timbaaltje
van zalmmousse
Deze hors d’oeuvre zal op z’n minst de
aandacht trekken van je tafelgenoten. Je
kan het naar wens ook als koud
voorgerecht serveren. Kies dan voor een
timbaaltje van een maatje groter.
1 tl tomatenpuree
100 g gerookte zalm
Cognac
zalmeitjes
dille
Schep de bereiding in kommetjes, bekleed met
plastiekfolie. Laat een paar uur opstijven in de
koeling. Pureer verse tomaten tot passata en
zet koel weg. Zet de bordjes die je gaat
gebruiken ook in de frigo.
Giet een bodempje passata in een bordje.
Ontvorm een timbaaltje en zet het op z’n
plaats. Werk af met een rivierkreeftje, staartjes,
zalmeitjes en een takje dille.
Bewaar evenveel kreeftjes als je bordjes te
maken hebt. Haal van de rest het staartvlees
uit de schaal en verwijder het darmkanaal. Hou
ook een aantal gekuiste staartjes apart.
Pureer gerookte zalm en kreeftenstaartjes in
gelijke porties met een scheutje room. Roer er
een lepel tomatenpuree en een scheutje
Cognac onder. Klop de rest van de room op.
Meng met de gepureerde bereiding. Los
geweekte gelatine op in warme
groentebouillon en meng met de rest.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.