mosselen met zure
room en spekjes
Zeeuwse mosselen
uien
knoflook
prei
groene selder
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
bijpassend gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
Voorbereiding
Kuis alle groenten. Snijd het wit en het groen
van een paar stukken prei schuin in dikke
ringen. Haal de blaadjes van een paar stengels
groene selder en snijd de stengels in schijfjes.
Snijd een gele ui in halvemaantjes.
Pel een halve bol knoflookteentjes en druk ze
door de knoflookpers. Schil een paar wortelen
en snijd ze schuin in schijfjes. Snijd lente-uitjes
in stukken van een drietal centimeter lang. Was
en kuis de mosselen.
Bak in een droge pan een paar fijngesneden
schelletjes buikspek krokant.
Bereiding.
Laat een flinke klomp boter bruisen in een
kookpot. Leg er alle groenten in, inclusief de
selderijblaadjes en stoof ze onder deksel gaar
in een vijftal minuutjes. Roer af en toe om.
Giet een glas witte wijn in de pot en doe er een
paar eetlepels mosselkruidenmix bij. Meng en
laat nog een minuutje sudderen.
Zet het vuur onder de kookpot hoger en giet er
de mosselen bij. Roer om met een
schuimspaan, zodat de groenten mooi
gemengd worden met de mosselen. Sluit het
deksel en laat een vijftal minuutjes doorkoken
tot het deksel begint te rammelen van de
ontsnappende damp. Schep om en controleer
of de mosselen voldoende opengegaan zijn.
Meng de mosselbereiding af het vuur met een
volledige pot zure room, dat is ongeveer 200
ml.
Op het bord.
Schep diepe borden met een schuimspaan vol
mosselen met groenten en giet er een pollepel
saus overheen. Werk af met een handvol
spekjes en wat vers gesneden selderijgroen.