De saus. Snijd een viertal gepelde 
  knoflookteentjes in flinterdunne schijfjes. Snijd 
  een wortel en een zoete ui in een fijne brunoise. 
  Hak een paar eetlepels vers geritste rozemarijn 
  en tijm. Snijd het groen van een tweetal lente-
  uitjes in ringetjes. 
  Stoof al deze groenten en kruiden in een paar 
  eetlepels olijfolie. Voeg een halve liter 
  kippenbouillon toe, roer om en laat een tiental 
  minuutjes sudderen. Druk deze bereiding door 
  een fijne zeef.
  Voeg verder toe: het sap van 4 sinaasappelen, 
  een paar scheuten vloeibare honing, een half 
  glas Spaanse manzanella 
  
 
 
  kippenbouillon
  Licor 43
  manzanella
  lente-ui
  peterselie
  olijfolie
  boter
  tijm
  rozemarijn
  peper en zout
  
 
 
 
  
tongschar in 
  sinaasappelsaus 
 
 
 
  sherry, een half glas Licor 43, een tweetal 
  eetlepels mosterd en laat inkoken. Breng op 
  smaak met peper en zout.
  Bindt de saus met wat maïzena opgelost in 
  water. Laat nog even doorkoken en zet de saus 
  weg tot verder gebruik.
  Haal de zeste van een bio-sinaasappel. 
  Schraap er indien nodig het witte vlies af. 
  Blancheer de zeste kort in wat kokend water. 
  Laat even afkoelen en hak de schil in fijne 
  reepjes. Meng met de saus.
  De tongscharretjes. Droog de gekuiste visjes 
  met keukenpapier. Bestuif ze met maïzena. 
  Kruid met peper en zout. Bak ze 4 minuutjes 
  aan elke kant in een hete pan met boter en 
  olijfolie tot ze goudbruin zijn.
  Op het bord. Leg een gebakken tongscharretje 
  in het midden van het bord. Overgiet royaal met 
  sinaasappelsaus. Garneer met in ringetjes 
  gesneden lente-ui, een schijfge gepelde 
  sinaasappel en gehakte plukjes peterselie. 
  Dien op met gekookte aardappeltjes of een 
  andere aardappelbereiding naar keuze.
 
 
  
 
 
 
  tongschar
  ui
  wortel
  knoflook
  sinaasappelen
  mosterd
  honing
  maïzena
 
 
 
  
 
 
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  bijpassend gerecht:
 
 
 
 
 
 
 
  soortgelijk gerecht:
 
 
 
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
 
  meer recepten met vis en zeevruchten: