cocktail van Noordzeegarnalen
De ‘aankleding’ van een garnalencocktail kent bijna geen
beperkingen voor een hobbykok met inspiratie.
Diverse ingrediënten kunnen in verschillende
combinaties gebruikt worden.
Bijvoorbeeld: avocado, mandarijntjes, scheutjes van
rodekool, gedroogde kerstomaatjes, ongepelde garnalen
als versiering, appel, kwarteleitjes in plaats van
kippeneieren.
In coupes: een bodempje fijn gesneden kropsla, een blaadje
witloof, staafjes mango, wortel, komkommer, een kwart van
een eitje, gesnipperde lente-ui, een portie tomatenblokjes,
hand gepelde grijze garnalen. Werk af met een schijfje citroen
en een takje kervel. Serveer de saus in een apart potje.
ei
grijze garnalen
citroenschijfje
lente-ui
kropsla
mayonaise
ketchup
gin
Kook de eitjes en snijd ze in kwartjes. Ontvel een tomaat,
maak ze leeg en snijd ze in blokjes. Pel de grijze garnalen.
Snijd de mango, komkommer en wortel in staafjes van gelijke
dikte en lengte. Verdeel een citroenschijfje in vier partjes. Pel
de garnalen.
Meng mayonaise met ketchup en een scheutje gin.