cocktail van Noordzeegarnalen

cocktail van Noordzeegarnalen

De ‘aankleding’ van een garnalencocktail kent bijna geen beperkingen voor een hobbykok met inspiratie. Diverse ingrediënten kunnen in verschillende combinaties gebruikt worden. Bijvoorbeeld: avocado, mandarijntjes, scheutjes van rodekool, gedroogde kerstomaatjes, ongepelde garnalen als versiering, appel, kwarteleitjes in plaats van kippeneieren.
In coupes: een bodempje fijngesneden kropsla, een blaadje witloof, staafjes mango, wortel, komkommer, een kwart van een eitje, gesnipperde lente-ui, een portie tomatenblokjes, hand gepelde grijze garnalen. Werk af met een schijfje citroen en een takje kervel. Serveer de saus in een apart potje.
ei grijze garnalen citroenschijfje lente-ui kropsla mayonaise ketchup gin
Kook de eitjes en snijd ze in kwartjes. Ontvel een tomaat, maak ze leeg en snijd ze in blokjes. Pel de grijze garnalen. Snijd de mango, komkommer en wortel in staafjes van gelijke dikte en lengte. Verdeel een citroenschijfje in vier partjes. Pel de garnalen. Meng mayonaise met ketchup en een scheutje gin.
Creatief Koken de              passie kookvurige
mango wortelen komkommer kervel tomaten witloof
print

cocktail van

Noordzeegarnalen

Kook de eitjes en snijd ze in kwartjes. Ontvel een tomaat, maak ze leeg en snijd ze in blokjes. Pel de grijze garnalen. Snijd de mango, komkommer en wortel in staafjes van gelijke dikte en lengte. Verdeel een citroenschijfje in vier partjes. Pel de garnalen. Meng mayonaise met ketchup en een scheutje gin. In coupes: een bodempje fijn gesneden kropsla, een blaadje witloof, staafjes mango, wortel, komkommer, een kwart van een eitje, gesnipperde lente-ui, een portie tomatenblokjes, hand gepelde grijze garnalen. Werk af met een schijfje citroen en een takje kervel. Serveer de saus in een apart potje.
ei grijze garnalen citroenschijfje lente-ui kropsla mayonaise ketchup gin
De ‘aankleding’ van een garnalencocktail kent bijna geen beperkingen voor een hobbykok met inspiratie. Diverse ingrediënten kunnen in verschillende combinaties gebruikt worden. Bijvoorbeeld: avocado, mandarijntjes, scheutjes van rodekool, gedroogde kerstomaatjes, ongepelde garnalen als versiering, appel, kwarteleitjes in plaats van kippeneieren.
mango wortelen komkommer kervel tomaten witloof
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 grijze garnalen mango  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 witloof  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige print recept print print print recept recept