warme oesters in champagnesaus

warme oesters in champagnesaus

Oesters en champagne lijken voor elkaar voorbestemd. Als je beiden aan je gasten presenteert als aperitief met ‘hapje’, dan weten ze dat er een bijzonder menu gaat volgen. Even chique is het om oesters te combineren met champagne in een warme bereiding. Het heeft nog een extra troef ook. Sommige mensen lusten immers geen rauwe oesters, maar laten zich wel verleiden door deze warme variant.
spinazie oesters Belgische kaviaar nootmuskaat peper & zout
Bak de bladspinazie rauw in boter. Haal de oesters uit de schelp en zeef het vocht. Voeg dit bij de champagne. Breng aan de kook. Leg er de oesters een paar seconden in om ze vastheid te geven. Zeef het pocheervocht. Breng op smaak met kruiden. Laat inkoken met room en bind indien nodig. In de schelp: spinazie, warme oester, saus, een lepeltje Belgische kaviaar bovenop.
Creatief Koken de              passie kookvurige
champagne room boter
print

warme oesters

in champagnesaus

Bak de bladspinazie rauw in boter. Haal de oesters uit de schelp en zeef het vocht. Voeg dit bij de champagne. Breng aan de kook. Leg er de oesters een paar seconden in om ze vastheid te geven. Zeef het pocheervocht. Breng op smaak met kruiden. Laat inkoken met room en bind indien nodig. In de schelp: spinazie, warme oester, saus, een lepeltje Belgische kaviaar bovenop.
Oesters en champagne lijken voor elkaar voorbestemd. Als je beiden aan je gasten presenteert als aperitief met ‘hapje’, dan weten ze dat er een bijzonder menu gaat volgen. Even chique is het om oesters te combineren met champagne in een warme bereiding. Het heeft nog een extra troef ook. Sommige mensen lusten immers geen rauwe oesters, maar laten zich wel verleiden door deze warme variant.
spinazie oesters Belgische kaviaar nootmuskaat peper & zout
champagne room boter
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
selectie:
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: oesters  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 spinazie  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
meer recepten met vis en zeevruchten:
de              passie Creatief Koken kookvurige print recept print print print recept recept