gerookte zalm
met wodka
crème fraîche
Dit is een snel-klaar hapje. Tenzij je de zalm
zelf rookt uiteraard. Daarmee zou je pas
écht kunnen uitpakken aan tafel. De
vodkaroom speelt de hoofdrol in dit
gerecht.
Wel opletten voor twee dingen: gebruik niet
teveel drank in verhouding tot de room,
want dan wordt die te waterachtig en bindt
moeilijk of niet.
En ook: de alcohol verdampt niet in deze
koude bereiding.
Geen goed idee dus om de klein mannen
het overschot in de roompot te laten
uitlikken.
Klop de room halfvast met vodka, peper &
zout. Spatel de mierikswortel onder de room.
Snijd de bietjes in julienne.
Op een aperitiefbordje: een sneetje zalm, een
lepel bietjes, een toefje mierikswortelroom,
zalmeitjes of zoals hier, een lepeltje Belgische
kaviaar, plukjes dille en een paar draaien uit de
pepermolen.
gerookte zalm
gekookte rode biet
zalmeitjes of kaviaar
dille
peper & zout
room
vodka
mierikswortelcrème
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten: