cocktail van
Noordzeegarnalen
Kook de eitjes en snijd ze in kwartjes. Ontvel
een tomaat, maak ze leeg en snijd ze in
blokjes. Pel de grijze garnalen. Snijd de
mango, komkommer en wortel in staafjes van
gelijke dikte en lengte. Verdeel een
citroenschijfje in vier partjes. Pel de garnalen.
Meng mayonaise met ketchup en een scheutje
gin.
In coupes: een bodempje fijn gesneden
kropsla, een blaadje witloof, staafjes mango,
wortel, komkommer, een kwart van een eitje,
gesnipperde lente-ui, een portie
tomatenblokjes, hand gepelde grijze garnalen.
Werk af met een schijfje citroen en een takje
kervel. Serveer de saus in een apart potje.
ei
grijze garnalen
citroenschijfje
lente-ui
kropsla
mayonaise
ketchup
gin
De ‘aankleding’ van een garnalencocktail
kent bijna geen beperkingen voor een
hobbykok met inspiratie.
Diverse ingrediënten kunnen in
verschillende combinaties gebruikt worden.
Bijvoorbeeld: avocado, mandarijntjes,
scheutjes van rodekool, gedroogde
kerstomaatjes, ongepelde garnalen als
versiering, appel, kwarteleitjes in plaats van
kippeneieren.
mango
wortelen
komkommer
kervel
tomaten
witloof
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: