gebakken uitjes geitenkaasjes met spek mozzarellabolletjes blauwe bessen appelchutney gedroogde vijgen gedroogde mango notenmix rozijntjes rode balsamico olijfolie

frivole zomerse salade

ingrediënten - info gemengde salade augurkjes zilveruitjes olijven abrikozen pruimen watermeloen kalkoenreepjes lente-uitjes braambessen gedroogde tomaatjes
frivole zomerse salade
de              passie Creatief Koken kookvurige
Voorbereiding Steek met de kleinste ring, rondjes uit een schijf watermeloen. Hak een paar ingemaakte augurkjes in fijne stukjes. Snipper een paar gedroogde vijgen en gedroogde mango. Ontpit en snijd de abrikozen en pruimen in partjes. Snijd een paar lente- uitjes in ringetjes. Snipper een paar gedroogde tomaatjes. Maak een notenmix van bijvoorbeeld cashewnootjes, pijnboompitjes en walnoten. Hak de grote noten fijn tot op dezelfde grootte van de pijnboompitjes. Zet de lege borden een kwartiertje in de koelkast. Maak een vinaigrette van gelijke hoeveelheden rode balsamico en olijfolie. Vermeng beide ingrediënten en klop ze op tot een homogene emulsie met een staafmixer of met een kleiner elektrisch toestel, bedoeld voor dit soort bereidingen. Koud op het bord Begin met de voorbereiding van het bord met de koude ingrediënten. Leg op elk bord een hoopje gemengde jonge sla. Verdeel dit mooi over het bord. Leg in het midden van het bord een paar eetlepels appelchutney. Dresseer nu de andere ingrediënten volgens jouw inspiratie van het moment: de mozzarellabolletjes, fijngesneden augurkjes, zilveruitjes, olijven, meloenschijfjes, braambessen,
blauwe bessen, gesnipperde vijgen en mango, gesnipperde gedroogde tomaatjes, rozijntjes en de notenmix. Werk af met gesnipperde lente-uitjes. Zet de gevulde borden in de koelkast. Warme bereidingen Bak in een pannetje de kalkoenreepjes tot ze mooi krokant zijn. Verhit een grillpan. Bak daarin het fruit. Leg het op de snijkant in de pan en zorg ervoor dat een grillpatroon zichtbaar wordt. Bak als laatste de geitenkaasjes, gewikkeld in een sneetje ontbijtspek. Dat is maximaal een minuutje aan elke kant op hoog vuur. Niet veel langer, want je kaas kan dan gaan weglopen. Leg een drietal kleine geitenkaasjes op de appelchutney. Verdeel de kalkoenreepjes en het gebakken fruit naar eigen inspiratie over de borden. Dien onmiddellijk op. Zet het potje met vinaigrette op tafel en laat het aan je gasten over om zich ervan te bedienen.
Deze zomerse salade is een combinatie van warme en koude elementen. Ideaal als lunchgerecht voor wie niet veel tijd heeft, want het is vrij snel klaar. En waarom ‘frivool’? Wel, bekijk dit bord. Van de kleurencombinatie alleen al wordt je vrolijk. En bij het maken ervan heb je ongetwijfeld zin om zotjes te doen met de keuze van ingrediënten en de presentatie…
print

frivole

zomerse salade

Bereiding
gebakken uitjes geitenkaasjes met spek mozzarellabolletjes blauwe bessen appelchutney gedroogde vijgen gedroogde mango notenmix rozijntjes rode balsamico olijfolie
Ingrediënten
ingrediënten - info gemengde salade augurkjes zilveruitjes olijven abrikozen pruimen watermeloen kalkoenreepjes lente-uitjes braambessen gedroogde tomaatjes
Voorbereiding Steek met de kleinste ring, rondjes uit een schijf watermeloen. Hak een paar ingemaakte augurkjes in fijne stukjes. Snipper een paar gedroogde vijgen en gedroogde mango. Ontpit en snijd de abrikozen en pruimen in partjes. Snijd een paar lente-uitjes in ringetjes. Snipper een paar gedroogde tomaatjes. Maak een notenmix van bijvoorbeeld cashewnootjes, pijnboompitjes en walnoten. Hak de grote noten fijn tot op dezelfde grootte van de pijnboompitjes. Zet de lege borden een kwartiertje in de koelkast. Maak een vinaigrette van gelijke hoeveelheden rode balsamico en olijfolie. Vermeng beide ingrediënten en klop ze op tot een homogene emulsie met een staafmixer of met een kleiner elektrisch toestel, bedoeld voor dit soort bereidingen. Koud op het bord Begin met de voorbereiding van het bord met de koude ingrediënten. Leg op elk bord een hoopje gemengde jonge sla. Verdeel dit mooi over het bord. Leg in het midden van het bord een paar eetlepels appelchutney. Dresseer nu de andere ingrediënten volgens jouw inspiratie van het moment: de mozzarellabolletjes, fijngesneden augurkjes, zilveruitjes, olijven, meloenschijfjes, braambessen,
blauwe bessen, gesnipperde vijgen en mango, gesnipperde gedroogde tomaatjes, rozijntjes en de notenmix. Werk af met gesnipperde lente- uitjes. Zet de gevulde borden in de koelkast. Warme bereidingen Bak in een pannetje de kalkoenreepjes tot ze mooi krokant zijn. Verhit een grillpan. Bak daarin het fruit. Leg het op de snijkant in de pan en zorg ervoor dat een grillpatroon zichtbaar wordt. Bak als laatste de geitenkaasjes, gewikkeld in een sneetje ontbijtspek. Dat is maximaal een minuutje aan elke kant op hoog vuur. Niet veel langer, want je kaas kan dan gaan weglopen. Leg een drietal kleine geitenkaasjes op de appelchutney. Verdeel de kalkoenreepjes en het gebakken fruit naar eigen inspiratie over de borden. Dien onmiddellijk op. Zet het potje met vinaigrette op tafel en laat het aan je gasten over om zich ervan te bedienen.
Deze zomerse salade is een combinatie van warme en koude elementen. Ideaal als lunchgerecht voor wie niet veel tijd heeft, want het is vrij snel klaar. En waarom ‘frivool’? Wel, bekijk dit bord. Van de kleurencombinatie alleen al wordt je vrolijk. En bij het maken ervan heb je ongetwijfeld zin om zotjes te doen met de keuze van ingrediënten en de presentatie…
de              passie Creatief Koken kookvurige