Maak eerst een gastrique. Hak de sjalotjes zeer fijn. Doe ze met de dragonazijn, een paar blaadjes gesnipperde verse dragon, een snuifje cayennepeper en een draai uit de pepermolen in een pannetje. Laat inkoken tot er ongeveer één tot twee eetlepels vocht overblijven. Indien gewenst kan je er op dit punt gekomen, de sjalotjes uitzeven. Maar dat hoeft niet. Maak geklaarde boter. Smelt de boter op laag vuur en schep het gestolde eiwit eraf. Klop nu au bain-marie eerst de eidooiers los met de gastrique. Voeg dan al kloppend de geklaarde boter toe in kleine straaltjes. Het resultaat is een stevige bearnaisesaus. Werk af met een paar blaadjes fijngesnipperde verse dragon en fijngehakte kervel.

bearnaisesaus

250 g gesmolten boter 2 sjalotjes 4 eidooiers 4 el dragonazijn cayennepeper

choronsaus

peper en zout verse dragon verse kervel tomatenpuree paprikapoeder
Voeg een paar eetlepels tomatenpuree en een mespuntje zacht paprikapoeder toe aan de bearnaise.
Creatief Koken de              passie kookvurige

bearnaisesaus

Maak eerst een gastrique. Hak de sjalotjes zeer fijn. Doe ze met de dragonazijn, een paar blaadjes gesnipperde verse dragon, een snuifje cayennepeper en een draai uit de pepermolen in een pannetje. Laat inkoken tot er ongeveer één tot twee eetlepels vocht overblijven. Indien gewenst kan je er op dit punt gekomen, de sjalotjes uitzeven. Maar dat hoeft niet. Maak geklaarde boter. Smelt de boter op laag vuur en schep het gestolde eiwit eraf. Klop nu au bain-marie eerst de eidooiers los met de gastrique. Voeg dan al kloppend de geklaarde boter toe in kleine straaltjes. Het resultaat is een stevige bearnaisesaus. Werk af met een paar blaadjes fijngesnipperde verse dragon en fijngehakte kervel.
250 g gesmolten boter 2 sjalotjes 4 eidooiers 4 el dragonazijn cayennepeper

choronsaus

bereiding ingrediënten
peper en zout verse dragon verse kervel tomatenpuree paprikapoeder
Voeg een paar eetlepels tomatenpuree en een mespuntje zacht paprikapoeder toe aan de bearnaise.
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige