gerookte zalm met wodka crème fraîche

gerookte zalm met wodka crème fraîche
Dit is een snel-klaar hapje. Tenzij je de zalm zelf rookt uiteraard. Daarmee zou je pas écht kunnen uitpakken aan tafel. De vodkaroom speelt de hoofdrol in dit gerecht. Wel opletten voor twee dingen: gebruik niet teveel drank in verhouding tot de room, want dan wordt die te waterachtig en bindt moeilijk of niet. En ook: de alcohol verdampt niet in deze koude bereiding. Geen goed idee dus om de klein mannen het overschot in de roompot te laten uitlikken.
Klop de room halfvast met vodka, peper & zout. Spatel de mierikswortel onder de room. Snijd de bietjes in julienne. Op een aperitiefbordje: een sneetje zalm, een lepel bietjes, een toefje mierikswortelroom, zalmeitjes of zoals hier, een lepeltje Belgische kaviaar, plukjes dille en een paar draaien uit de pepermolen.
gerookte zalm gekookte rode biet zalmeitjes of kaviaar dille peper & zout
Creatief Koken de              passie kookvurige
room vodka mierikswortelcrème
print

gerookte zalm

met wodka

crème fraîche

Dit is een snel-klaar hapje. Tenzij je de zalm zelf rookt uiteraard. Daarmee zou je pas écht kunnen uitpakken aan tafel. De vodkaroom speelt de hoofdrol in dit gerecht. Wel opletten voor twee dingen: gebruik niet teveel drank in verhouding tot de room, want dan wordt die te waterachtig en bindt moeilijk of niet. En ook: de alcohol verdampt niet in deze koude bereiding. Geen goed idee dus om de klein mannen het overschot in de roompot te laten uitlikken.
Klop de room halfvast met vodka, peper & zout. Spatel de mierikswortel onder de room. Snijd de bietjes in julienne. Op een aperitiefbordje: een sneetje zalm, een lepel bietjes, een toefje mierikswortelroom, zalmeitjes of zoals hier, een lepeltje Belgische kaviaar, plukjes dille en een paar draaien uit de pepermolen.
gerookte zalm gekookte rode biet zalmeitjes of kaviaar dille peper & zout
room vodka mierikswortelcrème
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige print recept print print print recept recept