ingrediënten - info lasagnebladen gekookte ham prei ui knoflook boter bloem kookroom groentebouillon peper en zout
Italiaanse ‘lasagne in bianco’ verwijst naar een witte lasagne waar geen tomatensaus, -puree of tomaten in verwerkt worden. In plaats daarvan wordt deze lasagne gemaakt met een bechamelsaus en andere smaakvolle ingrediënten, zoals champignons, vulling van Italiaanse worstjes, gekookte ham of parmaham en (groene of witte) groenten. Je kan er perfect mee experimenteren en variëren.

witte lasagne met gekookte ham en prei

tijm peterselie nootmuskaat droge vermouth pesto mascarpone parmezaan provolone buffelmozzarella gorgonzola gruyère olijfolie
Kuis een preistaaf en snijd deze in reepjes van een paar centimeter lang. Snijd een grote ui in halvemaantjes. Druk een paar gepelde knoflookteentjes door de knoflookpers. Bak deze drie ingrediënten samen in een pan met een beetje olijfolie. Giet er een half glas droge vermouth bij. Laat even uitdampen. Meng de bereiding met een tweetal eetlepels pesto en een kuipje mascarpone. Breng op smaak met tijm, gedroogde peterselie, versgeraspte nootmuskaat, peper en zout. Dek de pan af met een gesloten deksel en laat nog een tiental minuutjes stoven op een zacht vuurtje. Snijd een dikke plak gekookte ham in dobbelsteentjes. Meng met de bereiding in de pan. Maak een roux en leng aan met groentebouillon en kookroom tot een dikke saus. Meng met een kommetje geraspte parmezaan. Snijd een spie provolone in millimeterdunne schijfjes. Bouw de lasagne op in rechthoekige ovenschotels, ingevet met een beetje olijfolie. Begin met een vel voorgekookte lasagne. Schep daarop een laag ham met prei. Leg daarop een paar schijfjes provolone en brokjes gorgonzola.
Leg er nieuwe lagen bovenop, tot de schotels bijna volledig gevuld zijn. Eindig met een laag kaassaus en leg daarop een laag geraspte gruyère en wat brokjes buffelmozzarella. Zet de ovenschoteltjes 25 tot 30 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. De toplaag moet mooi gekleurd zijn.
vulling voor een lasagne in bianco opbouw van een lasagne in bianco
Creatief Koken de              passie kookvurige

witte lasagne

met gekookte ham

en prei

Bereiding
receptfiche receptfiche
Kuis een preistaaf en snijd deze in reepjes van een paar centimeter lang. Snijd een grote ui in halvemaantjes. Druk een paar gepelde knoflookteentjes door de knoflookpers. Bak deze drie ingrediënten samen in een pan met een beetje olijfolie. Giet er een half glas droge vermouth bij. Laat even uitdampen. Meng de bereiding met een tweetal eetlepels pesto en een kuipje mascarpone. Breng op smaak met tijm, gedroogde peterselie, versgeraspte nootmuskaat, peper en zout. Dek de pan af met een gesloten deksel en laat nog een tiental minuutjes stoven op een zacht vuurtje. Snijd een dikke plak gekookte ham in dobbelsteentjes. Meng met de bereiding in de pan. Maak een roux en leng aan met groentebouillon en kookroom tot een dikke saus. Meng met een kommetje geraspte parmezaan. Snijd een spie provolone in millimeterdunne schijfjes. Bouw de lasagne op in rechthoekige ovenschotels, ingevet met een beetje olijfolie. Begin met een vel voorgekookte lasagne. Schep daarop een laag ham met prei. Leg daarop een paar schijfjes provolone en brokjes gorgonzola.
Ingrediënten
ingrediënten - info lasagnebladen gekookte ham prei ui knoflook boter bloem kookroom groentebouillon peper en zout
tijm peterselie nootmuskaat droge vermouth pesto mascarpone parmezaan provolone buffelmozzarella gorgonzola gruyère olijfolie
Italiaanse ‘lasagne in bianco’ verwijst naar een witte lasagne waar geen tomatensaus, - puree of tomaten in verwerkt worden. In plaats daarvan wordt deze lasagne gemaakt met een bechamelsaus en andere smaakvolle ingrediënten, zoals champignons, vulling van Italiaanse worstjes, gekookte ham of parmaham en (groene of witte) groenten. Je kan er perfect mee experimenteren en variëren.
Leg er nieuwe lagen bovenop, tot de schotels bijna volledig gevuld zijn. Eindig met een laag kaassaus en leg daarop een laag geraspte gruyère en wat brokjes buffelmozzarella. Zet de ovenschoteltjes 25 tot 30 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C. De toplaag moet mooi gekleurd zijn.
vulling voor een lasagne in bianco opbouw van een lasagne in bianco Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige