Kneed het mengsel tot een homogeen en glad deeg. Rol het
op tot een bol. Laat het 90 minuten rijzen op
kamertemperatuur.
Je kan de deegbal in folie gewikkeld een nachtje laten rusten
in de koelkast. Of je gebruikt het onmiddellijk na het rijzen.
Strooi wat bloem op het werkblad. Verdeel de deegbal met
een mes in porties, voor het gewenste aantal pizzabodems.
Rol die met de deegrol uit tot een dikke schijven.
Bewerk elke schijf met de vingertoppen. Werk in cirkels,
vertrekkend uit het middelpunt. Draai de bodem regelmatig
rond op het werkblad en kneed verder tot een ronde vorm en
de gewenste dikte bereikt is. Begin er echter niet aan om de
schijf in de lucht rond te draaien. Dat is voor pizza-
stuntmannen in TV-filmpjes.
pizzabodem
200 g 00-bloem
2 el olijfolie
Tip: 3 gram verse gist = 1 gram droge gist
zout
18 g verse gist
100 g water
Strooi 200 gram 00-bloem door een zeef uit op je werkblad.
Meng met 2 eetlepels olijfolie en een snuifje zout. Los 18 gram
verse gist op in 100 gram water. Meng de bloem met het
gistmengsel.