tongschar in sinaasappelsaus
kippenbouillon Licor 43 manzanella lente-ui peterselie olijfolie boter tijm rozemarijn peper en zout
vrijgeven.

tongschar in sinaasappelsaus

De saus. Snijd een viertal gepelde knoflookteentjes in flinterdunne schijfjes. Snijd een wortel en een zoete ui in een fijne brunoise. Hak een paar eetlepels vers geritste rozemarijn en tijm. Snijd het groen van een tweetal lente-uitjes in ringetjes. Stoof al deze groenten en kruiden in een paar eetlepels olijfolie. Voeg een halve liter kippenbouillon toe, roer om en laat een tiental minuutjes sudderen. Druk deze bereiding door een fijne zeef. Voeg verder toe: het sap van 4 sinaasappelen, een paar scheuten vloeibare honing, een half glas Spaanse manzanella
sherry, een half glas Licor 43, een tweetal eetlepels mosterd en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Bindt de saus met wat maïzena opgelost in water. Laat nog even doorkoken en zet de saus weg tot verder gebruik. Haal de zeste van een bio-sinaasappel. Schraap er indien nodig het witte vlies af. Blancheer de zeste kort in wat kokend water. Laat even afkoelen en hak de schil in fijne reepjes. Meng met de saus. De tongscharretjes. Droog de gekuiste visjes met keukenpapier. Bestuif ze met maïzena. Kruid met peper en zout. Bak ze 4 minuutjes aan elke kant in een hete pan met boter en olijfolie tot ze goudbruin zijn. Op het bord. Leg een gebakken tongscharretje in het midden van het bord. Overgiet royaal met sinaasappelsaus. Garneer met in ringetjes gesneden lente-ui, een schijfge gepelde sinaasappel en gehakte plukjes peterselie. Dien op met gekookte aardappeltjes of een andere aardappelbereiding naar keuze.
tongschar ui wortel knoflook sinaasappelen mosterd honing maïzena
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige
print
De saus. Snijd een viertal gepelde knoflookteentjes in flinterdunne schijfjes. Snijd een wortel en een zoete ui in een fijne brunoise. Hak een paar eetlepels vers geritste rozemarijn en tijm. Snijd het groen van een tweetal lente- uitjes in ringetjes. Stoof al deze groenten en kruiden in een paar eetlepels olijfolie. Voeg een halve liter kippenbouillon toe, roer om en laat een tiental minuutjes sudderen. Druk deze bereiding door een fijne zeef. Voeg verder toe: het sap van 4 sinaasappelen, een paar scheuten vloeibare honing, een half glas Spaanse manzanella
kippenbouillon Licor 43 manzanella lente-ui peterselie olijfolie boter tijm rozemarijn peper en zout

tongschar in

sinaasappelsaus

sherry, een half glas Licor 43, een tweetal eetlepels mosterd en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Bindt de saus met wat maïzena opgelost in water. Laat nog even doorkoken en zet de saus weg tot verder gebruik. Haal de zeste van een bio-sinaasappel. Schraap er indien nodig het witte vlies af. Blancheer de zeste kort in wat kokend water. Laat even afkoelen en hak de schil in fijne reepjes. Meng met de saus. De tongscharretjes. Droog de gekuiste visjes met keukenpapier. Bestuif ze met maïzena. Kruid met peper en zout. Bak ze 4 minuutjes aan elke kant in een hete pan met boter en olijfolie tot ze goudbruin zijn. Op het bord. Leg een gebakken tongscharretje in het midden van het bord. Overgiet royaal met sinaasappelsaus. Garneer met in ringetjes gesneden lente-ui, een schijfge gepelde sinaasappel en gehakte plukjes peterselie. Dien op met gekookte aardappeltjes of een andere aardappelbereiding naar keuze.
tongschar in sinaasappelsaus
tongschar ui wortel knoflook sinaasappelen mosterd honing maïzena
print recept print print print recept recept INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tongschar
bijpassend gerecht:
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige