timbaaltje van zalmmousse
.
Bewaar evenveel kreeftjes als je bordjes te maken hebt. Haal
van de rest het staartvlees uit de schaal en verwijder het
darmkanaal. Hou ook een aantal gekuiste staartjes apart.
Pureer gerookte zalm en kreeftenstaartjes in gelijke porties
met een scheutje room. Roer er een lepel tomatenpuree en
een scheutje Cognac onder. Klop de rest van de room op.
Meng met de gepureerde bereiding. Los geweekte gelatine
op in warme groentebouillon en meng met de rest.
Deze hors d’oeuvre zal op z’n minst de aandacht trekken
van je tafelgenoten. Je kan het naar wens ook als koud
voorgerecht serveren. Kies dan voor een timbaaltje van
een maatje groter.
1 tl tomatenpuree
100 g gerookte zalm
Cognac
zalmeitjes
dille
Schep de bereiding in kommetjes, bekleed met plastiekfolie.
Laat een paar uur opstijven in de koeling. Pureer verse
tomaten tot passata en zet koel weg. Zet de bordjes die je
gaat gebruiken ook in de frigo.
Giet een bodempje passata in een bordje. Ontvorm een
timbaaltje en zet het op z’n plaats. Werk af met een
rivierkreeftje, staartjes, zalmeitjes en een takje dille.