oesters met witloof in champagnesaus
Haal de oesters uit hun schelp en zeef het vocht. Snijd
flinterdunne sliertjes witloof en bewaar ze in water met citroen.
Breng in een pan de champagne tegen de kook met het
oestersap, citroen en gemalen peper. Verminder het vuur en
pocheer de oesters. Bewaar de lauwe oesters op temperatuur.
Stoof de witloofreepjes met wat gesnipperde sjalot.
Laat het kookvocht van de oesters met room inkoken en bind
tot sausdikte.
Bouw op: het onderste van een oesterschelpje, een lepel
witloof, een oester, een lepel saus. Bestrooi met geraspte
Gruyère en zet onder de hete grill tot de bovenkant kleurt.
Op een bordje achtereenvolgens: zeewier of zoals hier
veldsla en een gegratineerde oester.
boter
room
citroen
peper
Gruyère
zeewier
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.