kreeft à l’armoricaine met rivierkreeftjesravioli
tomaten tomatenpuree boter witte wijn gedroogde peterselie verse peterselie geroosterde uitjes peper en zout maïszetmeel prei lente-uitjes rivierkreeftjes pizzadeeg
ingrediënten - info gekookte kreeft visfond peterselie verse dragon gedroogde dragon kerstomaatjes olijfolie limoen rode uien wortelen knoflook selder
De kreeft. Maak de kreeft klaar zoals in dit basisrecept voor kreeft à l’armoricaine. Haal het staartvlees en de scharen uit het pantser. Halveer het staartvlees en verwijder de onreinheden. Andere mise en place. Maak een visfond of gebruik een bokaaltje. Leg plukjes peterselie klaar. Hak een handvol verse dragonblaadjes. Sauteer een drietal kerstomaatjes per bord in een pannetje met wat olijfolie. Snijd schijfjes uit een paar limoentjes. De saus. Snijd drie rode uitjes, twee wortelen, een paar teentjes knoflook en een tweetal selderstengels in stukjes. Pel een tweetal tomaten, ontdoe van zaadjes en snijd in blokjes. Stoof deze groenten in een klontje bruisende boter. Voeg een glas witte wijn en een half litertje visfond toe. Breng op smaak met een eetlepel gedroogde peterselie, een paar eetlepels gedroogde geroosterde uitjes, een eetlepel gedroogde dragon, peper en zout. Laat even doorkoken. Zeef de saus in een ander kookpotje. Roer er een tweetal eetlepels tomatenpuree doorheen. Breng lichtjes aan de kook en bind de saus indien gewenst met maïszetmeel opgelost in water. Voeg af het vuur een handvol verse gehakte dragon toe. Maak het vlees van de kreeften los van de schaal en scharen. Warm het op in de saus. De ravioli. Snijd een paar centimeter prei en een lente-uitje in ringetjes. Stoof ze gaar in een klontje boter. Laat ze afkoelen. Cutter een 50 gram rivierkreeftjes. Kruid ze met peper en zout. Meng met de gestoofde prei en lente-ui. Spreid een vel rechthoekig pizzadeeg uit op een vel bakpapier. Snijd het in twee gelijke delen. Neem een uitsteekring met de gewenste diameter voor je ravioli’s. Markeer door zachtjes te drukken de omtrek van de kussentjes op het pizzavel.
vrijgeven. vulling met rivierkreeftjes ravioli van rivierkreeftjes ravioli van rivierkreeftjes
Schep in het midden van de rondjes, een hoopje vulling. Spreid de andere helft van het vel erover en druk aan zodat de hoopjes duidelijk zichtbaar worden. Steek nu met de ring, door krachtig te drukken, de ravioli’s uit het deeg. Leg ze op een schotel op een vel bakpapier en zet de schotel een kwartiertje in de vriezer. Druk daarna met een vork de randen van de ravioli’s dicht. Schep ze in een pot met kokend water en gaar ze in een drietal minuutjes. Op het bord. Schep een spiegel saus op een voorverwarmd bord. Schik daarop naar eigen inzicht en inspiratie: een stuk kreeftenschaar- en staart, een paar ravioli’s, opengetrokken zodat de vulling zichtbaar wordt, kerstomaatjes, limoenschijfjes en plukjes peterselie. Dien op met noedels of basmati rijst.
de              passie Creatief Koken kookvurige
Bereiding
De kreeft. Maak de kreeft klaar zoals in dit basisrecept voor kreeft à l’armoricaine. Haal het staartvlees en de scharen uit het pantser. Halveer het staartvlees en verwijder de onreinheden. Andere mise en place. Maak een visfond of gebruik een bokaaltje. Leg plukjes peterselie klaar. Hak een handvol verse dragonblaadjes. Sauteer een drietal kerstomaatjes per bord in een pannetje met wat olijfolie. Snijd schijfjes uit een paar limoentjes. De saus. Snijd drie rode uitjes, twee wortelen, een paar teentjes knoflook en een tweetal selderstengels in stukjes. Pel een tweetal tomaten, ontdoe van zaadjes en snijd in blokjes. Stoof deze groenten in een klontje bruisende boter. Voeg een glas witte wijn en een half litertje visfond toe. Breng op smaak met een eetlepel gedroogde peterselie, een paar eetlepels gedroogde geroosterde uitjes, een eetlepel gedroogde dragon, peper en zout. Laat even doorkoken. Zeef de saus in een ander kookpotje. Roer er een tweetal eetlepels tomatenpuree doorheen. Breng lichtjes aan de kook en bind de saus indien gewenst met maïszetmeel opgelost in water. Voeg af het vuur een handvol verse gehakte dragon toe. Maak het vlees van de kreeften los van de schaal en scharen. Warm het op in de saus. De ravioli. Snijd een paar centimeter prei en een lente-uitje in ringetjes. Stoof ze gaar in een klontje boter. Laat ze afkoelen. Cutter een 50 gram rivierkreeftjes. Kruid ze met peper en zout. Meng met de gestoofde prei en lente-ui. Spreid een vel rechthoekig pizzadeeg uit op een vel bakpapier. Snijd het in twee gelijke delen. Neem een uitsteekring met de gewenste diameter voor je ravioli’s. Markeer door zachtjes te drukken de omtrek van de kussentjes op het pizzavel.
tomaten tomatenpuree boter witte wijn gedroogde peterselie verse peterselie geroosterde uitjes peper en zout maïszetmeel prei lente-uitjes rivierkreeftjes pizzadeeg
ingrediënten - info gekookte kreeft visfond peterselie verse dragon gedroogde dragon kerstomaatjes olijfolie limoen rode uien wortelen knoflook selder
Ingrediënten vulling met rivierkreeftjes ravioli van rivierkreeftjes Cuisine Créative Recettes en français receptfiche receptfiche
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige