gerookte zalm met wodka crème fraîche

room vodka mierikswortelcrème gerookte zalm
Dit is een snel-klaar hapje. Tenzij je de zalm zelf rookt uiteraard. Daarmee zou je pas écht kunnen uitpakken aan tafel. De vodkaroom speelt de hoofdrol in dit gerecht. Wel opletten voor twee dingen: gebruik niet teveel drank in verhouding tot de room, want dan wordt die te waterachtig en bindt moeilijk of niet. En ook: de alcohol verdampt niet in deze koude bereiding. Geen goed idee dus om de klein mannen het overschot in de roompot te laten uitlikken.

feestelijke recepten

Klop de room halfvast met vodka, peper & zout. Spatel de mierikswortel onder de room. Snijd de bietjes in julienne. Op een aperitiefbordje: een sneetje zalm, een lepel bietjes, een toefje mierikswortelroom, zalmeitjes of zoals hier, een lepeltje Belgische kaviaar, plukjes dille en een paar draaien uit de pepermolen.
gekookte rode biet zalmeitjes of kaviaar dille peper & zout
de              passie Creatief Koken kookvurige

gerookte zalm

met wodka

crème fraîche

room vodka mierikswortelcrème gerookte zalm
Dit is een snel-klaar hapje. Tenzij je de zalm zelf rookt uiteraard. Daarmee zou je pas écht kunnen uitpakken aan tafel. De vodkaroom speelt de hoofdrol in dit gerecht. Wel opletten voor twee dingen: gebruik niet teveel drank in verhouding tot de room, want dan wordt die te waterachtig en bindt moeilijk of niet. En ook: de alcohol verdampt niet in deze koude bereiding. Geen goed idee dus om de klein mannen het overschot in de roompot te laten uitlikken.
Ingrediënten Bereiding

feestelijke recepten

Klop de room halfvast met vodka, peper & zout. Spatel de mierikswortel onder de room. Snijd de bietjes in julienne. Op een aperitiefbordje: een sneetje zalm, een lepel bietjes, een toefje mierikswortelroom, zalmeitjes of zoals hier, een lepeltje Belgische kaviaar, plukjes dille en een paar draaien uit de pepermolen.
gekookte rode biet zalmeitjes of kaviaar dille peper & zout
de              passie Creatief Koken kookvurige privacy beleid