tajine van kalf met abrikozen en lavendel

tajine van kalf met abrikozen en lavendel

saffraanpoeder gemberpoeder tijm rozemarijn lavendel salie laurier kekererwten peterselie olijfolie peper en zout
Voorbereiding. Schil en snijd een paar rode uien in halvemaantjes. Snijd een halve bol gepelde knoflookteentjes op flinterdunne schijfjes. Schil een paar san marzano tomaten en snijd ze in de lengte op schijven. Snijd een paar wortelen in lange repen. Halveer en haal de pit uit een handvol abrikozen. Maak een kruidentuiltje van takjes tijm, rozemarijn, salie, laurier en lavendelbloempjes. Droog de stukken kalfsstoofvlees met keukenpapier. Bestuif ze met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout. Bak ze rondom bruin in een hete pan met een paar scheutjes olijfolie. Besprenkel met een flinke scheut balsamico-azijn. Roer om en schep het vlees daarna in de tajine. Voeg toe: ui, knoflook, wortelreepjes, een halve liter kalfsfond, een klein flesje passata, een flinke scheut vloeibare honing en een bokaaltje voorgekookte kekererwten.
Kruid met gedroogde lavendel, een eenheid saffraanpoeder, een eetlepel kurkuma, evenveel komijnpoeder en een koffielepel gemberpoeder, peper en zout. Sluit de tajine en zet de timer op 2 uur. Voeg dan de gesneden tomaten en abrikozen toe. Zet de timer op 30 minuten. Controleer dan of het vlees zacht en gaar is. Op het bord. Schep een flinke portie uit de tajine op voorverwarmde borden. Werk af met plukjes peterselie en lavendelbloempjes. Serveer met couscousgraan.
kruiden voor de kalfstajine gedroogde lavendel
kalfsstoofvlees kalfsfond rode balsamico verse abrikozen vloeibare honing rode uien wortelen knoflook tomaten passata
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

tajine van kalf

met abrikozen

en lavendel

saffraanpoeder gemberpoeder tijm rozemarijn lavendel salie laurier kekererwten peterselie olijfolie peper en zout
Voorbereiding. Schil en snijd een paar rode uien in halvemaantjes. Snijd een halve bol gepelde knoflookteentjes op flinterdunne schijfjes. Schil een paar san marzano tomaten en snijd ze in de lengte op schijven. Snijd een paar wortelen in lange repen. Halveer en haal de pit uit een handvol abrikozen. Maak een kruidentuiltje van takjes tijm, rozemarijn, salie, laurier en lavendelbloempjes. Droog de stukken kalfsstoofvlees met keukenpapier. Bestuif ze met vloeiende bloem. Kruid met peper en zout. Bak ze rondom bruin in een hete pan met een paar scheutjes olijfolie. Besprenkel met een flinke scheut balsamico- azijn. Roer om en schep het vlees daarna in de tajine. Voeg toe: ui, knoflook, wortelreepjes, een halve liter kalfsfond, een klein flesje passata, een flinke scheut vloeibare honing en een bokaaltje voorgekookte kekererwten.
Kruid met gedroogde lavendel, een eenheid saffraanpoeder, een eetlepel kurkuma, evenveel komijnpoeder en een koffielepel gemberpoeder, peper en zout. Sluit de tajine en zet de timer op 2 uur. Voeg dan de gesneden tomaten en abrikozen toe. Zet de timer op 30 minuten. Controleer dan of het vlees zacht en gaar is. Op het bord. Schep een flinke portie uit de tajine op voorverwarmde borden. Werk af met plukjes peterselie en lavendelbloempjes. Serveer met couscousgraan.
kruiden voor de kalfstajine gedroogde lavendel
kalfsstoofvlees kalfsfond rode balsamico verse abrikozen vloeibare honing rode uien wortelen knoflook tomaten passata
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 lavendel
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
meer recepten met kalfsvlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige