tongscharfilets
in krabsaus
witte wijn
cayennepeper
peper en zout
tongscharfilets
boter
vloeiende bloem
krab uit blik
tomaten
lente-ui
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
meer recepten met tongschar:
Maak eerst een kruidige schaaldierenfond.
Kuis en hak de groenten: uien, wortelen, prei,
selder en knoflookteentjes. Breek de
krabbenpoten fijn met een vleeshamer. Roerbak
dit gruis een paar minuten in olijfolie. Voeg dan
de gehakte groenten toe. Meng goed en
roerbak nog een paar minuten verder.
Giet er nu een glas witte wijn bij. Vul aan met
water tot alle ingrediënten volledig
ondergedompeld zijn. Kruid met een snuifje
cayennepeper, peper en zout. Dek de pot af en
laat een half uurtje sudderen.
Zeef de bouillon door een neteldoek in een
vergiet in een propere kookpan.
Breng terug tegen het kookpunt aan en zet dan
het vuur laag. Pocheer de tongscharfilets een
paar minuten in de bouillon. Laat ze uitlekken
en bewaar ze warm tot verder gebruik.
Maak een lichte roux van boter en vloeiende
bloem. Verdun deze met soeplepels bouillon tot
een mooie, gladde, geelkleurige saus.
Controleer de kruiding en corrigeer indien
nodig. Voeg eventueel een koffielepeltje
kurkumapoeder toe om de kleur te accentueren.
Andere voorbereidingen. Laat een blik
kwaliteitsvol krabvlees uitlekken. Scheid het
vlees uit de scharen van de rest. Ontvel een
paar tomaten, haal ze leeg en snijd het vlees op
blokjes. Snipper een paar stengels lente-ui.
Op het bord. Schep een bodem krabsaus op
de borden. Leg daarop een tweetal
tongscharfilets. Werk de borden af, naar eigen
inzicht en inspiratie, met krabschaarvlees,
tomatenblokjes en gesnipperde lente-ui. Werk
af met een paar draaien uit de pepermolen en
takjes kervel.
uien
wortelen
prei
selder
knoflook
krabbenscharen
olijfolie
kervel