pizzabodem
Kneed het mengsel tot een homogeen en glad
deeg. Rol het op tot een bol. Laat het 90
minuten rijzen op kamertemperatuur.
Je kan de deegbal in folie gewikkeld een
nachtje laten rusten in de koelkast. Of je
gebruikt het onmiddellijk na het rijzen.
Strooi wat bloem op het werkblad. Verdeel de
deegbal met een mes in porties, voor het
gewenste aantal pizzabodems. Rol die met de
deegrol uit tot een dikke schijven.
Bewerk elke schijf met de vingertoppen. Werk
in cirkels, vertrekkend uit het middelpunt. Draai
de bodem regelmatig rond op het werkblad en
kneed verder tot een ronde vorm en de
gewenste dikte bereikt is. Begin er echter niet
aan om de schijf in de lucht rond te draaien. Dat
is voor pizza-stuntmannen in TV-filmpjes.
Strooi 200 gram 00-bloem door een zeef uit op
je werkblad. Meng met 2 eetlepels olijfolie en
een snuifje zout. Los 18 gram verse gist op in
100 gram water. Meng de bloem met het
gistmengsel.
zout
18 g verse gist
100 g water
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
selectie:
200 g 00-bloem
2 el olijfolie