eikenbladsla, bieslook, citroen, peper, zout en cayennepeper.
eikenbladsla bieslook citroen gerookte zalm peper uit de molen cayennepeper
Creatief Koken de              passie kookvurige
grote tomaten Noordzeegarnaal verse mayonaise sjalot peterselie
Pel de tomaten: snijd met een scherp mes een kruis op de bovenkant van de tomaat, steek een vork in de onderkant en dompel ze 15 seconden in kokend water. Koel onmiddellijk af onder koud stromend water. De pel kan je nu zeer gemakkelijk verwijderen.
print
Een klassieke tomaat-garnaal is precies wat de benaming zegt: een uitgeholde tomaat met een vulling van grijze Noordzeegarnaaltjes vermengd met wat smaakstoffen. Hier dit basisrecept in een ‘luxe’-uitvoering met gerookte zalm en meer.

tomaat-garnaal

Snijd 1/3 van de tomaat (bovenkant) af en haal het leeg met een lepeltje. Doe een lepel mayonaise in de lege tomaat. Schep daarop de handgepelde grijze garnaaltjes. Je kan er het hoedje nu terug opzetten indien gewenst. Dresseer het bord volgens inspiratie met grijze garnaaltjes, gerookte zalm, gesnipperde sjalot, hardgekookt ei, gehakte peterselie, eikenbladsla, bieslook, citroen, peper, zout en cayennepeper.
eikenbladsla bieslook citroen gerookte zalm peper uit de molen cayennepeper
grote tomaten Noordzeegarnaal verse mayonaise sjalot peterselie
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 grijze garnalen
kruimelpad
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige