Maak de vulling: hak gedroogde pruimen en appelpartjes en
marineer ze in bruine rum. Meng kippengehakt met peper,
kruidenzout en gedroogde tijm. Meng het kippengehakt met
het gemarineerde fruit.
Kook aardappelen en bereid spruitjes met gesnipperde ui in de
pan met boter.
Maak de roulade:
1- leg kalkoenlapjes tussen een dubbel geplooid blad
bakpapier en rol ze plat met een deegrol. Leg twee lagen
aluminiumfolie op het werkblad en besprenkel met olijfolie.
Bedek de folie met parmaham en leg daarop de platgewalste
kalkoenlapjes. Leg het gehakt als een lange worst in het
midden op de kalkoenlapjes.
olijfolie
gedroogde pruimen
appeltjes
Stroh-rum
(of andere bruine rum)
kippengehakt
peper en zout
kruidenzout
gedroogde tijm
ingrediënten - info
kalkoenlapjes
Parmaham
wildfond
room
aardappelen
spruitjes
ui
boter
2 - Plooi de bovenkant over de vulling en daarna de onderste
helft. Maak er een dikke worst van en druk goed aan. Wikkel er
nog een extra blad folie rond en draai de uiteinden van de
worst stevig vast.
3 - Leg de ingepakte roulade 1 uur en 15 minuten in een
ovenschotel in een voorverwarmde oven op 185°C. Laat de rol
daarna, uit de oven, 5 minuten ingepakt rusten. Verwijder
vervolgens de folie, besprenkel met olijfolie en leg de rol
opnieuw in de ovenschotel. Zet die nog 20 minuten in de oven
tot de Parmaham goudbruin kleurt.
Maak de saus: mix pruimen met een portie wildfond in de
blender. Druk door een fijne zeef en voeg de rest van de
wildfond toe. Breng op smaak met peper en zout. breng aan
de kook, laat even inkoken en bind de saus indien gewenst.
Afwerking: snijd de rollade. Leg op het bord, oversaus
gedeeltelijk en werk af met spruitjes en gekookte aardappelen.
kalkoenrollade met pruimensaus
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: