warme oesters in champagnesaus
Oesters en champagne lijken voor elkaar voorbestemd.
Als je beiden aan je gasten presenteert als aperitief met
‘hapje’, dan weten ze dat er een bijzonder menu gaat
volgen.
Even chique is het om oesters te combineren met
champagne in een warme bereiding.
Het heeft nog een extra troef ook. Sommige mensen
lusten immers geen rauwe oesters, maar laten zich wel
verleiden door deze warme variant.
spinazie
oesters
Belgische kaviaar
nootmuskaat
peper & zout
Bak de bladspinazie rauw in boter.
Haal de oesters uit de schelp en zeef het vocht. Voeg dit bij de
champagne. Breng aan de kook. Leg er de oesters een paar
seconden in om ze vastheid te geven.
Zeef het pocheervocht. Breng op smaak met kruiden. Laat
inkoken met room en bind indien nodig.
In de schelp: spinazie, warme oester, saus, een lepeltje
Belgische kaviaar bovenop.