Oesters en champagne lijken voor elkaar voorbestemd. Als je beiden aan je gasten presenteert als aperitief met ‘hapje’, dan weten ze dat er een bijzonder menu gaat volgen.Even chique is het om oesters te combineren met champagne in een warme bereiding. Het heeft nog een extra troef ook. Sommige mensen lusten immers geen rauwe oesters, maar laten zich wel verleiden door deze warme variant.
Bak de bladspinazie rauw in boter. Haal de oesters uit de schelp en zeef het vocht. Voeg dit bij de champagne. Breng aan de kook. Leg er de oesters een paar seconden in om ze vastheid te geven. Zeef het pocheervocht. Breng op smaak met kruiden. Laat inkoken met room en bind indien nodig. In de schelp: spinazie, warme oester, saus, een lepeltje Belgische kaviaar bovenop.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Bak de bladspinazie rauw in boter. Haal de oesters uit de schelp en zeef het vocht. Voeg dit bij de champagne. Breng aan de kook. Leg er de oesters een paar seconden in om ze vastheid te geven. Zeef het pocheervocht. Breng op smaak met kruiden. Laat inkoken met room en bind indien nodig. In de schelp: spinazie, warme oester, saus, een lepeltje Belgische kaviaar bovenop.
Oesters en champagne lijken voor elkaar voorbestemd. Als je beiden aan je gasten presenteert als aperitief met ‘hapje’, dan weten ze dat er een bijzonder menu gaat volgen.Even chique is het om oesters te combineren met champagne in een warme bereiding. Het heeft nog een extra troef ook. Sommige mensen lusten immers geen rauwe oesters, maar laten zich wel verleiden door deze warme variant.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!