Baskische bacalao al pil pil
ingrediënten - info kabeljauwmoten op vel knoflook
Kabeljauw al pil pil is een traditioneel gerecht uit de Baskische keuken. Het wordt vooral rond Pasen op het menu gezet. De basis ervan is gezouten en gedroogde kabeljauw, maar in deze versie wordt gekozen voor verse vis. De saus ontstaat door het emulgeren van olijfolie met de eiwitten die vrijkomen bij het pocheren van de kabeljauw. De benaming ‘pil pil’ verwijst naar het geluid dat je hoort bij het opkloppen van de saus. Het authentieke recept bevat slechts vier ingrediënten: kabeljauw, knoflook, olijfolie en een Spaans pepertje. Géén peper, geen zout, geen toegevoegde bindmiddelen.

Baskische bacalao al pil pil

Spaans pepertje olijfolie
Snijd een halve bol gepelde knoflookteentjes in flinterdunne schijfjes. Schil en snijd een vers Spaans pepertje in schijfjes en verwijder de zaadjes. Giet een 33 cl olijfolie in een pan. Fruit daarin op laag vuur de schijfjes knoflook en paprikaringetjes. Ze zijn klaar als het knoflook licht bruin kleurt. Haal ze uit de olie en bewaar ze voor de afwerking. Leg de kabeljauwmoten in de olie met de velkant boven. Pocheer ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de eiwitten vrijkomen. Schud de pan regelmatig, om dit proces te bevorderen. Draai de moten om en pocheer nog 5 minuten op de velkant. Haal de vismoten uit de olie en leg ze afgedekt warm weg. Klop de eiwitten en de olie op laag vuur op tot een dikke saus. Als hulpmiddeltje kan je een klein zeefje gebruiken dat je op de bodem van de pan over en weer schuift. Op het bord. Zeef de saus over de vismoten op de borden. Werk af met een eetlepel knoflook met pepertjes en gehakte peterselie. Je kan er bijgerechtjes bij verzinnen zoals gebakken krieltjes en / of geroosterde groentjes.
Baskische bacalao al pil pil - voorbereiding Baskische bacalao al pil pil - in voorbereiding
Creatief Koken de              passie kookvurige

Baskische bacalao

al pil pil

Bereiding
receptfiche receptfiche
Snijd een halve bol gepelde knoflookteentjes in flinterdunne schijfjes. Schil en snijd een vers Spaans pepertje in schijfjes en verwijder de zaadjes. Giet een 33 cl olijfolie in een pan. Fruit daarin op laag vuur de schijfjes knoflook en paprikaringetjes. Ze zijn klaar als het knoflook licht bruin kleurt. Haal ze uit de olie en bewaar ze voor de afwerking. Leg de kabeljauwmoten in de olie met de velkant boven. Pocheer ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de eiwitten vrijkomen. Schud de pan regelmatig, om dit proces te bevorderen. Draai de moten om en pocheer nog 5 minuten op de velkant. Haal de vismoten uit de olie en leg ze afgedekt warm weg. Klop de eiwitten en de olie op laag vuur op tot een dikke saus. Als hulpmiddeltje kan je een klein zeefje gebruiken dat je op de bodem van de pan over en weer schuift. Op het bord. Zeef de saus over de vismoten op de borden. Werk af met een eetlepel knoflook met pepertjes en gehakte peterselie. Je kan er bijgerechtjes bij verzinnen zoals gebakken krieltjes en / of geroosterde groentjes.
Ingrediënten
ingrediënten - info kabeljauwmoten op vel knoflook
Spaans pepertje olijfolie
Kabeljauw al pil pil is een traditioneel gerecht uit de Baskische keuken. Het wordt vooral rond Pasen op het menu gezet. De basis ervan is gezouten en gedroogde kabeljauw, maar in deze versie wordt gekozen voor verse vis. De saus ontstaat door het emulgeren van olijfolie met de eiwitten die vrijkomen bij het pocheren van de kabeljauw. De benaming ‘pil pil’ verwijst naar het geluid dat je hoort bij het opkloppen van de saus. Het authentieke recept bevat slechts vier ingrediënten: kabeljauw, knoflook, olijfolie en een Spaans pepertje. Géén peper, geen zout, geen toegevoegde bindmiddelen.
Baskische bacalao al pil pil Baskische bacalao al pil pil - voorbereiding Baskische bacalao al pil pil - in voorbereiding Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige