traag gegaarde
duivenfilets met
een winterse pasta
Filets van duif. Kruid de filets met peper en
zout. Bak ze rondom aan in geklaarde boter en
laat ze afkoelen. Leg ze mooi aaneensluitend
naast mekaar in een foliezak en trek ze
vacuüm.
Gaar ze sous vide 45 minuten op exact 65°C in
een warmwaterbad. Leg de zak daarna
onmiddellijk in een ijsbad en laat snel afkoelen.
Leg de zak ongeopend in de koelkast tot verder
gebruik.
Gebakken zilveruitjes. Maak de zilveruitjes
schoon of laat ontdooien bij gebruik van een
diepvriesproduct. Verhit in een pannetje een
bodempje zonnebloemolie.
spekreepjes
bokaal doperwtjes
kerstomaatjes
olijfoliespray
spaghetti
basilicum
gruyère
Doe er twee eetlepels vadouvankruidenmix bij.
Laat een minuutje pruttelen en voeg dan nog
een glas olie toe. Laat opnieuw 5 minuten
sudderen. Zeef de vadouvanolie en bak er de
uitjes in op laag vuur, tot ze rondom mooi
goudkleurig zijn.
Andere bereidingen. Bak een portie
spekreepjes in een beetje olie tot ze krokant
zijn. Voeg de uitgelekte erwtjes uit een bokaal
toe en roer om. Bestuif een portie
kerstomaatjes met olijfoliespray en laat ze
poffen in een antikleefpan. Kook de pasta van
je keuze gaar en in dit geval is dat volkoren
spaghetti.
Leg de zak met duivenfilets op een bord en laat
ze een kwartiertje op temperatuur komen in
een oven voorverwarmd op 85°C. haal ze
daarna uit de zak en bak de filets kort in een
pan met wat boter. Kruid bij met peper en zout.
Op het bord. Een tweetal filets van duif, een
nestje pasta met daarop en errond de
zilveruitjes, de kerstomaatjes en de mengeling
van erwtjes en spekjes. Werk af met een plukje
verse basilicum en geraspte gruyère.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
duivenfilets
geklaarde boter
peper en zout
zilveruitjes
zonnebloemolie
vadouvan
(kruidenmix)
Maak zelf je vadouvankruidenmix met naar
smaak volgende ingrediënten: uipoeder,
mosterdzaad, knoflook, kurkuma,
kardemom, fenegriekzaad, komijnzaad,
venkelzaad, kaneel, chili, dragon,
kruidnagel, laurier. Geen zout toevoegen.
Begin met gelijke hoeveelheden van elk en
pas de mix daarna aan, aan je eigen smaak.
Mix de mengeling in een koffiemolentje tot
fijn poeder.