timbaaltje van zalmmousse

2 dl room rivierkreeftjes 5 cl groentebouillon 2 blaadjes gelatine
.
Bewaar evenveel kreeftjes als je bordjes te maken hebt. Haal van de rest het staartvlees uit de schaal en verwijder het darmkanaal. Hou ook een aantal gekuiste staartjes apart. Pureer gerookte zalm en kreeftenstaartjes in gelijke porties met een scheutje room. Roer er een lepel tomatenpuree en een scheutje Cognac onder. Klop de rest van de room op. Meng met de gepureerde bereiding. Los geweekte gelatine op in warme groentebouillon en meng met de rest.
Deze hors d’oeuvre zal op z’n minst de aandacht trekken van je tafelgenoten. Je kan het naar wens ook als koud voorgerecht serveren. Kies dan voor een timbaaltje van een maatje groter.

feestelijke recepten

1 tl tomatenpuree 100 g gerookte zalm Cognac zalmeitjes dille
Schep de bereiding in kommetjes, bekleed met plastiekfolie. Laat een paar uur opstijven in de koeling. Pureer verse tomaten tot passata en zet koel weg. Zet de bordjes die je gaat gebruiken ook in de frigo. Giet een bodempje passata in een bordje. Ontvorm een timbaaltje en zet het op z’n plaats. Werk af met een rivierkreeftje, staartjes, zalmeitjes en een takje dille.
de              passie Creatief Koken kookvurige

timbaaltje

van zalmmousse

2 dl room rivierkreeftjes 5 cl groentebouillon 2 blaadjes gelatine
Deze hors d’oeuvre zal op z’n minst de aandacht trekken van je tafelgenoten. Je kan het naar wens ook als koud voorgerecht serveren. Kies dan voor een timbaaltje van een maatje groter.
Ingrediënten Bereiding

feestelijke recepten

1 tl tomatenpuree 100 g gerookte zalm Cognac zalmeitjes dille
de              passie Creatief Koken kookvurige
Schep de bereiding in kommetjes, bekleed met plastiekfolie. Laat een paar uur opstijven in de koeling. Pureer verse tomaten tot passata en zet koel weg. Zet de bordjes die je gaat gebruiken ook in de frigo. Giet een bodempje passata in een bordje. Ontvorm een timbaaltje en zet het op z’n plaats. Werk af met een rivierkreeftje, staartjes, zalmeitjes en een takje dille.
Bewaar evenveel kreeftjes als je bordjes te maken hebt. Haal van de rest het staartvlees uit de schaal en verwijder het darmkanaal. Hou ook een aantal gekuiste staartjes apart. Pureer gerookte zalm en kreeftenstaartjes in gelijke porties met een scheutje room. Roer er een lepel tomatenpuree en een scheutje Cognac onder. Klop de rest van de room op. Meng met de gepureerde bereiding. Los geweekte gelatine op in warme groentebouillon en meng met de rest.
privacy beleid