boter
kwartelfilets
Rodenbach
ui
selder
wortel
kalfsfond
ingrediënten - info
kruidentuiltje
(peterselie, tijm, laurier)
honing
peper en zout
sausbinder
Kruid de kwartelfilets met peper en zout en bak ze in een
beetje boter. Laat nog een paar minuten afgedekt staan op
laag vuur.
Leg op het bord een voorgesneden filet en overgiet met saus.
Op foto: het gerechtje wordt hier begeleid van groentefrietjes
(wortel en pastinaak). Die bak je tweemaal, zoals gewone
aardappelfrietjes.
kwarteltje met Rodenbachsaus
Snijd ui, selder en wortel in mirepoix. Stoof de groenten licht in
boter. Voeg kalfsfond, Rodenbach (bier) en een kruidentuiltje
toe. Laat een kwartiertje sudderen onder deksel. Zeef, voeg
een lepeltje honing toe en laat nog een paar minuten inkoken.
Bind de saus indien gewenst.
website zonder commerciële advertenties