Kook de dessertrijst volgens de instructies op
de verpakking maar wel in volle melk in plaats
van in water. Voeg een zakje saffraanpoeder
toe.
De pudding: kook de 25 cl melk met het
gesplitst vanillestokje. Klop 1 ei, 2 dooiers en
100 gr suiker op tot een schuimige massa.
Voeg 30 g bloem en de vanillesuiker toe. Giet
er de helft van de hete melk bij. Meng goed en
giet alles bij de resterende melk. Blijf roeren
tot de pudding ontstaat.
rijstpap
met bruine suiker
Klop de room halfvast. Roer de pudding onder
de rijst en meng met wat halfopgeklopte room.
Laat de rijstpap afkoelen en serveer met bruine
suiker.
30 gr bloem
1 vanillestokje
1 zakje vanillesuiker
25 cl room
saffraan
kaneel
bruine suiker
dessertrijst
volle melk
1 ei
2 eidooiers
25 cl melk
100 g fijne suiker
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad
meer recepten van zoete bereidingen: