Griekse lamsburger met tzatzikisaus

Griekse lamsburger met tzatzikisaus

rucola mayonaise harissa veelkleurige snoeppaprika’s Griekse yoghurt dille feta merguez-kruidenmix oregano salie olijfolie peper en zout
Snijd de wortels en minikomkommers in lange fijne plakjes met de mandoline. Stoom de wortellinten kort halfgaar. Plet en week een eetlepel mosterdzaadjes in balsamicoazijn. Marineer de wortel- en komkommerlinten in deze mix. Voeg meer azijn toe zodat alles goed ondergedompeld is. Zet de kom koel weg tot verder gebruik. Halveer de snoeppaprikaatjes in de lengte en verwijder eventuele zaadjes. Snijd een rode ui in ragfijne ringetjes. Snijd een paar dikke knoflookteentjes op dunne schijfjes. Stoof deze mix in een pannetje met wat olijfolie. Kruid met oregano, salie, peper en zout. Maak tzatziki. Schil een volledige komkommer en rasp die tot pulp. Druk er in een puntzeef of in een neteldoek alle vocht uit. Meng de pulp met 250 g Griekse yoghurt. Kruid met lookpoeder, verse gesnipperde dille, gemalen zwarte peper en zout. Zet koel weg. Maak een sausje van een paar eetlepels mayonaise met een koffielepeltje harissa. Bepaal zelf de verhouding en maak dit sausje zachter of pikanter naar eigen smaak. Meng het lamsgehakt met merguez-kruidenmix en bepaal ook hier naar eigen smaak de verhouding. Vorm patties van het lamsgehakt. Bak de burgers in een pan met olijfolie. Bijkruiden hoeft niet. Leg op elke burger een paar reepjes cheddar. Zet het bord even in de oven onder de grill tot de kaas begint te smelten.
Snijd de hamburgerbroodjes open en grill ze kort op het snijvlak. Smeer het snijvlak van het bovendeel van de broodjes in met de harissamayonaise. De opbouw. Schep een flinke portie tzatziki op het onderste deel van de broodjes. Schep daarop een portie gebakken groente en wat verbrokkelde feta. Leg daarop een gebakken lamsburger met de gesmolten cheddar. Leg daar bovenop wat van de gemarineerde komkommertjes en wortellinten. Sluit met het bovendeel van het broodje. Fixeer met een barbecuespiesje. Werk de bordjes af met rucola en de rest van de groenten en sausen. Serveer zonder meer of met frietjes.
harissamayonaise tzatziki lamsburgers
lamsgehakt rode ui knoflook hamburgerbroodjes komkommer minikomkommers wortelen witte balsamico-azijn mosterdzaadjes kerstomaatjes
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

Griekse lamsburger

met tzatzikisaus

rucola mayonaise harissa veelkleurige snoeppaprika’s Griekse yoghurt dille feta merguez-kruidenmix oregano salie olijfolie peper en zout
Snijd de wortels en minikomkommers in lange fijne plakjes met de mandoline. Stoom de wortellinten kort halfgaar. Plet en week een eetlepel mosterdzaadjes in balsamicoazijn. Marineer de wortel- en komkommerlinten in deze mix. Voeg meer azijn toe zodat alles goed ondergedompeld is. Zet de kom koel weg tot verder gebruik. Halveer de snoeppaprikaatjes in de lengte en verwijder eventuele zaadjes. Snijd een rode ui in ragfijne ringetjes. Snijd een paar dikke knoflookteentjes op dunne schijfjes. Stoof deze mix in een pannetje met wat olijfolie. Kruid met oregano, salie, peper en zout. Maak tzatziki. Schil een volledige komkommer en rasp die tot pulp. Druk er in een puntzeef of in een neteldoek alle vocht uit. Meng de pulp met 250 g Griekse yoghurt. Kruid met lookpoeder, verse gesnipperde dille, gemalen zwarte peper en zout. Zet koel weg. Maak een sausje van een paar eetlepels mayonaise met een koffielepeltje harissa. Bepaal zelf de verhouding en maak dit sausje zachter of pikanter naar eigen smaak. Meng het lamsgehakt met merguez- kruidenmix en bepaal ook hier naar eigen smaak de verhouding. Vorm patties van het lamsgehakt. Bak de burgers in een pan met olijfolie. Bijkruiden hoeft niet. Leg op elke burger een paar reepjes cheddar. Zet het bord even in de oven onder de grill tot de kaas begint te smelten.
Snijd de hamburgerbroodjes open en grill ze kort op het snijvlak. Smeer het snijvlak van het bovendeel van de broodjes in met de harissamayonaise. De opbouw. Schep een flinke portie tzatziki op het onderste deel van de broodjes. Schep daarop een portie gebakken groente en wat verbrokkelde feta. Leg daarop een gebakken lamsburger met de gesmolten cheddar. Leg daar bovenop wat van de gemarineerde komkommertjes en wortellinten. Sluit met het bovendeel van het broodje. Fixeer met een barbecuespiesje. Werk de bordjes af met rucola en de rest van de groenten en sausen. Serveer zonder meer of met frietjes.
Griekse lamsburger met tzatzikisaus harissamayonaise tzatziki lamsburgers groenten voor de burger
lamsgehakt rode ui knoflook hamburgerbroodjes komkommer minikomkommers wortelen witte balsamico-azijn mosterdzaadjes kerstomaatjes
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 komkommer knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige