mango-mascarpone met chocoladeroom
vanillesuiker mango’s mascarpone cacaopoeder

mango-mascarpone met chocoladeroom

Verwijder de pitten, schil en pureer het vruchtvlees van 2 mango’s. Klop, au bain-marie, 3 eidooiers op met 80 g fijne suiker en 20 g vanillesuiker. Voeg geleidelijk de mangopuree toe. Blijf kloppen, tot de eidooiers beginnen te binden. Week twee gelatineblaadjes en los ze op in de warme bereiding. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Spatel de mangobereiding onder 500 g mascarpone. Schep de mousse in dessertglazen. Dek af en zet koel weg. Maak de chocoladeroom. Meng 25 cl volle room met 12 g vanillesuiker en 12 g cacaopoeder. Giet deze mix in een kidde (sifon) en zet koel weg. Afwerking. Leg een rond kartonnetje half over de dessertglazen en bepoeder de vrije ruimte met cacaopoeder. Spuit een toefje chocoladeroom op het vrijgehouden gedeelte van de mousse.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
eieren bloemsuiker

mango-mascarpone

met chocoladeroom

vanillesuiker mango’s mascarpone cacaopoeder
Verwijder de pitten, schil en pureer het vruchtvlees van 2 mango’s. Klop, au bain- marie, 3 eidooiers op met 80 g fijne suiker en 20 g vanillesuiker. Voeg geleidelijk de mangopuree toe. Blijf kloppen, tot de eidooiers beginnen te binden. Week twee gelatineblaadjes en los ze op in de warme bereiding. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Spatel de mangobereiding onder 500 g mascarpone. Schep de mousse in dessertglazen. Dek af en zet koel weg. Maak de chocoladeroom. Meng 25 cl volle room met 12 g vanillesuiker en 12 g cacaopoeder. Giet deze mix in een kidde (sifon) en zet koel weg. Afwerking. Leg een rond kartonnetje half over de dessertglazen en bepoeder de vrije ruimte met cacaopoeder. Spuit een toefje chocoladeroom op het vrijgehouden gedeelte van de mousse.
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
mango  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
eieren bloemsuiker