tajine van kalf
met abrikozen
en lavendel
saffraanpoeder
gemberpoeder
tijm
rozemarijn
lavendel
salie
laurier
kekererwten
peterselie
olijfolie
peper en zout
Voorbereiding. Schil en snijd een paar rode
uien in halvemaantjes. Snijd een halve bol
gepelde knoflookteentjes op flinterdunne
schijfjes. Schil een paar san marzano tomaten
en snijd ze in de lengte op schijven. Snijd een
paar wortelen in lange repen. Halveer en haal
de pit uit een handvol abrikozen. Maak een
kruidentuiltje van takjes tijm, rozemarijn, salie,
laurier en lavendelbloempjes.
Droog de stukken kalfsstoofvlees met
keukenpapier. Bestuif ze met vloeiende bloem.
Kruid met peper en zout. Bak ze rondom bruin
in een hete pan met een paar scheutjes olijfolie.
Besprenkel met een flinke scheut balsamico-
azijn. Roer om en schep het vlees daarna in de
tajine.
Voeg toe: ui, knoflook, wortelreepjes, een halve
liter kalfsfond, een klein flesje passata, een
flinke scheut vloeibare honing en een bokaaltje
voorgekookte kekererwten.
Kruid met gedroogde lavendel, een eenheid
saffraanpoeder, een eetlepel kurkuma,
evenveel komijnpoeder en een koffielepel
gemberpoeder, peper en zout.
Sluit de tajine en zet de timer op 2 uur. Voeg
dan de gesneden tomaten en abrikozen toe.
Zet de timer op 30 minuten. Controleer dan of
het vlees zacht en gaar is.
Op het bord. Schep een flinke portie uit de
tajine op voorverwarmde borden. Werk af met
plukjes peterselie en lavendelbloempjes.
Serveer met couscousgraan.
kalfsstoofvlees
kalfsfond
rode balsamico
verse abrikozen
vloeibare honing
rode uien
wortelen
knoflook
tomaten
passata
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
meer recepten met kalfsvlees: