kalkoenrollade met pruimensaus
Maak de vulling: hak gedroogde pruimen en appelpartjes en marineer ze in bruine rum. Meng kippengehakt met peper, kruidenzout en gedroogde tijm. Meng het kippengehakt met het gemarineerde fruit. Kook aardappelen en bereid spruitjes met gesnipperde ui in de pan met boter. Maak de roulade: 1- leg kalkoenlapjes tussen een dubbel geplooid blad bakpapier en rol ze plat met een deegrol. Leg twee lagen aluminiumfolie op het werkblad en besprenkel met olijfolie. Bedek de folie met parmaham en leg daarop de platgewalste kalkoenlapjes. Leg het gehakt als een lange worst in het midden op de kalkoenlapjes.
olijfolie gedroogde pruimen appeltjes Stroh-rum (of andere bruine rum) kippengehakt peper en zout kruidenzout gedroogde tijm
kalkoenroulade kalkoenroulade kalkoenroulade
2 - Plooi de bovenkant over de vulling en daarna de onderste helft. Maak er een dikke worst van en druk goed aan. Wikkel er nog een extra blad folie rond en draai de uiteinden van de worst stevig vast. 3 - Leg de ingepakte roulade 1 uur en 15 minuten in een ovenschotel in een voorverwarmde oven op 185°C. Laat de rol daarna, uit de oven, 5 minuten ingepakt rusten. Verwijder vervolgens de folie, besprenkel met olijfolie en leg de rol opnieuw in de ovenschotel. Zet die nog 20 minuten in de oven tot de Parmaham goudbruin kleurt. Maak de saus: mix pruimen met een portie wildfond in de blender. Druk door een fijne zeef en voeg de rest van de wildfond toe. Breng op smaak met peper en zout. breng aan de kook, laat even inkoken en bind de saus indien gewenst. Afwerking: snijd de rollade. Leg op het bord, oversaus gedeeltelijk en werk af met spruitjes en gekookte aardappelen.

kalkoenrollade met pruimensaus

kalkoenlapjes parmaham wildfond room aardappelen spruitjes ui boter
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

kalkoenrollade

met pruimensaus

Maak de vulling: hak gedroogde pruimen en appelpartjes en marineer ze in bruine rum. Meng kippengehakt met peper, kruidenzout en gedroogde tijm. Meng het kippengehakt met het gemarineerde fruit. Kook aardappelen en bereid spruitjes met gesnipperde ui in de pan met boter. Maak de roulade: 1- leg kalkoenlapjes tussen een dubbel geplooid blad bakpapier en rol ze plat met een deegrol. Leg twee lagen aluminiumfolie op het werkblad en besprenkel met olijfolie. Bedek de folie met parmaham en leg daarop de platgewalste kalkoenlapjes. Leg het gehakt als een lange worst in het midden op de kalkoenlapjes.
2 - Plooi de bovenkant over de vulling en daarna de onderste helft. Maak er een dikke worst van en druk goed aan. Wikkel er nog een extra blad folie rond en draai de uiteinden van de worst stevig vast. 3 - Leg de ingepakte roulade 1 uur en 15 minuten in een ovenschotel in een voorverwarmde oven op 185°C. Laat de rol daarna, uit de oven, 5 minuten ingepakt rusten. Verwijder vervolgens de folie, besprenkel met olijfolie en leg de rol opnieuw in de ovenschotel. Zet die nog 20 minuten in de oven tot de Parmaham goudbruin kleurt. Maak de saus: mix pruimen met een portie wildfond in de blender. Druk door een fijne zeef en voeg de rest van de wildfond toe. Breng op smaak met peper en zout. breng aan de kook, laat even inkoken en bind de saus indien gewenst. Afwerking: snijd de rollade. Leg op het bord, oversaus gedeeltelijk en werk af met spruitjes en gekookte aardappelen.
olijfolie gedroogde pruimen appeltjes Stroh-rum (of andere bruine rum) kippengehakt peper en zout kruidenzout gedroogde tijm
kalkoenlapjes parmaham wildfond room aardappelen spruitjes ui boter
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 spruitjes
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
de              passie Creatief Koken kookvurige
meer recepten met kalkoen: