pieterman met venkel en sinaasappelroomsaus
blokje groentebouillon (zonder zout) vloeiende bloem kookroom verse dille peterselie lente-uitjes boter olijfolie aardappelstoemp
vrijgeven.

pieterman met venkel en sinaasappelroomsaus

Laat nog een minuutje bakken en giet er dan een glas witte wijn, het sinaasappelsap en een half flesje kookroom bij. Verkruimel een blokje tuinkruidenbouillon (zonder zout) over de pan. Roer om tot een dikke saus. Kruid met peper en zout. Overgiet met de witte wijn en kookroom. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Laat nog even koken en kruid met peper en zout. Voeg de fijngesneden tuinkruiden toe. Bak de pieterman in de bruisende boter, een viertal minuutjes aan elke kant. Op het bord een spiegel saus met daarop een stuk pieterman. Daarnaast een schep aardappelstoemp. Werk die af met wat nootmuskaat.
De mise en place. Snijd een venkel en een paar geraspte wortelen in dobbelsteentjes. Stoom ze samen gaar in 20 minuten. Snijd een ui in halvemaantjes. Pel en plet een viertal knoflookteentjes. Pers een tweetal sinaasappelen uit. Was en snijd de tuinkruiden fijn: de plukjes dille, peterselie en lente- uitjes. Verhit ondertussen de olijfolie in een diepe pan. Laat de gesneden ui glazig worden. Voeg knoflook toe. Schep er de gestoomde venkel met wortel bij en roerbak een paar minuutjes. Bestuif de pan met een paar eetlepels vloeiende bloem en roer goed om.
pieterman venkel uien worteltjes knoflook sinaasappelen witte wijn nootmuskaat
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
De mise en place. Snijd een venkel en een paar geraspte wortelen in dobbelsteentjes. Stoom ze samen gaar in 20 minuten. Snijd een ui in halvemaantjes. Pel en plet een viertal knoflookteentjes. Pers een tweetal sinaasappelen uit. Was en snijd de tuinkruiden fijn: de plukjes dille, peterselie en lente-uitjes. Verhit ondertussen de olijfolie in een diepe pan. Laat de gesneden ui glazig worden. Voeg knoflook toe. Schep er de gestoomde venkel met wortel bij en roerbak een paar minuutjes. Bestuif de pan met een paar eetlepels vloeiende bloem en roer goed om.
blokje groentebouillon (zonder zout) vloeiende bloem kookroom verse dille peterselie lente-uitjes boter olijfolie aardappelstoemp

pieterman

met venkel en

sinaasappel-

roomsaus

Laat nog een minuutje bakken en giet er dan een glas witte wijn, het sinaasappelsap en een half flesje kookroom bij. Verkruimel een blokje tuinkruidenbouillon (zonder zout) over de pan. Roer om tot een dikke saus. Kruid met peper en zout. Overgiet met de witte wijn en kookroom. Verkruimel er het halve bouillonblokje over. Voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Laat nog even koken en kruid met peper en zout. Voeg de fijngesneden tuinkruiden toe. Bak de pieterman in de bruisende boter, een viertal minuutjes aan elke kant. Op het bord een spiegel saus met daarop een stuk pieterman. Daarnaast een schep aardappelstoemp. Werk die af met wat nootmuskaat.
pieterman venkel uien worteltjes knoflook sinaasappelen witte wijn nootmuskaat
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: pieterman  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
ander recept met pieterman:
de              passie Creatief Koken kookvurige