gerookte zalm met wodka crème fraîche
Dit is een snel-klaar hapje. Tenzij je de zalm zelf rookt
uiteraard. Daarmee zou je pas écht kunnen uitpakken aan
tafel. De vodkaroom speelt de hoofdrol in dit gerecht.
Wel opletten voor twee dingen: gebruik niet teveel drank
in verhouding tot de room, want dan wordt die te
waterachtig en bindt moeilijk of niet.
En ook: de alcohol verdampt niet in deze koude
bereiding.
Geen goed idee dus om de klein mannen het overschot in
de roompot te laten uitlikken.
Klop de room halfvast met vodka, peper & zout. Spatel de
mierikswortel onder de room. Snijd de bietjes in julienne.
Op een aperitiefbordje: een sneetje zalm, een lepel bietjes,
een toefje mierikswortelroom, zalmeitjes of zoals hier, een
lepeltje Belgische kaviaar, plukjes dille en een paar draaien
uit de pepermolen.
gerookte zalm
gekookte rode biet
zalmeitjes of kaviaar
dille
peper & zout