oesters met witloof
in champagnesaus
Haal de oesters uit hun schelp en zeef het
vocht. Snijd flinterdunne sliertjes witloof en
bewaar ze in water met citroen.
Breng in een pan de champagne tegen de
kook met het oestersap, citroen en gemalen
peper. Verminder het vuur en pocheer de
oesters. Bewaar de lauwe oesters op
temperatuur.
Stoof de witloofreepjes met wat gesnipperde
sjalot.
Laat het kookvocht van de oesters met room
inkoken en bind tot sausdikte.
Bouw op: het onderste van een
oesterschelpje, een lepel witloof, een oester,
een lepel saus. Bestrooi met geraspte Gruyère
en zet onder de hete grill tot de bovenkant
kleurt.
Op een bordje achtereenvolgens: zeewier of
zoals hier veldsla en een gegratineerde oester.
boter
room
citroen
peper
Gruyère
zeewier
Kruimelpad
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Selectie